Nickas Calathesas lyg Dzeusas žaibus svaidė perdavimus, Tyrese'as Rice'as kėlė bangas ne prasčiau už Poseidoną, o galiausiai keturiais tritaškiais „Žalgirį“ it Hefaistas prie uolos prikalė Deshaunas Thomasas, dvigubai aplenkęs savo pataikymo iš tolimų distancijų vidurkį.

„Panathinaikos“ susigrąžino Olimpą, nuo kurio prieš metus buvo nukrapštytas pirmą kartą istorijoje Atėnuose laimėjusio „Žalgirio“.

Bet kad tai įvyktų, Ricko Pitino auklėtiniams teko įdėti ne ką mažiau pastangų nei kauniečiams praėjusiame sezone, kai pergalė Graikijos sostinėje buvo pasiekta po pratęsimo.

Šeimininkai triumfavo rezultatu 96:94 ir tik po to, kai kamuolį paskutinėmis mačo sekundėmis perėmęs Th. Walkupas nebespėjo suregzti antpuolio.

Tai buvo rezultatyviausios iš visų Eurolygos rungtynių, kuriose šiame sezone žaidė žalgiriečiai. Daugiau taškų jie pelnė tik prieš irstantį Miuncheno „Bayern“ (98:73), netrukus atleidusį trenerį Dejaną Radonjičių.

Ne tik „Panathinaikos“ – svečiai OAKA sporto rūmuose taip pat mėgavosi žaidimu, nors dėl to vėliau teko apgailestauti.

„Puldami momentais atrodėme labai gražiai. Pirštais badyti reikia tik į gynybą“, – sakė Edgaras Ulanovas.

„Panathinaikos“ labai talentingi puolime. Kol patys puikiai puolėme ir gerai pataikėme, pirmavome, tačiau taip amžinai negalėjo tęstis. Nesame komanda, kuri puolimu laimi rungtynes“, – pažymėjo Th. Walkupas.

Lietuvos čempionams beliko ploti atsistojus savo klasę demonstravusiems Atėnų klubo lyderiams.

„N. Calathesas labai geras žaidėjas. Keletą pastarųjų dienų tik ir kalbėjome apie jo ūgį, aikštės matymą, kūrybiškumą.

T. Rice'as taip pat geras žaidėjas, bet turėjome labiau pasistengti jį dengdami, priversti bent jau rinktis atsarginius kelius, kurie jam mažiau patogūs“, – svarstė Th. Walkupas.

Lengviau pasakyti nei padaryti. Antrame kėlinyje T. Rice'as tautiečiui „sulaužė čiurnas“ taip, kad pastarasis nulėkė į šoną bent penkis metrus ir nugriuvęs ant parketo stebėjo, kaip atgal atšokęs varžovas smeigia tritaškį.

„Tai buvo puikus apgaulingas judesys ir geras metimas“, – šyptelėjo Th. Walkupas.

„T. Rice'as šiandien buvo labai svarbus: jo metimai, prasiveržimai, perdavimai. Ta pati dainelė kaip visada: jei geram žaidėjui leisi sėkmingai pradėti rungtynes, vėliau jis ims daryti neįtikėtinus dalykus.

O N. Calathesas labai gerai „skaito“ žaidimą. Turėjome vienokį gynybos planą, bet išėjo šiek tiek kitaip, ir dėl to mus labai stipriai baudė. Taip pat priešininkai atkovojo nemažai kamuolių po mūsų krepšiu, pataikė keletą tritaškių greitame puolime, nors tai akcentavome prieš mačą. Tiesiog „Panathinaikos“ – pavojinga komanda, puolanti bene geriausiai Eurolygoje. Prieš juos reikėjo daugiau pražangų, „kieto“ žaidimo. Ir patiems galbūt reikėjo bandyti žaisti lėčiau, nesivelti į taškų lenktynes, kurios mums neparankios“, – samprotavo E. Ulanovas.

Neįtikėtinų epizodų publikai padovanojo ir kauniečiai – nors tai OAKA tribūnoms ir nelabai patiko.

Ypač – buvusio Pirėjo „Olympiakos“ atstovo Zacho LeDay pasikėsinimas dėjimu viena ranka nulaužti PAO krepšio lanką pirmame kėlinyje.

„Bandžiau stipriai užbaigti ataką, jau ankstyvu rungtynių metu pareikšti, ko čia atkakome. Pavyko, ir tai davė komandai šiek tiek energijos pirmoje mačo pusėje. Bet antrojoje darbo neužbaigėme“, – kalbėjo Z. LeDay.


Nors negali sakyti, kad „Žalgiris“ nepabandė: per paskutines 5 minutes svečiai 10 taškų deficitą ištirpdė iki 2.

Bet Th. Walkupo nuomone, guostis įsibėgėjančiu puolimu ar finišo spurtu nevalia.

„Mes čia susirinkome tam, kad laimėtume. Taigi, nors kovos dvasia man patiko, nėra kuo džiaugtis. Nesvarbu, kokiu skirtumu pralaimėjome, tai vis tiek nesėkmė“, – pripažino amerikietis.

„Žalgiris“ Atėnuose vertėsi be traumuoto Mariaus Grigonio, „Panathinaikos“ trūko Niko Pappo.

Pirmojo rato tarpusavio rungtynes Kaune graikai laimėjo rezultatu 86:85.

Kitą savaitę žalgiriečiai namuose priims Berlyno ALBA (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)