Sostinės ekipa (13/6) laiku užkūrė puolimą ir „Betsafe–LKL“ rungtynėse namuose 92:69 (21:16, 27:22, 30:18, 14:13) užtikrintai susitvarkė su svečiais iš uostamiesčio (10/9).

„Visų pirma ačiū sirgaliams, ta atmosfera duoda tą energiją, užsivedimą, man kaip treneriui yra žymiai lengviau „užkurti“ komandą.

Jei mes ir toliau žaisime su tokiais skaičiais – 69 praleisti taškai ir 27 rezultatyvūs perdavimai, mes būsime ekipa, prieš kurią bus labai sunku laimėti.

Tą prieš tai akcentavome, kad problemos kildavo dėl to, kad gynyboje tie skaičiai buvo per dideli.

Šiandien vyrai šaunuoliai, žaidė agresyviai, nepralaimėjo tų svarbių dvikovų 1 prieš 1. Vienintelis dalykas, kuris gali netenkinti, tai Tomo Delininkaičio tritaškiai, Klaipėdoje buvo 4/4, Vilniuje – 5/5.

Bet patys matėte, trys tritaškiai iš fantastikos srities", – po mačo kalbėjo . Adomaitis.

Treneris pasidalino informacija ir apie susižeidusį Martyną Echodą.

„Pirmadienį po išsamesnių tyrimų bus aišku. Dabar, kaip sakė medikas, lūžio nėra, bet negaliu spėlioti, matysime vėliau situaciją“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Tuo metu „Neptūno“ strategas Tomas Rinkevičius neslėpė, kad komanda išgyvena ne pačius linksmiausius laikus.

„Šis mačas puikiai parodė, kad kai kurie žaidėjai yra tikrai ne pačioje geriausioje sportinėje formoje, ne tik fizinėje, bet ir psichologinėje.

T. Delininkaitis puolime sužaidė rezultatyviai, bet trūksta kitų indėlio“, – teigė „Neptūno“ vedlys.

„Nenoriu asmeniškai vardinti žaidėjų, nes iš daugelio tikimės geresnio žaidimo. Paprasčiausiai trūksta elementarios kovos aikštelėje.“

Treneris atskleidė, jog klubo vadovybė ieško pastiprinimo vidurio puolėjo pozicijoje, o permainų galima tikėtis ir artimiausiu metu.

Tai jau trečioji šių komandų akistata šiame sezone – prieš tai du kartus vykusiose rungtynėse pergales šventė namuose žaidusios komandos.

Mačą Vilniuje „Rytas“ laimėjo 85:75, vėliau „Neptūnas“ savo arenoje varžovams revanšavosi 91:84.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1. ŽALGIRIS171
2. RYTAS126
3. LIETKABELIS127
4. JUVENTUS118
5. NEPTŪNAS108
6. CBET810
7. SINTEK–DZŪKIJA612
8. ŠIAULIAI513
9. PIENO ŽVAIGŽDĖS513
10. NEVĖŽIS513

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)