Abi komandos pasirodymą po dviejų ratų tęs stipresnių grupėje, į kurią telšiškiai žengė iš pirmosios pozicijos, tuo metu šakiškiai – iš aštuntosios.

„Telšiams“ tai buvo vos trečiasis pralaimėjimas per 28 rungtynes ir pirmasis po 16 pergalių paeiliui. Ši įspūdinga serija prasidėjo būtent nuo Telšių komandos pergalės 79:75 prieš „Vytį“ lapkričio 16-ąją.

20 minučių žaidęs Kšištofas Lavrinovičius „Vyčiui“ surinko 12 taškų ir 8 atkovotus kamuolius, tuo metu Darjušas Lavrinovičius rungtyniavo 17 minučių, įmetė 14 taškų (4/5 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai) ir sugriebė 6 kamuolius.

Broliai pirmoje dvikovos dalyje užsidirbo po techninę pražangą bei Darjušui rungtynės anksčiau laiko baigėsi dėl išnaudoto pražangų limito. Kšištofas prasižengė 4 sykius.

Daugiau nei trečdalį taškų „Telšiams“ sumetė Tomas Rimša, per 28 minutes surinkęs 22 taškus (5/8 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 3/6 baudos) ir 6 atkovotus kamuolius.

„Vytis“: Paulius Beliavičius 21, Darjušas Lavrinovičius 14, Karolis Kokoška 13, Aurelijus Pukelis ir Kšištofas Lavrinovičius (8 atk. kam.) – po 12.

„Telšiai“: Tomas Rimša 22, Mindaugas Norkus 11, Mindaugas Stašys 8.

Šeštadienį paaiškėjo ir visos aštuonios VIKINGLOTTO-Nacionalinės krepšinio lygos komandos, kurios po dviejų ratų persikels į stipresniųjų ekipų grupę ir užsitikrins vietą atkrintamosiose.

Stipresniame pogrupyje trečiajame ir ketvirtajame ratuose žais „Telšiai“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Šilutė“, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, Vilniaus „Perlas“, Kauno „Žalgiris-2“, Joniškio „Delikatesas“ ir Šakių „Vytis“.

Paskutiniame ture buvo likęs tik vienas klaustukas – ar „Gargždai“ iš aštuonetuko išstums Šakių „Vytį“. Toks scenarijus būtų įvykęs, jeigu „Delikatesas“ būtų pralaimėjęs Tauragėje, o „Vytis“ sukluptų prieš „Telšius“.

Visgi Joniškio ekipa Tauragėje iškovojo pergalę 90:63 ir po šio mačo paaiškėjo aštuonios stipriausios ekipos.

Silpnesniųjų grupėje rungtyniaus „Gargždai“, „Palangos Kuršiai“, Molėtų „Ežerūnas“, Mažeikių „Ereliai“, „Jonava“, Šilalės „Lūšis“ ir Tauragės krepšinio klubas. Iš šių septynių ekipų keturi klubai pateks į atkrintamąsias, o kovas jose pradės nuo aštuntfinalio.

Trečiajame ir ketvirtajame ratuose stipresniųjų grupėje komandos tarpusavyje sužais po 14 rungtynių, o silpnesniųjų grupėje ekipos rungtyniaus po 12 kartų.

Kitą savaitę VIKINGLOTTO-NKL komandos ilsėsis, o naujose grupėse klubai startuos sausio 30-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)