Rungtynėse intrigos kvapo neliko jau antrajame kėlinyje. Geležinės gynybos užkardomis apsitvėręs „Lietkabelis“ per du kėlinius leido varžovams įmesti vos 27 taškus, o patys atseikėjo 44-is.

„CBet“ jaunimas nesusitvarkė su patyrusiu Željko Šakičiumi: puolėjas baudė varžovus tiek po krepšiu, tiek tolimais metimais. Kroatas iš viso surinko 17 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir buvo naudingiausias rungtynių žaidėjas (26 naud. balai).

Prieniškiai po pertraukos nemenkai kibo į atlapus, tačiau perlaužti rungtynių nepavyko. Likus žaisti 6 min. „CBet“ atsiliko vos 5 taškais, tačiau šeimininkų treneris Nenadas Čanakas paprašė minutės pertraukėlės, o po jos „Lietkabelis“ lėtai, bet užtikrintai nuvairavo apdaužytą pergalės laivą į krantą.

Prie atgimusios intrigos itin daug prisidėjo Laurynas Birutis. Ilgarankis centras buvo problema žemesniai panevėžiečių priekinei linijai. L. Birutis rungtynes baigė su 11 taškų ir 22 naudingumo balais savo sąskaitoje.

Jėgų rezervas išseko per paskutines 3 rungtynių minutes. „Lietkabelio“ žaidėjai netrukdomi laidė tritaškius ir nardė po krepšiu, o „CBet“ buvo bejėgė pasipriešinti.

„CBet“ sugrįžo į rungtynes su labai susiaurėjusia rotacija. Rungtynėms registruoti buvo vos 9 žaidėjai, o Ernestas Mankauskas ir Gediminas Maceina nepakilo nuo suolo. Lukas Uleckas ir Vaidas Čepukaitis nebuvo registruoti dėl ligos.

„Lietkabelyje“ sunkiai įsitvirtinti sekasi Gilvydui Birutai. Aukštaūgis žaidė 9 minutes, perėmė ir prarado po kamuolį ir baigė rungtynes su 0 naudingumo balų.

Neseniai komandą papildžiusiam latviui Rihardui Kuksikui sekėsi kiek geriau – 5 taškai ir 6 naudingumo balai.

„Lietkabelis“: Ž. Šakičius 17 (10 atk. kam., 26 naud. bal.), Vytenis Lipkevičius 12 (4 atk. kam.), Tomas Dimša ir Gabrielius Maldūnas po 10 taškų.

„CBet“: Regimanas Miniotas 18 (6/6 dvitaškiai), L. Birutis 11 (7 atk. kam., 22 naud. bal.), Arnas Velička 10 taškų (6 rez. perd.)

Ir toliau karščiausia lygos komanda išlieka Utenos „Juventus“ (12/8). Šiais kalendoriniais metais dar nepralaimėję Žydrūno Urbono auklėtiniai į savo sąskaitą įsidėjo dar vieną pergalę, kai išvykoje 82:77 (19:12, 26:11, 19:24, 18:30) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ (6/14) ir įsitvirtino ketvirtoje LKL vietoje.

Tai buvo aštuntoji uteniškių pergalė per pastaruosius devynis susitikimus lygoje bei jau ketvirtoji paeiliui. Vienu maču mažiau už „Juvę“ žaidęs Klaipėdos „Neptūnas“ (10/9) atsilieka dviem laimėjimais.

Tvirtus pamatus svečiai pergalei pasidėjo dar pirmoje rungtynių pusėje – patys uteniškiai rungtyniavo pakiliai, o „Nevėžio“ krepšininkai negalėjo išnaudoti net ir laisvų situacijų.

Svečiai Kėdainiuose jautėsi užtikrintai ir jau po dviejų kėlinių buvo priekyje 45:23.

Visą trečiąjį kėlinį skirtumas svyravo tarp 17-19 taškų, o lemiamą šturmą šeimininkai surengti pabandė ketvirtojo kėlinio antroje dalyje.

Kelis kartus iš toli iššovė Laurynas Beliauskas, po krepšiu dominavo Viny Okouo ir nejučia „Juventus“ pranašumas ištirpo iki penkių taškų (74:69).

Tačiau tada uteniškiai atsakė dviem tiksliais išpuoliais (78:69) ir, nepaisant visų šeimininkų bandymų išsigelbėti, išlaikė pergalingą skirtumą bei įsidėjo dar vieną svarbų tašką į savo skrynią.

„Nevėžis“: Viny Okouo 16 (8 atk. kam.), Laurynas Beliauskas 15, Kristupas Žemaitis 11, Arminas Urbutis 10 taškų.

„Juventus“: Bryantas Crawfordas 24, Julius Jucikas 18 (25 naud.), Vytautas Šulskis ir Žygimantas Skučas po 9 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)