Palyginimui, pernai Londone vaikus tokiame renginyje treniravo viena geriausių pasaulio krepšininkių – olimpinė, pasaulio bei šių metų WNBA čempionė ir dukart lygos naudingiausia žaidėja Elena Delle Donne Šiemet vaikams ne ką prastesnes pamokas už JAV rinktinės žvaigždę dalino 14-metė lietuvė.

„Jr. NBA“ pasaulio čempionate 2018-asiais žaidusi J. Jocytė pati ne kartą tokiuose renginiuose buvo mokine, su būriu kitų vaikų sėdėjusia ant parketo ir klausiusia patarimų. Dabar NBA ją pakvietė tapti mokytoja su tokiais buvusiais krepšininkais kaip Ronny Turiafas, Samas Perkinsas ir Bruce'as Bowenas.

Pastarasis J. Jocytei rodė itin didelį dėmesį: nuolat su ja pokštavo, pasiūlė jai pasivaržyti metant tritaškius bei ragino atsipalaiduoti. Triskart NBA čempionas prognozavo 14-metei ateitį WNBA bei pokštaudamas demonstravo, kaip lietuvė elgsis tapusi šios lygos žvaigžde.

„Turėjau galimybę praleisti su Juste šiek tiek laiko ir buvau sužavėtas tuo, kokia ji susikoncentravusi. Nedaug žaidėjų turi tokią gerą nuovoką, kai kurie yra tiesiog išsibarstę skirtingose vietose. Stebėdamas ją matau, kad ji mokosi kiekviename žingsnyje. Jei ji ir toliau sunkiai dirbs, riba bus tik dangus.

Galbūt greitai pamatysiu Justę žaidžiant WNBA. Tuomet ji pati su manimi elgsis kaip legenda bei apsimes, kad manęs nepažįsta“, – kalbėjo B. Bowenas, kuris dalindamas J. Jocytei patarimus pabrėžė, jog siekiant aukštumų krepšinyje svarbiausia yra tuo mėgautis ir pasilinksminti.

Pasibaigus renginiui, B. Bowenas paprašė galimybės su J. Jocyte nusifotografuoti bei pareiškė, kad sutikti moterų krepšinio fenomeną jam yra didelis malonumas. Ilgametis San Antonijaus „Spurs“ žaidėjas teigė, jog tokie susitikimai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios mėgaujasi galimybe būti NBA ambasadoriumi.

B. Boweno bičiuliui Tony Parkeriui priklausančio Vilerbano ASVEL klubo sistemoje tobulėjanti J. Jocytė į Paryžių atvyko su juo. Pats T. Parkeris amerikiečių yra liaupsinamas už savo veiklą po karjeros pabaigos – jaunimo ugdymą ir norą skatinti NBA ryšius su Prancūzija.

J. Jocytei ir buvusiems krepšininkams renginyje talkinę treneriai vaikams apibūdindami J. Jocytę ne kartą užsiminė, jog ji yra „Jr. NBA“ sėkmės pavyzdys, galintis įkvėpti visus. NBA lygai dirbantys specialistai leido suprasti, kad už Atlanto jau yra nekantraujama – Vilerbane lietuvė yra ruošiama būtent karjerai WNBA.

Vienintelė iki šiol WNBA rungtyniavusi lietuvė yra Jurgita Štreimikytė, kuri tris sezonus gynė Indianos „Fever“ garbę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)