Pergalių skaičiumi susilyginę su „Šiauliais“ ir tais pačiais alytiškiais, Kėdainių krepšininkai turi 6 laimėjimus ir su Saulės miesto bei Dzūkijos komandomis dalinasi 7-9 pozicijas. Paskutinėje vietoje liko 5 pergales turinti Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

Kėdainių ekipa įveikė net du sezono prakeiksmus – pirmą kartą sezone iškovojo pergalę išvykoje bei pirmą kartą po dviejų nesėkmių palaužė alytiškius.

Pergalę kėdainiškiams garantavo puikiai sužaista antra ketvirto kėlinio pusė. Beveik visas rungtynes atsilikinėję dviženkle persvara, svečiai lemiamu metu išprovokavo net kelias varžovų klaidas, spurtavo 12:1 ir išlygino rezultatą (82:82).

Dzūkus lemiamu metu ištraukti bandė tritaškį su pražanga pataikęs Chauncey Collinsas (86:82), tačiau tada iniciatyvos ėmėsi Julius Kazakauskas.

Visų pirma jis sušvelnino atsilikimą (84:86), o vėliau, alytiškių metimui net nesiekus lanko, tas pats J. Kazakauskas, likus žaisti tris sekundes, pelnė du taškus su pražanga ir pirmą kartą persvėrė rezultatą savo komandos naudai (87:86).

Paskutinė alytiškių ataka nebuvo sėkminga ir kėdainiškiai namo išvyko su pergale.

Alytiškių neišgelbėjo net ir eilines puikias rungtynes sužaidęs ekipos įžaidėjas Ch. Collinsas. Šį kartą amerikietis surinko 25 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir 8 kartus rezultatyviai asistavo komandos draugams, taip iš viso surinkdamas 35 naudingumo balus ir pakartodamas asmeninį sezono rekordą.

Alytiškių komandos gretose šiame mače taip pat debiutavo Tautvydas Lydeka. 36-erių veteranas pirmose savo rungtynėse su Alytaus komandos marškinėliais žaidė 13 minučių ir per jas spėjo surinkti 11 taškų ir 8 naudingumo balus.

„Sintek–Dzūkija“: Ch. Collinsas 25 (6 atk. kam., 8 rez. perd., 35 naud.), Gabe`as Devoe 15, Paulius Danisevičius 14, T. Lydeka 11.

„Nevėžis“: Laurynas Beliauskas 17, Georgios Kalaitzakis 16, Kristupas Žemaitis 13, Panagiotis Kalaitzakis ir J. Kazakauskas po 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)