Kauniečiai suklupo rezultatu 94:96.

Tiesa, jei ne Nigelio Hayeso šeši taškai iš eilės ir Thomaso Walkupo perimtas kamuolys per paskutinę oponentų ataką, pastarieji būtų apsiėję be išgąsčio, nes trečiame kėlinyje buvo gana tvirtai paėmę mačo kontrolę į savo rankas.

Š. Jasikevičiaus nuomone, jo auklėtiniai beveik neturėjo šansų išgyventi įsivėlę į rezultatyvumo lenktynes.

„96 varžovų taškai išvykoje yra per daug. Nežinau, kaip laimėti tiek praleidžiant. Nesame tokio lygio komanda, kad taip galėtume žaisti. Ir tai buvo akcentuota prieš rungtynes, per pertrauką, minutės pertraukėles, tarp kėlinių. Nesugebėjome... Nors „Panathinaikos“ išties sužaidė puikiai puolime, reikia nukelti prieš juos kepurę. Vis dėlto mes negalime laimėti tokių rezultatyvių rungtynių“, – komentavo „Žalgirio“ vairininkas.

– Kaune pralaimėjote vienu tašku, čia – dviem. Kurios rungtynės jums labiau patiko? – Krepšinis.lt paklausė Š. Jasikevičiaus

– Kaune gynėmės geriau. Puolimas buvo tragiškas, kaip tik ta sezono atkarpa, kai nieko nepataikydavome. Šiandien puolime komanda kartais atrodė fantastiškai, kamuolys judėjo, supratome, ką daryti. Bet ne iki galo supratome...

Grįžtame prie to, kad esame organizacija, verčianti jaunus vaikučius išvykose nurungti Madrido „Real“, „Panathinaikos“. Tokiu stiliumi kaip šiandien galbūt kartą ir laimėtume, bet tikrai ne stabiliai. Vėl buvo aibė neišpildytų detalių, laiku nepadarytų pražangų.

Ir vėl mūsų geriausias žaidėjas – tas, kuris visas rungtynes balansuoja ties pražangų limitu. Nes jis supranta, ką reiškia būti „Žalgirio“ dalimi, kaip čia reikia kiekvieną savaitę perlipti per save. Aišku, kalbu apie Thomasą Walkupą. Kiti galbūt pasisaugo, dar pagalvoja prieš prasižengdami, daro tai nenoromis. O kiek jau rungtynių pralaimėjome vienu ar keliais taškais? Štai jums ir atsakymas.

– Kaip vertinate komandos progresą priimant jūsų žaidimo reikalavimus šiame sezone?

– Jis lėtesnis nei ankstesniais mano metais „Žalgiryje“. Gal ir logiška, nes turime labai daug naujų žaidėjų. Į priekį judame, žmonės tobulėja, žaidimas jau gražesnis. Aišku, pirmiausia dėl to, kad pataikome. O šiaip... Taškas ten, du čia... Šiek tiek žiauru.

– Kodėl po pagirtino pirmo kėlinio „Žalgirio“ gynyba neišlaikė?

– Kartais „Panathinaikos“ sužaisdavo labai gerai. Bandėme „išimti“ iš žaidimo Nicką Calathesą – jis vis tiek sužaidė gerai. Man labiau nepatiko, kad mes nepaėmėme keturių ar penkių kamuolių, kuriuos galėjome paimti. Čia – jaunatviškumas.

– „Panathinaikos“ turi daug ginklų, tad tenka rinktis, kuriuos pirmiausia stengtis neutralizuoti. Ar Deshaunas Thomasas buvo vienas gynybos akcentų?

– Ne, bet Nigelis su juo gerai tvarkėsi pirminėse situacijose. Dažnai savo taškus jis susirinko po mūsų gynybos pagalbų arba atsikovojęs kamuolį, pusiau greitame puolime. Na, sakau, kad Nigelis tvarkėsi gerai, nors dabar pasižiūrėjus skaičiai atrodo dideli. Bet „Panathinaikos“ puolimo skaičiai tokie visus metus, vieni geriausių Eurolygoje.

– Puolime „Žalgiris“ atkovojo tik penkis kamuolius – mažiausiai šiame sezone. Tai – varžovų priekinės linijos pajėgumo įrodymas?

– Kaip kalbėjome prieš rungtynes, „Panathinaikos“ dabar labai akcentuoja kovą dėl kamuolių, žaidžia didesniu penketu. Bandėme ištraukti iš baudos aikštelės Georgį Papagiannį, iš pradžių labai gerai sekėsi, jis greitai buvo pasodintas ant suolo. Bet norint atkovoti kamuolį puolime, reikia dar įbėgti arčiau krepšio ir pasistumdyti. Čia – tos kelios detalės, kurių trūko iki pergalės.

Aš žaidėjams pasakiau tą patį, ką ir jums – kad momentais atrodome labai neblogai. Bet šitame klube dar reikalaujama nugalėti ir „Real“ išvykoje, ir „Panathinaikos“.

– Lukas Lekavičius iki pertraukos pelnė 12 taškų, po jos – tik 4. Jis buvo „išjungtas“?

– Manau, kad skaičiai kartais būna apgaulingi. Jis vis tiek žaidė solidžiai. Lukas dabar tokios geros formos, kad žaidžiant du prieš du prieš tokius žmones kaip Jimmeris Fredette'as ir G. Papagiannis jam nelabai sunku primesti taškų. Kita vertus, kitais aspektais jis šiandien ne taip gerai žaidė.

Jam tai turbūt pirmas sykis, kai grįžo į savo ankstesnę komandą užsienyje. Jis nelabai gerai žaisdavo ir su „Panathinaikos“ atvykęs į Kauną. Gyveni ir mokaisi. Esu daug tokių rungtynių žaidęs, jos nelengvos. Viską įvertinus, iš Luko turbūt gavome net daugiau nei tikėjomės.


„Žalgiris“ Atėnuose vertėsi be traumuoto Mariaus Grigonio, „Panathinaikos“ trūko Niko Pappo.

Pirmojo rato tarpusavio rungtynes Kaune graikai laimėjo rezultatu 86:85.

Kitą savaitę žalgiriečiai namuose priims Berlyno ALBA (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)