R. Jokubaitis vien per pirmą mačo pusę aikštėje praleido daugiau minučių, nei iki tol kituose savo Eurolygos mačuose šiame sezone (8:31 min.).

Pirmoje susitikimo pusėje Rokas pelnė 9 taškus (3/3 trit.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei buvo naudingiausias savo komandoje (15 naud. balų).


Po pertraukos gynėjas savo sąskaitą papildė dar dviem taškais bei mačą baigė pasiektais pelnytų taškų (11), naudingumo balų (12) bei žaistų minučių (21) asmeniniais Eurolygos rekordais.

– Kas lėmė tokią „Žalgirio“ pergalę?, – po rungtynių žurnalistų buvo paklaustas R. Jokubaitis.

– Visą savaitę neblogai dirbome treniruotėse, antradienį turėjome sunkias rungtynes su „Šiauliais“, gal tie du sunkūs mačai su Saulės miesto ekipa privertė mus susikaupti.

Į aikštę žengėme labai gerai susikoncentravę, negaliu sakyti, kad pagaliau pataikėme metimus, bet tiesiog pagavome gerą bangą, pirmoje pusėje puikiai gynėmės, žinoma, ALBA nemažai ir prametė. Manau, didelė koncentracija leido mums pasiekti tokį rezultatą.

– Pats žaidėte ilgiausiai šiame sezone, jūsų nuomone, kiek pačiam pavyko pasinaudoti suteiktomis progomis?

– Pirmoje pusėje puikiai jaučiausi, antroje pusėje gal kiek perdegiau. Negaliu sakyti, kad atsipalaidavau, bet padariau kelias smulkias klaidas, treneris dėl to turėjo priekaištų.

Dabar galiu pasidžiaugti, bet sekmadienį žaidžiame prieš „Rytą“, tad vėl turime susikaupti ir žiūrėti į priekį.

– Pavyko trimis tritaškiais iš trijų atidaryti savo taškų sąskaitą Eurolygoje, koks jausmas taip pelnyti pirmuosius taškus?

– Tikrai laukiau tos akimirkos, tų rungtynių, kai pavyks pelnyti pirmuosius taškus, juk jau pusė sezono praėjusi. O dar trimis tritaškiais, kai tolimi metimai nėra mano stipriausia pusė, tikrai džiaugiausi, juk matėte.

– Po ilgosios pertraukos į aikštę žengėte startiniame penkete, kokias užduotis kėlė strategas?

– Jis tiesiog matė, kad gerai jaučiuosi, viskas sekėsi, manau, dėl to ir išleido. Kažko treneris ypatingo nesakė, tikėjomės jų kitokios gynybos, liepė išlikti agresyviems ir žiūrėti į krepšį.

– Po taiklių metimų pats bandėte užvesti areną, kokios tuo metu vyravo emocijos taip palaikant sirgaliams ir solidžiai pirmaujant prieš varžovus?

– Žiauriai geros, tiesiog įspūdinga. Komandos draugai, kaip sakoma, šiek tiek traukė per dantį, bet tikrai sau tą galėjau leisti. Jaučiausi užsivedęs, o ir palaikymas – labai geras. Manau, iš pradžių sirgaliai mane užvedė, o vėliau ir pats įsibėgėjau.

– Kurie tie iš komandos draugų neužmiršo jūsų bendravimo su žiūrovais?

– Tai ekipos veteranai (šypsosi).

– Ar laukia kokios nors užduotys pelnius pirmuosius taškus Eurolygoje?

– Apie tai nieko nežinau, bet štai, Karolis Lukošiūnas, pelnė 100-ąjį tašką, iš jo lauksime sušių arba vakarienės.


Kitą savaitę, sausio 30-ąją, „Žalgiris“ išvykoje susirems su Vilerbano ASVEL.


Standings provided by Sofascore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)