Tarptautinės organizacijos atstovai daug dėmesio skyrė žiūrovų ir dalyvių saugumo klausimams, televizijos kamerų išdėstymui ir komandų treniruočių sąlygoms.

Po vizito ir tolimesnių darbų aptarimo, turnyro Lietuvoje vadovas Fabienas Hoeppe’as liko patenkintas tuo, ką pamatė Kaune ir teigė, jog laukia aukšto lygio turnyras.

– Kokia pagrindinė šio vizito priežastis? – krepsinionamai.lt paklausė svečio.

– Atvykome pirmojo žvilgsnio apsilankymui, tai svarbus žingsnis organizuojant Olimpinės atrankos turnyrą. Šis apsilankymas mums leidžia glaudžiau dirbti su organizaciniu komitetu, susitikti su visais asmenimis, kurie dirbs šiame projekte ir visiems artimiau susipažinti.

Tai taip pat proga apsilankyti arenoje ir apžiūrėti visas erdves, kurias bus galima naudot, apgalvoti vietų išplanavimą, nuspręsti, kur bus video kameros platforma, taip pat apsilankyti ir apžiūrėti viešbučius, kuriuose bus apgyvendintos komandos, vip, darbuotojai ir teisėjai.

– Kokia jūsų nuomonė apie areną?

– Manau, kad arena labai gera – sakyčiau, kad tai viena geriausių arenų Europoje. Tai tikra krepšinio arena, tai jaučiasi atmosferoje ir manau, kad patalpų prasme, tai puiki arena – yra labai daug vietų kurias galima panaudoti, kad žaidėjai ir žiūrovai puikiai praleistų laiką.

– Kokie bus tolimesni žingsniai?

– Nuo dabar iki turnyro pradžios, turnyro įgyvendinimui dirbsime kartu su federacija ir organizaciniu komitetu. Planuojame kas savaitę susiskambinti su organizaciniu komitetu dėl skirtingų sričių: marketingo, reklamos, komunikacijos, renginio organizavimo.

Mes taip pat bendrausime su komandomis – svarbu, kad organizacinis komitetas bendrautų su visomis atvykstančiomis komandomis. Norime užtikrinti, kad visais yra tinkamai pasirūpinta, kad jie galėtų susikoncentruoti į tai, kas vyksta aikštelėje, o ne už jos ribų.

Už kelių mėnesių planuojame dar vieną apsilankymą, kad galėtume susitikti su federacija ir organizaciniu komitetu bei suderinti visas reikiamas detales.

– Tikitės, kad bus geras turnyras?

– Turnyras bus fantastiškas. Varžybų sistemos dėka bus daug vilčių. Turime galimybę pakviesti dalyvauti daugiau komandų, tad konkurencija daug didesnė. Tik viena komanda iš kiekvieno turnyro pateks į olimpines žaidynes – bus daug spaudimo ir susidomėjimo.

Tikimės, kad atvyks visi geriausi žaidėjai ir labai džiaugtumėmės, jei visos arenos būtų išparduotos. Kiek žinau, čia bilietų jau nebėra daug, tad žmonėms reikėtų suskubti juos įsigyti. Akivaizdu, kad turėsime puikų turnyrą, pilną nuostabių akimirkų, kurias visi stebės arenoje arba per televizijos transliacijas.

Lietuvos rinktinė kovą dėl teisės kautis olimpinėse žaidynėse pradės birželio 23 dieną dvikova su Venesuelos rinktine, o birželio 25 laukia akistata su Pietų Korėjos rinktine. Birželio 27 dieną vyks pusfinalių, o 28 – finalų diena. Kelialapį į olimpines žaidynes iškovos tik turnyre nugalėjusi rinktinė.

Bilietų kainos į olimpinės atrankos turnyrą prasideda vos nuo 10 eurų, o į antros turnyro dienos rungtynes Angola – Slovėnija ir Venesuela – Pietų Korėja, visi, net ir patys geriausi, bilietai – tik nuo 12,99 euro. Juos platina bilietai.lt

Išskirtinis pasiūlymas už itin patrauklią kainą prisijungti prie aktyviausių Lietuvos rinktinės sirgalių tribūnos taip pat laukia LKF ir „Mes už Lietuvą“ narysčių turėtojų. Apie šį pasiūlymą narius informuosime vasario mėnesį.

Rungtynių tvarkaraštis:

Birželio 23 d.: dvejos rungtynės (grupių etapas): Lenkija – Angola; Lietuva – Venesuela;

Birželio 24 d.: dvejos rungtynės (grupių etapas): Venesuela – Pietų Korėja; Angola – Slovėnija;

Birželio 25 d.: dvejos rungtynės (grupių etapas): Slovėnija – Lenkija; Pietų Korėja – Lietuva;

Birželio 27 d.: dvejos rungtynės (pusfinaliai);

Birželio 28 d.: vienerios rungtynės (finalas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)