TOP-16 etapo G grupės varžybas „Rytas“ pradėjo namie 86:91 pralaimėdamas Kazanės UNIKS. Ir praėjusią savaitę tai nebuvo vienintelė vilniečių nesėkmė – šeštadienį LKL susitikime Utenoje „Rytas“ 81:83 nusileido „Juventus“ krepšininkams.

Pažymėtina, kad uteniškiams D. Adomaičio ekipa nusilenkė jau antrą kartą per šiuos kalendorinius metus – sausio 2-ąją Karaliaus Mindaugo taurės rungtynėse varžovams pralaimėta 81:85.

Savo ruožtu būsimas varžovas „Galatasaray“ paskutiniu metu žengia visai kitu keliu – yra iškovojęs 8 pergales paeiliui, o praėjusią savaitę TOP-16 etapą pradėjo išvykoje 85:73 įveikdamas „Monaco“.

„Aš nemanau, kad mums iš esmės reikia kažką koreguoti. Mums tiesiog reikia susikaupti ties tais dalykais, kuriuos privalome atlikti gerai. Pirmiausia, netenkina skaičiai, kuriuos turime gynyboje. Trejos paskutinės rungtynės, praleista – 83, 85 ir 91 taškas. Šie skaičiai turi būti mažesni. Ir kalba sukasi apie 3-5 situacijas, kuriose turime veikti teisingai. Kažkur trūksta koncentracijos, kažkur – komunikacijos – tai yra esminės problemos“, – mačo su „Galatasaray“ išvakarėse žurnalistams teigė D. Adomaitis.

Anot jo, koją jo komandai dažniausiai kiša individuali gynyba, o ne „Ryto“ taikoma žaidimo sistema.

„Mes rungtynes pralaimime ne dėl sistemos, o dėl individualios gynybos. Žaisdami su „Juventus“ mes padarome 8 pražangas, kai jau esame „bonuse“, ir siunčiame mesti juos 16 baudų. Tai tu jau vien dėl to gali pralaimėti rungtynes – ir mes jas pralaimėjome. Kitos rungtynės su Kazane. Mes 7 kartus turime padaryti suplanuotą pražangą, bet to nepadarome. Tačiau aš esu patenkintas žaidėjų darbu ir reakcija į tą kritiką, kurią jie gauna video peržiūrų kambaryje“, – pažymėjo jis.

Tiesa, D. Adomaitis pripažino, kad kai kurios besikartojančios klaidos jį gerokai erzina, o paklaustas, ar tai nėra meistriškumo stokos pasekmė, kalbėjo aptakiai.

„Mes patys suprantame, kokias klaidas darome. Bet blogai tai, kad kai mes išsprendžiame vieną problemą, atsiranda kita. Va šituo labiausiai ir esame nepatenkinti. Tiek žaidėjai, tiek treneriai – esame vienoje valtyje, siekiame vieno tikslo. Dabar turime susitvarkyti su tais dalykais, kuriuos blogai padarėme paskutinėse rungtynėse. Manau, kad pagrindinė bėda yra koncentracija gynyboje“, – tvirtino treneris.

Pasak D. Adomaičio, jis jaučia, kad po dviejų pralaimėjimų „Juventus“ komandai jo žaidėjai yra gerokai pyktelėję ant savęs.

„Faktas, kad kartais atsiranda ir psichologinis spaudimas. Kai tu važiuoji žaisti į Uteną, visada galvoji tik apie vieną – kad privalai laimėti rungtynes. Tai priduoda spaudimo ir tai normalu, juk tai sportas. Bet mes turime su tuo susitvarkyti. Ir apskritai, aš matau žaidėjus kiekvieną dieną, matau, kaip jie pergyvena, su kokiu užsidegimu treniruojasi po pralaimėjimo. Ir tai yra geras kelias. Aišku, pralaimėjimų nėra gerų, pralaimėjimas visada yra blogai. Bet reakcija, kokia yra po to – ji svarbi. Man tai patinka ir aš džiaugiuosi dėl jų reakcijos“, – dėstė jis.

G grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Anot D. Adomaičio, Stambule turėtų rungtyniauti savaitgalį poilsio dėl pėdos skausmų gavęs Tu Holloway, po traumos jau pasveiko ir australas Cameronas Bairstow – tiesa, jam vis dar trūksta žaidybinės praktikos.

Kalbėdamas apie būsimas rungtynes D. Adomaitis jų svarbos pernelyg nesureikšmino.

„Manau, kad 4 komandų turnyre kiekvienų rungtynių vertė yra didelė. Pralaimėjome aną savaitę, jau nieko nebepakeisime, todėl tik galime padaryti išvadas ir važiuoti į Stambulą nusiteikę kovoti dėl kiekvieno kamuolio nuo pat pradžių. Turime sumažinti tuos skaičius, kurie yra per dideli, gynyboje. Mes neturime problemų puolime, mes turime bėdų gynyboje. Kalbame, žiūrime video, tikiuosi išvados bus“, – tikino jis.

Vertindamas „Galatasray“, D. Adomaitis išskyrė agresyvų varžovų žaidimą gynyboje ir jų atletiškumą.

„Galatasaray“ – labai atletiška komanda, tikrai žaidžia agresyvų krepšinį, pradedant nuo gynybos. Daug agresijos yra ir iš mažų žaidėjų, kai jie naudoja spaudimą. Dėl to varžovai perima daugiau nei po 8 kamuolius ir pelno daug lengvų taškų.

Mūsų pagrindinė užduotis – kiek galima labiau kontroliuoti tuos jų lengvus taškus, – tvirtino jis. – Svarbu nenusileisti ir fiziškumu. Varžovai tikrai labai atletiški, ypač 4-5 pozicijose. Mums labai svarbu jų neįsileisti į baudos aikštelę, į tas pozicijas, kur jie jaučiasi komfortabiliai. Stambulo komanda išskirtinė ir tuo, kad 4-5 pozicijų krepšininkai daug taškų renka greitame puolime, todėl turime būti tam pasiruošę.“

Naudingiausias varžovų gretose Europos taurėje yra po 17,8 naudingumo balo renkantis ir 13,1 taško pelnantis aukštaūgis Zachas Auguste'as. Rezultatyviausiai žaidžia kitas amerikietis – po 16,2 taško pelnantis gynėjas Aaronas Harrisonas.

„Galatasaray“ ir „Ryto“ rungtynės trečiadienio vakarą prasidės 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)