Ketvirtadienį Vilniaus oro uoste pirmieji į laukimo salę išėję ir gausų būrį žurnalistų išvydę ALBA šalikais kaklus apsivynioję vokiečiai nesutriko.

„Kantrybės, Rokas tuoj ateis“, – praeidamas pro šalį mestelėjo vienas iš komandą atlydėjusių gerbėjų.

O po akimirkos ir pats stabtelėjo pasikalbėti.

„Rokas šaunus vaikinas. Ir labai daug dirba. Mums jis tikrai patinka“, – porino vyriškis.

Patinka ne tik ALBA aistruoliams. Neseniai surengtoje Eurolygos klubų vadovų apklausoje R. Giedraitis metų proveržio nominacijoje pelnė 17 proc. respondentų balsų ir nusileido vieninteliam Stambulo „Anadolu Efes“ lyderiui Shane'ui Larkinui (22 proc.).

„Geriausiame Europos turnyre sulaukti tokio didelio įvertinimo – tikrai smagu, be kalbų“, – pamalonintas buvo R. Giedraitis.

27-erių snaiperis yra rezultatyviausias Berlyno klubo krepšininkas, rezultatyviausias jis ir tarp tautiečių visoje Eurolygoje (14-a vieta, vid. 13,5 taško).

Penktadienį savo vidutinį 41 proc. taiklumą atakuojant iš trijų taškų zonos jis demonstruos „Žalgirio“ arenos publikai Kaune.

„Tikrai yra jaudulio, juk atvažiuos šeima, draugai. Bet kai pradėsiu žaisti, jis pradings“, – įsitikinęs dvimetrinis krepšininkas, rungtyniaujantis atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose.

Pirmose tarpusavio rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ praėjusį lapkritį R. Giedraitis buvo blankesnis nei įprasta šiame sezone.

Tauragėje gimęs, bet Šiauliuose užaugęs ir profesionaliai žaisti krepšinį pradėjęs lietuvis tuomet pelnė 6 taškus. Kita vertus, atkovojo daugiausiai kamuolių šiame sezone (8) ir solidžia gynyba padėjo supančioti Lietuvos čempionus, pralaimėjusius 62:69.

Vidutiniškai 88,3 taško į savo krepšį Eurolygoje praleidžiantiems vokiečiams šiuo aspektu tai buvo ypatingas vakaras.

Kita vertus, bepigu buvo gintis, kai žalgiriečiai iš 23 tolimų metimų realizavo vos 2 (9 proc.).

Bet Kaune ALBA legionierius iš Lietuvos laukia visiškai kitokių rungtynių.

– Jūsų akimis, kokį krepšinį demonstruoja po kone rekordinės pralaimėjimų serijos atsitiesti bandantis „Žalgiris“? – paklausėme R. Giedraičio

– Žiūrėjome daug vaizdo įrašų, matėme, kad „Žalgiris“ žaidžia intensyviai ir pagaliau pradėjo pataikyti. Bus tikrai sunku, daug sunkiau nei Berlyne.

– Ko dažniausiai iš jūsų prašo ALBA treneris Aito Garcia Renesesas?

– Geros gynybos. Mačiau, kad jūs vis kalbate, kokia bloga mūsų gynyba, bet būtent ją iš tikrųjų labiausiai akcentuoja mūsų treneris. Juk kai varžovai prameta, mums tik lengviau bėgti į greitą puolimą.

– Nors ir debiutinis, sezonas Eurolygoje jums asmeniškai tikrai geras. Pačiam nenuostabu, kad pavyksta demonstruoti tokį stabilumą?

– Man save sunku vertinti. Aišku, aš visada stengiuosi, kiek galiu. Be to, treneris atranda tas vietas, kuriose aš galiu būti naudingas komandai ir jam. Stengiuosi daryti tai, ko iš manęs nori treneris. Gerai, kad sekasi, o jei dar komanda laimi – super.

– Ar dar yra dalykų, kurie jus stebina Eurolygoje?

– Kiekviename ture kažkas nustebina. Nors ir nebe taip, kaip pačioje sezono pradžioje. Tuomet individualus žaidėjų pajėgumas čia atrodė neapsakomas, vau.

– Praėjusį savaitgalį jūsų tėvas, Antano Sireikos asistentas Robertas Giedraitis su „Šiauliais“ įveikė „Žalgirį“. Ar pasveikinote su pergale?

– Savaime aišku. Pasikalbėjome, pasveikinau. Ir pats tas rungtynes žiūrėjau, taip pat ir Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį antradienį. Tikrai domiuosi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)