„Rytas“ trečiadienį metė daugiau tritaškių (31) nei dvitaškių (25) ir lemiamu metu dėl pasirinktos taktikos nesigailėjo.

Atkaklių rungtynių pabaigoje „Monaco“ lyderis Norrisas Cole'as vienas nepajėgė nusverti taiklių metimų serijos kitoje aikštės pusėje, kurią vainikavo Arno Butkevičiaus tritaškis varžovui per rankas, paleistas paskutinę atakos sekundę iš 8 metrų.

Tuomet šypsojosi net D. Adomaitis, nes „Rytas“ likus žaisti pusę minutės užsitikrino pergalę namuose.

„Mūsų koncentracija ginantis buvo labai gera iki trečio ketvirčio pabaigos, tada per 46 sek. praleidome 6 taškus. Pasirodė, kas nutinka, kai pameti drausmę žaidžiant su tokia talentinga komanda kaip „Monaco“. Ne be reikalo N. Cole'as yra dukart NBA čempionas.

Vis dėlto vyrai po trumpos krizės sureagavo gerai, gynyba grįžo į norimą lygį. Vis dėlto pagrindinis dalykas buvo pastangos, psichologinis nusiteikimas. Gal visiems atrodo paprasta laimėti prieš „Monaco“ ar Stambulo „Galatasaray“, bet tai buvo be galo sunkios pergalės, be galo sunkūs priešininkai“, – komentavo treneris.

Kad įtampos netrūko trečiadienį, akivaizdu. Likus 2 min. iki finalinės sirenos rezultatas dar buvo lygus, o šeimininkų spurtą pradėjo Eimanto Bendžiaus metimas iš toli. Komandos kapitonas prieš tai buvo prašovęs visus tris kartus.

„Kai Bendžius meta lemiamą tritaškį, jaučiuosi taip pat kaip tuomet, kai dukra laiko matematikos egzaminą. Ramiai, – šmaikštavo D. Adomaitis. – Eima yra tas žaidėjas, kuriuo galime pasitikėti ir pasitikime. Jis turėjo 38 laipsnius karščio, nesitreniravo nei vakar, nei šiandien. Bet vakar vakare parašęs jam ir paklausęs, kaip jaučiasi, gavau tokią žinutę: išgėriau vaistų, viskas gerai, rytoj žaisiu šimtu procentų. Trumpai ir aiškiai. Turime charakterį ir man, kaip treneriui, dėl to labiausiai džiugu.“

Na, galbūt dar džiugiau buvo po pusantros minutės, kai fantastišką metimą paleido A. Butkevičius – bent jau emocijų tuomet D. Adomaitis nė nebemėgino slėpti.

„Aš Arną matau dar nuo tų laikų, kai abu buvome Klaipėdos „Neptūne“. Žinau, kiek darbo jis įdeda į tokius metimus, kaip antrus metus pasilikęs po treniruočių dirba su Uviu Helmaniu (D. Adomaičio asistentu – Krepšinis.lt), mėto tokius step-back'us ir pataiko. Man didelis džiaugsmas, kad įdėtas darbas anksčiau ar vėliau atsiperka. Buvo kaifas, todėl ir šypsojausi, norėčiau ir daugiau tokių emocijų“, – paaiškino „Ryto“ strategas.

Rungtynes dėl traumos praleido Martynas Echodas, kurio vietą aikštėje užėmė Marekas Blaževičius, po krepšiais stumdęsis pakaitomis su Evaldu Kairiu.

„Dėl Martyno viskas sprendėsi šiandien. Po visų procedūrų prieš rungtynes dar buvo nedidelių šansų žaisti, bet nemanome, kad dabar yra tas sezono momentas, kai reikėtų rizikuoti, daryti vaistų blokadas.

Marekas buvo pasiruošęs. Nėra nieko smagiau nei matyti 18-metį klubo sistemos auklėtinį, po sunkių traumų žaidžiantį starto penkete rungtynėse prieš Prancūzijos lygos lyderius. Man tai labai svarbu ir džiugu, manau, fanams, miestui – taip pat“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Dar kartą komandos susikaus po savaitės, kai „Rytas“ svečiuosis Monake. „Monaco“ vyriausiojo trenerio Sašos Obradovičiaus teigimu, per tą laiką jo komandai reikės patobulinti keletą žaidimo niuansų, bet apskritai savo auklėtinių pasirodymu Vilniuje serbas nebuvo nusivylęs.

„Sužaidėme neblogai, bet „Rytas“ pataikė neįtikėtinai. Dėl to iš dalies mes patys kalti, padarėme individualių klaidų, pavyzdžiui, leisdavome Deividui Sirvydžiui atsipalaiduoti po užtvarų, judėti į kairę. Tai turėsime pataisyti per ateinančią savaitę“, – sakė 50-metis specialistas.

Įdomu, jog praėjusiais metais būtent triuškinanti pergalė namuose prieš „Monaco“ atvėrė „Rytui“ kelią į Europos taurės turnyro ketvirtfinalį. Tuomet vilniečiai laimėjo 90:68, o prieš tai išvykoje buvo nusileidę kunigaikštystės atstovams 70:75.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)