Renginį organizuojanti Lietuvos krepšinio lyga suteikė broliams vardinius kvietimus į konkursą.

„Bus garbė dalyvauti su geriausiais snaiperiais. Bus arba gerai, arba pajuokinsime žmones. Bet kokiu atveju, bus smagu“, – nestokodamas geros nuotaikos kalbėjo Darjušas Lavrinovičius.

40-mečiams aukštaūgiams tritaškių konkursas nebus naujiena. Kšištofas Lavrinovičius per Citadele KMT turnyrą rengiamame tritaškių konkurse dalyvavo 2017-aisiais, be to, abu yra rungęsi su geriausiais snaiperiais atstovaudami užsienio klubams.

LKL turi teisę į konkursą pakviesti dalyvius savo nuožiūra. Pernai vardinį kvietimą gavo Mindaugas Lukauskis, kuris buvo pakviestas ginti 2018-aisiais iškovotą titulą.

Vis dėlto šiemet konkursas bus kaip niekada didelis per Citadele KMT istoriją – 13 dalyvių.

Kiekvienas klubas deleguos po vieną atstovą, be to, į turnyrą pateko taikliausias tritaškininkas po dviejų „Betsafe-LKL“ čempionato ratų.

Juo tapo Jockas Landale‘as, ginantis Kauno „Žalgirio“ garbę.

„Betsafe-LKL“ snaiperio konkursas vyks vasario 16 d. Klaipėdoje prieš Citadele KMT finalo rungtynes.

„Pabandysime su broliu vieną dieną konkursui pasirengti, – sakė D. Lavrinovičius, neseniai su broliu prisijungę prie NKL rungtyniaujančios Šakių „Vyčio“ komandos. – Reikia pagauti ritmą: į kurią pusę dėti kamuolius, kur bėgti. Bet jei nesiseks – nesijuokite.“

Broliai pastaruosius sezonus rungtyniavo „Betsafe-LKL“ čempionate: Kšyštofas – nuo 2012-ųjų, Darjušas – nuo 2016-ųjų. Abu praėjusį sezoną gynė Prienų klubo garbę.

Kitą savaitę bus skelbiami visi „Betsafe-LKL“ snaiperio konkurso dalyviai.