„Matot, Šakiai jau žaidžia tarptautinėje rinkoje – perpirko mūsų kontraktą“, – juokavo broliai, kurių buvęs klubas susidūrė su sunkumais ir rizikuoja prarasti vietą pajėgiausioje Didžiosios Britanijos krepšinio lygoje.

„Girdėjome, kad ir dabartinis rinktinės treneris kažkada konsultavo „Vytį“, ir 3x3 rinktinės vyrukai, kurie gal net išvažiuos į Olimpiadą, čia žaidžia, tai, kadangi mes jauni ir ambicingi, pagalvojome, kad gal ir mums pavyks Šakiuose pakylėti karjerą į kitą lygį“, – paklausti apie prisijungimo prie „Vyčio“ priežastis sakė Darjušas ir Kšyštofas.

Šiuo metu Šakių komanda VIKINGLOTTO-NKL čempionate rikiuojasi septintoje vietoje.

Jai artimiausiu metu dalį laiko teks verstis be olimpinei atrankai, vyksiančiai kovo 18-22 dienomis, besiruošiančių Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinės narių: Aurelijaus Pukelio, Marijaus Užupio, Pauliaus Beliavičiaus ir Šarūno Vingelio.

„Kaip kažkada sakė Arvydas Sabonis, kad reik „Žalgiriukui“ padėt, tai mes irgi su broliu galvojam, kad reikia padėt, kol „chebrytė“ bandys į olimpines prasimušt“, – kalbėjo Kšyštofas.

Broliai „Vyčio“ gretose turėtų debiutuoti jau šį savaitgalį. Penktadienį Šakių komandos laukia susitikimas su „Tsmoki-2“, o šeštadienį – su Telšių ekipa.

Londono klube - finansinės problemos

Garsiais pareiškimais ir planais netolimoje ateityje žengti į Eurolygą viso senojo žemyno dėmesį patraukusiam Londono krepšinio klubui „London City Royals“ svajonės greičiausiai teks atsisakyti.

Klubui susidūrus su finansiniais sunkumais jį paliko Eurolygos legendos ir aukščiausi dvyniai pasaulyje – broliai Lavrinovičiai „LavTwins“, o kartu išėjo ir klubo vadovas lietuvis Vilius Jastremskas. Apie tai skelbiama „LaTwins“ atsiųstame spaudos pranešime.

2018-2019 metų Jungtinės Karalystės krepšinio lygos čempionai „London City Royals“ tarpsezonį buvo itin aktyvūs ir įsigijo ne tik pajėgius vietinius žaidėjus, bet ir veteranus K. ir D. Lavrinovičius.

Kadangi broliai šiuo metu daug laiko praleidžia ne aikštelėje, o prieš video kameras, populiarinant savo prekės ženklą „LavTwins“ Lietuvoje ir Kinijoje, jiems buvo sukurtos išskirtinės sąlygos – atvykti tik prieš varžybas, praleidžiant dalį bendrųjų treniruočių.

Chebrytė tikrai buvo surinkta nebloga, aišku, neskaitant brolio, kuris tik maišosi aikštelėj“, – apie komandos sudėtį pasakojo Darjušas Lavrinovičius.

„Potencialo laimėti čempionatą tikrai buvo net ir be mūsų – stengdavomės padėti tik tada, kai vietiniams žaidėjams pritrūkdavo meistriškumo. Sąlygos irgi geros, bet matyt, kažkur kažkas neapsiskaičiavo. Į rungtynes ateidavo labai daug lietuvių – pilnos tribūnos. Žmonės nešdavo dovanų, fotografuodavosi – labai gaila, kad taip nutiko.“

Pokyčiai komandoje įvyko broliams grįžus iš didžiausio pasaulyje dvynių festivalio Kinijoje – paskutinį mačą „LavTwins“ sužaidė gruodžio 1 d. Nors detalių Lavrinovičiai atskleisti nelinkę, įvairūs šaltiniai skelbia, kad klube jau ne vieną mėnesį galėjo vėluoti algos, o Kšištofas ir Darjušas pasidarė tiesiog per brangūs.

„Mus per Kinų televizijas rodo, į festivalius kviečia, gal pagalvojo, kad didesnės algos paprašysim grįžę, o gal lauktuvės nepatiko...“, – šmaikščiai situaciją komentavo K. Lavrinovičius.

„Liūdna dėl sirgalių – visi rašo, klausia, kada žaisim, bet nenusimenam per daug, esame užsiėmę žmonės – filmavimai, televizijos, ką tik pristatėme savo rūbų liniją – krepšinis jau nebėra vienintelė mintis atsikėlus ryte.“

Praėjusių metų pabaigoje savo pasaulinį prekės ženklą „LavTwins“ pristatę broliai Lavrinovičiai jau spėjo su juo pakeliauti po pasaulį, tapo Holivudo režisieriaus dokumentikos herojais, o šią savaitę pristatė ir savo drabužių liniją. Iki sunkumų, vedama brolių Lavrinovičių, „London City Royals“ BBL taurėje užėmė pirmąją vietą, o Jungtinės Karalystės krepšinio lygos čempionate laimėjo 2 iš trijų rungtynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)