„Nesakyk, kad nebuvai laimingas dėl Gorano Dragičiaus 2017-ųjų rugsėjo 17-ąją, kai Stambule jis pirmą kartą į viršų kėlė FIBA „Eurobasket“ trofėjų“, – savo straipsnį, kuris publikuojamas FIBA oficialioje svetainėje, pradeda jo autorius Jeffas Tayloras.

Autorius primena, kad slovėnas G. Dragičius arti „Eurobasket“ prizininkų podiumo liko 2009-aisiais, kuomet Slovėnija pusfinalyje paskutinėmis sekundėmis nusileido Serbijai, o kovoje dėl 3-ios vietos pralaimėjo ir graikams.

Stambule titulą iškovojęs 31-erių G. Dragičius nusprendė trauktis iš nacionalinės komandos.

Tačiau, anot autoriaus, šią vasarą yra svari priežastis pakeisti savo sprendimą ir ta priežastis – olimpinės žaidynės.

G. Dragičius vis dar žaidžia aukštame lygyje, už Atlanto atstovauja Majamio „Heat“ ekipai ir turi galimybę padaryti tai, apie ką svajoja daugelis atletų.

„Ir jis turėtų tą padaryti, labiausiai dėl savęs, kad vėliau nereikėtų savęs klausti – o kas, jei aš būčiau žaidęs olimpinės atrankos turnyre Kaune?“.

Anot autoriaus, jei G. Dragičius ir Luka Dončičius žaistų su Slovėnijos rinktinės marškinėliais, jie turėtų gerus šansus, gal net geriausius už visas kitas komandas, laimėti atrankos atrankos turnyrą ir iškovoti bilietą į olimpiadą.

Primename, Kaune A grupėje varžysis turnyro šeimininkė Lietuva, Korėja ir Venesuela, B grupėje – Slovėnija, Lenkija ir Angola.

„Pamenate, kai 2008-aisiais Dirkas Nowitzki, tapęs NBA sezono MVP, žaidė olimpiniame atrankos turnyre Atėnuose ir vedė Vokietiją į pergales padėdamas rinktinei iškovoti vieną iš trijų olimpinių kelialapių į Pekiną?

Pamenate, kokia ypatinga akimirka buvo Dirkui Nowitzkiui, kai šis nešė Vokietijos vėliavą per žaidynių atidarymo ceremoniją? Praėjus 12 metų tą pakartoti gali G. Dragičius“, – rašoma FIBA svetainėje.

Straipsnio autorius primena, kad nuo 1992-ųjų nei vienos olimpiados nepraleidusi Lietuva bus turnyro šeimininkė, turės solidžią sirgalių paramą, tačiau namų sienos negarantuoja sėkmės.

Tą įrodo 2011-ųjų Europos čempionatas Lietuvoje, 2016-ųjų olimpinis atrankos turnyras Italijoje, kur į finalą patekę šeimininkai nusileido Kroatijai.

„Mano žinutė Dragičiui būtų tokia: palikęs rinktinę būsi prisimenamas kaip vienas geriausių Europos žaidėjų, laimėjęs „Eurobasket“ titulą, dalyvavęs trijuose pasaulio čempionatuose bei žaidęs dešimtmetį NBA. Kaip nugalėtojas saldžiai prisiminsi paskutinį triumfą su Slovėnijos rinktine.

Bet juk turėjai šansą patekti į olimpines žaidynes? Manau, tai galimybė, kurios negali praleisti“, – rašo J. Tayloras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)