„Monaco“ pirmame ture 73:85 nusileido „Galatasaray“ ekipai, o antrame ture svečiuose 84:78 pranoko Kazanės UNIKS krepšininkus.

„Rytas“ Top-16 etapą pradėjo nesėkme 86:91 namuose prieš Rusijos klubą, prieš savaitę kiek netikėtai Stambule nepaliko vilčių grėsmingai „Galatasaray“ komandai bei pagal įmestų ir praleistų taškų santykį atsidūrė pirmoje G grupės vietoje.


Trečiadienio sostinės ekipos varžovai Europos taurėje pelno po 76,6 taško, dvitaškius pataiko 50 proc. taiklumu, bet tolimus metimus realizuoja prasčiausiai visame turnyre (29,1 proc.), be to, atkovoja po 37,8 kamuolio, atlieka po 16,7 rezultatyvaus perdavimo, perima po 9 kamuolius, bet klysta po 14,4 karto. Pagal klaidų kiekį „Monaco“ – ketvirta visoje Europos taurėje.

„Monaco“ puikiai varžosi vietiniame fronte, pasiekė 12 pergalių paeiliui, o sausio pradžioje namuose 79:59 pranoko Eurolygoje kovojančius Vilerbano ASVEL krepšininkus bei šia ekipa dalinasi 1-2 vietomis (17/2).

Momentais jie žaidžia uraganinį krepšinį, perėjimas iš gynybos į puolimą labai greitas, šioje vietoje jie nemažai rizikuoja.
Dainius Adomaitis

„Ryto“ stovykloje – nuosaikus optimizmas atlikus pirmadienį Martyno Echodo pėdos tyrimus. Krepšininkas mače su Klaipėdos „Neptūnu“ po susidūrimo su Simu Galdiku nebegalėjo tęsti rungtynių. Laimei, išvengta blogiausio scenarijaus. Pėdos kaulas neįskilęs, be įtrūkimų, panašu, kad tiesiog smarkus sumušimas.

Tiesa, komandos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis negalėjo pasakyti, ar pirmadienio treniruotę praleidęs aukštaūgis galės padėti komandai ypač svarbiose Europos taurės rungtynėse.

Svarbiausia, kad nėra jokių rimtų pažeidimų, plyšimų, kaulo skylimo.
Dainius Adomaitis

„Laukia atletiškas, fizišką krepšinį demonstruojantis priešininkas, į šias rungtynes turime žvelgti iš savo puolimo pusės ir nedaryti klaidų. Tai komanda, kuri per mačą „pavogia“ po 8-9 kamuolius ir juos paverčia lengvais taškais.

Mūsų gynyboje esminės pirmos 4-6 sekundės ir paskutinės 2 sekundės, kada kamuolys jau ore ir reikia atsiverti varžovus ir kovoti dėl kamuolio.

Vien jų greitame puolime suskaičiavome maždaug 20 situacijų, o puolime jie atkovoja po 12 kamuolių.

Iš viso – 35 momentai, kuriuos mes turime kažkokiu būdu kontroliuoti“, – kalbėjo D. Adomaitis.

– Ar žaidimo kontrolė priklauso ekipos lyderių Dee Bosto ir Norriso Cole rankose?

– Jie bei Anthony Clemmonsas sukuria patys sau bei komandos draugams progas atakuoti. Aišku, negalima užmiršti ir tokių žaidėjų kaip Ericas Buckneris, kuris atkovoja puolime po penkis kamuolius, kurie virsta dėjimais į varžovų krepšį ir 10 taškų.

Tai aukštų krepšininkų koncentracijos klausimas, bet varžovų atsitvėrimas – penkių žaidėjų darbas. Mažiukai turės padėti dideliems susirinkti tuos kamuolius gynyboje.

– Ar varžovų Achilo kulnas – tolimi metimai, kurių taiklumas nesiekia nė 30 proc.?

– Nebūtinai, paskutinėse rungtynėse Dee Bostas pataiko tuos metimus, užtikrintai iš toli atakuoja N. Cole'as. Negalima sakyti, kad galime rizikuoti varžovams atakuojant nuo trijų taškų zonos, tačiau faktas, yra krepšininkų, ties kuriais galėsime toleruoti tą riziką.

– Kokia Martyno Echodo situacija?

– Pirmadienį buvo magnetinio rezonanso tyrimas, svarbiausia, kad nėra jokių rimtų pažeidimų, plyšimų, kaulo skylimo, bet yra sumušimas. Realiai spręsime prieš rungtynes, vakar buvo viena situacija, jis nesitreniravo, šiandien yra truputį geriau, darys procedūras, o vakare matysime, kokia situacija.

