Sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (17/2) trečiąsyk šiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone pranoko Vilniaus „Rytą“ (13/6), namuose laimėdamas 71:61.

Šeimininkai mačo eigą kontroliavo nuo antro kėlinio pabaigos, kai laimėjo atkarpą 16:0.

„Būsiu nuobodus, bet pasikartosiu: norint laimėti Kaune, reikia kovoti. Kai kamuolys būna ant žemės, visi penki žaidėjai taip pat turi gulėti. Per tą spurtą antrame kėlinyje „Žalgiris“ taip ir žaidė, penkiese gulė ant kamuolio. O mes – dviese, likę trys žiūrėdavo. O kai jau „Žalgiris“ pirmauja, be galo sudėtinga žaisti. Jie labai gerai kontroliuoja rungtynių eigą“, – mačą apžvelgė D. Adomaitis.

Beje, prie varžovų spurto prisidėjo ir pats D. Adomaitis, išplūdęs teisėjus ir nubaustas technine pražanga.

Prie šio epizodo spaudos konferencijoje specialistas grįžo paklaustas apie Mareko Blaževičiaus oro bučinį, pasiųstą „Žalgirio“ sirgaliams po taiklaus baudos metimo trečiame ketvirtyje.

„Nepamirškite, kad krepšinyje verda daug emocijų. Kartais jos nėra gražios, bet neskubėkite teisti nei žaidėjų, nei trenerių. Ir aš kartais nesusivaldau, gal kokį žodį pasakau. Konkrečiai šįvakar taip ir buvo.

Teisėjai dirbo gerai, bendravo labai gražiai, šia prasme – aukščiausio lygio teisėjavimas. Bet sportas be emocijų nėra sportas. Sirgaliai irgi ateina jų pasižiūrėti. Kartais jos gali nepatikti, žiūrovai tuomet turi teisę nušvilpti, ir tai – taip pat sporto dalis“, – dėstė D. Adomaitis.

Sekmadienį svečių gretose trūko ne tik vis dar traumuoto vidurio puolėjo Martyno Echodo, bet ir susirgusio gynėjo Pako Cruzo.

„Marčius individualiai sportavo ryte, vaizdas buvo ne pats geriausias, bet jis stumiasi į priekį. O Pako pasigavo virusą, kuris įsivėlė į mūsų komandą. Pirma sirgo Eimantas Bendžius, dabar visa Cruzo šeima iškritusi. Bet tikimės rytoj jį pamatyti treniruotėje“, – pažymėjo „Ryto“ vairininkas, kurio auklėtinių kitą savaitę laukia itin svarbios Europos taurės turnyro rungtynės su „Monaco“.

Pirmąsias dvejas šio sezono tarpusavio rungtynes „Žalgiris“ laimėjo 88:70 (Vilniuje) ir 78:72 (Kaune). Paskutinį kartą reguliariajame sezone ekipos susitiks balandžio 13 d. sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)