Prabėgus vos 48 valandoms šiauliečiai antrą kartą tampė nervus Kauno „Žalgiriui“. Tik jei sekmadienį Kaune Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes prieš Lietuvos čempionus pavyko laimėti (86:83), šįkart Antano Sireikos auklėtiniams pritrūko kelių taiklesnių metimų.

„Pergalė nesaldi, jūs turbūt irgi viską suprantate. Nemalonu, kad du kartus per tris dienas mus apstumdė, apmušė ir labiau už mus norėjo laimėti. „Šiauliai“ žaidė geresnį krepšinį už mus ir, reikia pripažinti, buvo geriau vadovaujami trenerių. Gerai, kad laimėjome, bet yra pralaimėjimų, kurie džiugina labiau nei tokios pergalės“, – komentavo nugalėtojų strategas Š. Jasikevičius.

„Šiauliams“ atsilaikyti prieš kur kas turtingesnį priešininką padėjo dominavimas abiejuose baudos aikštelėse. Vien puolime „Šiauliai“ atkovojo 26 kamuolius, o bendrai kovą „po lenta“ laimėjo 50:34.

„Pasakiau žaidėjams, kad čia nereikia trenerio. Mes žaidžiame 35 minutes ruošdamiesi ateinančioms Eurolygos rungtynėms su Berlyno ALBA. Ir vienas šios sistemos pranašumų yra geresnės pozicijos kovojant dėl kamuolio. Pateisinčiau žaidėjus, jeigu liepčiau aukštaūgiams vaikytis „Šiaulių“ žaidėjus 8-9 metrus nuo krepšio. O dabar neturiu paaiškinimo, čia nereikia trenerio. Atkovoti kamuoliai yra noras, atletiškumas. „Šiauliai“ visus kartus laimėjo kamuolius – truputį skaudu“, – dėstė Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ gretose rezultatyviausias ir naudingiausias sezono rungtynes sužaidė Nigelis Hayesas. Amerikietis pataikė visus keturis mestus tritaškius, pridėjo 5 dvitaškius ir surinko 24 naudingumo balus.

„Nigelis šiai dienai žaidžia nestabiliai, bet mes matome geresnius pataikymo procentus pastaruoju metu. Žaidžia jis panašiai: išlaiko solidumą gynyboje, puolime, visą laiką yra teisingoje vietoje, kas yra svarbu. Vadinasi, jis nemaišo komandos draugui atsiskleisti, o kai taip pataiko – super. Tikiuosi, kad tai didžiulis žingsnis jam“, – vertino Š. Jasikevičius.

Tuo metu A. Sireika buvo nusivyles vos 13 proc. taiklumu, kuriuo jo auklėtiniai atakavo iš toli, bei žadėjo vienodai kovoti ir atsakomosiose rungtynėse Kaune.

„Žiūrovai po rungtynių dėkojo už kovą. Bet krepšinyje svarbiausia – pataikyti. Džiugu, kad komanda surado jėgų tada, kai „Žalgiris“ pirmaudavo dviženkliu skirtumu. Bet kai buvo lygu, jie pataikė, o mes – ne. Tokia ir matematika. Tą pasakiau ir rūbinėje po mačo. Šis rezultatas nėra tragiškas, kodėl negalėtume vėl laimėti Kaune?“ – kalbėjo A. Sireika.

Primename, kad „Šiauliai“ sekmadienį įgėlė Lietuvos čempionams Kaune, laimėję 86:83.

Karaliaus Mindaugo taurę pernai Vilniaus „Rytui“ perleidęs „Žalgiris“ šio sezono turnyre kovą pradeda nuo ketvirtfinalio. Antano Sireikos auklėtiniai jau įveikė du etapus: pirmajame bendra 44 taškų persvara pranoko Palangos „Kuršius“, antrajame tik po pratęsimo 7 taškų persvara nugalėjo Prienų „Cbet“.

Atsakomosios rungtynės Kaune vyks vasario 12 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)