– Varžovai kiekviename mače klysta po 14 kartų, pagal klaidų skaičių yra ketvirta komanda Europos taurėje, kuriose situacijose varžovai dažniausiai pameta kamuolius?

– „Monaco“ daug rizikos prisiima greitame puolime. Jame pelno daug taškų, bet ir daug klaidų padaro organizuodami greitus išpuolius.

Momentais jie žaidžia uraganinį krepšinį, perėjimas iš gynybos į puolimą labai greitas, šioje vietoje jie nemažai rizikuoja. Yra žaidėjų, kurie turi tos laisvės kurti, tokie kaip Bostas, Cole'as, jie puikūs kūrėjai sau ir komandos draugams.

– Ką komandai suteikia toks treneris kaip Saša Obradovičius, kuris „Monaco“ vadovauja nuo sezono pradžios?

– Galima sakyti, atsirado daugiau drausmės ir intensyvumo. Tai komanda, kuri spaudžia savo varžovus, ir per visą aikštę, ir dvigubina gynybą, turi tam žaidėjus, be to, puolime stengiasi žaisti drausmingesnį krepšinį.

Prancūzijos lyga yra specifinė, labai konkurencinga, „Monaco“ turi 12-os pergalių seriją, tai įrodo, kad jie tikrai geri.

Prisiminkime, užtikrintai įveikė ASVEL ekipą.

– Pagal atkovotus kamuolius „Rytas“ yra pirmoje pozicijoje, „Monaco“ – antra, kiek svarbus šis komponentas – atkovoti kamuoliai, ypač puolime?

– Labai svarbus, tai buvo vienas pagrindinių faktorių, kodėl laimėjome rungtynes. Norime laikyti tą intensyvumą puolime, turime žaidėjus, kurie gali tą daryti ir svarbiausia, kad tą darytų.

Trečiadienį Vilniuje vyksiančios akistatos tarp sostinės „Ryto“ ir „Monaco“ metu žiūrovams pirmą šiame Europos taurės sezone bus atvertas ir viršutinis „Siemens“ arenos aukštas, o bilietai jame Vilniaus komandos sirgaliams kainuos vos 5 eurus, praneša „Ryto“ klubas.

„Mums tai yra ypatingos svarbos mačas, galintis turėti daug įtakos komandos galimybėms žengti į Europos taurės ketvirtfinalį. Todėl siekiame pakviesti į areną kuo daugiau sirgalių, mobilizuoti visą #RytasFamily.

Šį sezoną jau ne kartą ir ne du įsitikinome, kad karštas ir audringas tribūnų palaikymas užveda vyrus, suteikia komandai sparnus. Labai norime, kad net tie, kurie ir taip kaskart palaiko mus arenoje, šį kartą ne tik ateitų į ją patys, tačiau kartu atsivestų savo draugus ar šeimos narius. Būtent todėl ir nutarėme ne tik atidaryti ketvirtąjį arenos aukštą, bet ir pakviesti sirgalius pasiūlydami jiems pigesnius bilietus“, – sako „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis.

Tai, jog komandai ypač svarbus fanų palaikymas, prieš keletą dienų pabrėžė ir įžaidėjas Dovis Bičkauskis. „Kiekvienose rungtynėse fanai palaiko mus kaip tik gali. Net ir tuomet, kai mums būna sunku. Mes juos girdime ir tai (palaikymas) mums duoda tikrai daug“.

Vilniaus „Rytas“ po dviejų „Top 16“ etapo turų užima pirmą G grupės vietą, o Monako krepšininkai yra ketvirti. Visgi visos keturios grupės komandos yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą, o jų išsidėstymą grupėje lemia tik įmestų ir praleistų taškų santykis. Būtent todėl trečiadienio susitikimo baigtis yra ypač svarbi abiems ekipoms.

„Šiame varžybų etape su Monako komanda žaidėme ir praėjusiais metais. Tuomet sulaukėme rekordinio žiūrovų palaikymo – tą susitikimą stebėjo daugiau nei 8 tūkstančių mūsų sirgalių armija. Kažko panašaus tikiuosi ir šį kartą. Nes šio susitikimo rezultatas lems su kokia nuotaika žengsime į antrąjį „Top 16“ etapo ratą“, – teigė R. Jarutis.

Vilniaus „Ryto“ ir Monako „AS Basket“ susitikimas trečiadienį prasidės 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)