Šis VTB lygos mačas buvo išskirtinis dėl kelių neįprastų statistikos rodiklių. „Jenisej“ komanda prasižengė net 33 kartus, jai nenusileido ir 32 kartus prasižengę šeimininkai.

Savo ruožtu „Chimki“ metė net 39 baudų metimus, iš kurių pataikė 30 (77 proc.). „Jenisej“ realizavo 30 baudų metimų iš 38 bandymų (79 proc.).

Pergale pasidžiaugusį R. Kurtinaitį kiek sudirgino pati mačo pabaiga. Ketvirtam kėliniui prasidėjus jo auklėtiniai buvo įgiję saugią 13 taškų persvarą (75:62), tačiau per anksti atsipalaidavo ir paskutinėmis minutėmis leido varžovams sugrąžinti intrigą ir patampyti sirgalių nervus.

Panaši situacija susiklostė ir Eurolygoje, kai ketvirtadienį „Chimki“ 90:69 triuškino Madrido „Real“ krepšininkus, bet rungtynes laimėjo tik 8 taškais – 102:94.

„Mane tai neramina. Kai lieka žaisti keletas minučių ir tu turi didesnį nei 10 taškų pranašumą, tu dar nesi užtikrintas kad kontroliuoji rungtynes ir jas laimėsi. Ir vėl buvo tokia situacija. Gerai, kad laimėjome, bet man nepatinka, kaip mes laimėjome. Žiūrint iš kitos pusės, tai ne tik mūsų problema. Su tokiais pat sunkumais susidūrė ir „Panathinaikos“ per namų rungtynes su Kauno „Žalgiriu“, taip ir CSKA su „Baskonia“, – penktadienio įvykius Eurolygoje, kai Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai iki paskutinių sekundžių kibo į atlapus „Panathinaikos“, prisiminė R. Kurtinaitis.

Anot lietuvio, jo komandai reikia nusikratyti ir žaidimo „šiukšlių“, kurių paskutiniu metu yra per gausu.

„Šiukšlių“ – tokių kaip pražangos puolime pačiu nereikalingiausiu metu – pas mus pernelyg daug. Tačiau manau, kad tai ištaisomi dalykai ir mes bandysime juos išgyvendinti. Apskritai viskas buvo neblogai. Buvo energijos, noro, o rungtynės buvo rezultatyvios. Svarbiausia, kad laimėjome ir įgyvendinome savo pagrindinį tikslą, davę kai kuriems žaidėjams pailsėti“, – tvirtino R. Kurtinaitis.

Šiose rungtynėse jo komanda vertėsi be Jono Jerebkos, neilgai rungtyniavo Janis Timma.

VTB lygos turnyro lentelėje „Chimki“ (13/1) užima 1-ąją vietą. „Jenisej“ (6/7) tarp 13 ekipų užima 13 poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)