Svečiai „Fenerbahče“ tribūnas tildė mačą pradėdami spurtu 11:0, o antro kėlinio pradžioje ekipas skyrė 18 taškų praraja (12:30).

Bet po slogios mačo pradžios „Fenerbahče“ atsitiesė ir dar iki pertraukos priartėjo iki svečių, įpusėjus rungtynėms šeimininkai nuo svečių atsiliko per vieną tolimą metimą – 39:42.

Lemiamame kėlinyje Željko Obradovičiaus auklėtiniams po Muhammedo Ali taškų pavyko pirmą kartą išsiveržti į priekį 62:61. Bet šis momentas netapo rungtynių lūžiu.

Nikola Mirotičiaus, Brandono Davieso, Malcolmo Delaney taškai leido „Barcelonai“ atitrūkti 76:66 ir iškovoti nelengvą pergalę.

Tačiau, jei atvirai, manau, yra daugiau priežasčių, kodėl šįkart nepavyko laimėti.
Željko Obradovičius

Turkams koją pakišo klaidų skaičius – „Fenerbahče“ prarado 17, o „Barcelona” tik 8 kamuolius.

Po mačo Ž. Obradovičius neslėpė apmaudo dėl rungtynių baigties, tačiau labiau liūdino ne galutinis rezultatas, o arbitrų darbas.

Nuo jų „Fenerbahče“ kentėjo prieš Naujuosius metus, kuomet pati lyga pripažino teisėjų broką lemiamomis rungtynių akimirkomis.

„Didžiuojuosi savo žaidėjais, kurie kovojo 40 minučių. Žaidėme prieš vieną geriausių Eurolygos komandų.

Mačo pradžioje paleidome varžovus į priekį, tačiau grįžome į kovą ir kovojome iki galo.

Neigiami dalykai tokie, kad per daug praradome kamuolių ir per dažnai leisdavome varžovams atakuoti iš laisvų pozicijų. Tai esminės priežastys, kodėl mes pralaimėjome rungtynes.

Tačiau, jei atvirai, manau, yra daugiau priežasčių, kodėl šįkart nepavyko laimėti, bet neturiu teisės kalbėti apie teisėjų darbą ir šią problemą.

Padarysime specialią vaizdo santrauką ir apie tai aptarsime su Eurolyga. Tai vienintelis logiškas sprendimas. Mes gerbiame visus organizacijos narius, tačiau norime, kad tokia pati pagarba būtų jaučiama ir mums.

Nuoirdžiai dėkoju sirgaliams už karštą komandos palaikymą, žinau, kad sunkius laikus išgyveno ne tik komanda, bet ir jie.

Dabar turime daug geresnį vaizdą, nei prieš mėnesį, tad yra daug priežasčių mumis tikėti“, – po mūšio su „Barcelona“ kalbėjo Ž. Obradovičius.

Arbitrus spaudos konferencijoje minėjo ir „Barcelonos“ strategas Svetislavas Pešičius.

„Esminis dalykas – mūsų sprendimas antroje mačo pusėje nebekalbėti su teisėjais, o susitelkti žaidimui“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Barcos“ vedlys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)