Kauniečiams pergalę atnešė ankstyvas spurtas – antro kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ pelnė 16 taškų be atsako ir įgytą persvarą išsaugojo iki finalinės sirenos.

Kietos kovos ant parketo buvo daugiau nei gražių atakų: nesportinių pražangų susilaukė Paulius Jankūnas, KC Riversas (abu – „Žalgiris“) ir Marekas Blaževičius („Rytas“), o vilniečių strategas Dainius Adomaitis užsidirbo techninę pražangą.

Baigiantis trečiam ketvirčiui dešinį kelį susimušė ir į aikštę daugiau negrįžo žalgirietis Rokas Jokubaitis, rūbinėje trumpam buvo priverstas apsilankyti ir „Ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius, kuriam varžovas netyčia kliudė veidą.

„Rungtynės tokios įdomios. Mums LKL pastaruoju metu trūksta energijos, galbūt labiau net „šviežios“ galvos. Juk jauniems žaidėjams energijos turėtų pakakti, bet yra kitaip. Nežinau, kodėl taip yra net žaidžiant su „Rytu“, turbūt rungtynių – labai daug, ritmas – pernelyg intensyvus.

Taip, antras kėlinys buvo labai malonus, tris ar keturis kartus griuvome ant kamuolių ir juos laimėjome. Bet tokių atkarpų norėtųsi ilgesnių. Nežinau, gal noriu per daug, vis dėlto tokio nuolatinio bangavimo neturėtų būti“, – komentavo „Žalgirio“ vairininkas Š. Jasikevičius.

Puolimu jis liko nusivylęs, nors keli skaičiai verti komplimentų. Greitomis atakomis kauniečiai surinko 20 taškų, kai varžovai – nė vieno, o tritaškius pataikė 44 proc. tikslumu.

„Rytui“ tolimais metimais gėlė ir dusyk pasižymėjęs Paulius Jankūnas, ir triskart kamuoliu tinklelį perskrodęs Edgaras Ulanovas.

Pastarajam per vieną minutės pertraukėlių Š. Jasikevičius net nubraižė derinį, turėjusį padėti atsipalaiduoti nuo oponentų globos trijų taškų zonoje.

„Ulanovas tiek pasimetė, kai jam tą derinį nubraižiau, kad iš karto varė pro šalį. Gal vyrukui buvo šokas. Tiesiog „Rytas“ gindamasis visada ties juo rizikuoja, penktadienį tą patį darė ir Berlyno ALBA, o Edgaras už tai varžovus nubaudė“, – sakė Š. Jasikevičius.

Tuo metu „Žalgiris“ savoje aikštės pusėje koncentravosi į gynybą ties perimetru. Nors tuo pasinaudojęs 18-metis Marekas Blaževičius vikriai darbavosi baudos aikštelėje ir surinko 18 taškų, tritaškius „Rytas“ metė tik 27 proc. tikslumu.

„Blaževičius nebuvo vienas mūsų gynybos akcentų. Svarbiausia buvo eliminuoti tritaškius. Visi „Ryto“ varžovai ruošiasi gynybai prieš Pako Cruzą, Eimantą Bendžių, labiau akcentuoja gynėjus.

Į ką gali išaugti M. Blaževičius? Nežinau, nepažįstu jo asmeniškai. Talentų labai daug būna, o iškyla tie, kurie turi charakterį. Charakteris, pastangos visada nugali. Jei jis tai turi, manau, viskas bus gerai, nes yra tikrai talentingas vaikis“, – apie oponentų vidurio puolėją atsiliepė Š. Jasikevičius.

Spaudos konferencijoje treneris sulaukė klausimo ir apie vieną iš žiūrovų – Nemuno saloje sekmadienį apsilankė retai tėvynėje viešintis Mindaugas Timinskas.

JAV gyvenantis 1995 metų Europos vicečempionas ir 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzinis prizininkas glebėsčiavusi su Š. Jasikevičiumi.

„Timinskas buvo žmogus, turėjęs vienas didžiausių mano matytų blauzdų. Dabar jis sulysęs, numetęs daug svorio. Bet rūbinėje patikrinome – blauzdos tebeliko, – šypsojosi Š. Jasikevičius. – Smagu kad čia atvažiavo, grįžo daug puikių prisiminimų – jis buvo mūsų lyderis, kai laimėjome Europos jaunimo čempionatą. Be to, Mindaugas turi fantastišką šeimą. Tokius žmones visada malonu pamatyti.“

Sekmadienį šeimininkai vertėsi be gynėjo Mariaus Grigonio, svečių gretose rungtynes dėl traumos praleido vidurio puolėjas Martynas Echodas bei susirgęs gynėjas Pako Cruzas.

Pirmąsias dvejas šio sezono tarpusavio rungtynes „Žalgiris“ laimėjo 88:70 (Vilniuje) ir 78:72 (Kaune). Paskutinį kartą reguliariajame sezone ekipos susitiks balandžio 13 d. sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)