Vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas po dvikovos išsakė nerimą, kadangi jo auklėtiniai neturi daug laiko treniruotėms, o jis mano, jog būtent pratybos ir yra visa gero žaidimo esmė.

„Šiandien nusipelnėme pergalės. Manau, kad laimėta kova dėl kamuolių 43:17 viską pasako apie rungtynes. Šiek tiek nerimauju, kadangi neturime laiko treniruotėms, bet tikiu vyrais, kad jie išlaikys gerą žaidimo kokybę ir intensyvumą.

Žaidėme tikrai blogiausias rungtynes šį sezoną. Dalis krepšininkų nuo mačo pradžios vaikščiojo, o ne žaidė.
Tomas Rinkevičius

Smagu būti antroje vietoje, kadangi tai geriau nei būti penktiems. Vis dėlto LKL yra maratonas – čia reikia sužaisti 36 mačus, o dabar prabėgo 18, tad šiuo metu antra pozicija nieko nereiškia.

Gilvydo Birutos debiutą palengvino jo komandos draugai, kadangi jis rungtyniavo, kai skirtumas buvo didelis. Biruta yra geras vaikinas, kuriam dar reikės laiko. Sajus sužaidė puikias rungtynes. Jis sunkiai treniruojasi, yra geras komandos draugas. Martynas turėjo ir turės dar blogų rungtynių, bet aš juo visiškai pasitikiu ir tikiu.

Manau, kad dar galime patobulėti gynyboje, kur galėtume būti agresyvesni. Šiandien kovoje dėl kamuolių problemų nebuvo, bet su jomis susidūrėme praeityje, tad reikia dirbti ties šiuo elementu.

Noriu padėkoti sirgaliams, kurie puikiai palaikė komandą. Tikiuosi, kad jie ir toliau gausis rinksis „Cido“ arenoje, o mes jiems suteiksime daug pagrindo mus palaikyti“, – sakė strategas.

Kitą dvikovą „Lietkabelis“ žais antradienį FIBA Čempionų lygoje, kai namuose priims Ostendės „Filou“ komandą.

Tuo metu „Neptūno“ strategas Tomas Rinkevičius nesuprato dalies žaidėjų nusiteikimo ir įdedamų pastangų.

„Visų pirma, tai reikia atsiprašyti savų sirgalių, – po rungtynių sakė T.Rinkevičius. – Žaidėme tikrai blogiausias rungtynes šį sezoną. Kažkur apsiskaičiavome, trūko energijos.

Dalis žaidėjų nuo mačo pradžios vaikščiojo, o ne žaidė. Negalime būti patenkinti tokiais veiksmais.

Panevėžys yra bangos, žaidžia gerą krepšinį. Galiu pasakyti, kad tai yra karščiausia komandoje Lietuvoje. Tiek fizine, tiek susižaidimo prasme. Sveikinimai jiems.“

„Nuo dvikovos pradžios nusileidome kontakto lygiu kovoje po krepšiais, gynybinėse situacijose. Visur vėlavome, jie turėjo pranašumą ir buvo vienu-dviem žingsniais priekyje. Ne tik kovoje dėl kamuolių, bet ir visame kontakto lygyje buvome prastesni“, – pridūrė „Neptūno“ strategas.

Kitą mačą klaipėdiečiai žais artėjantį trečiadienį, kuomet FIBA Čempionų lygoje išvykoje susikaus su Saragosos „Casademont“ ekipa.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS171
2.LIETKABELIS126
3.RYTAS126
4.NEPTŪNAS108
5.JUVENTUS108
6.CBET710
7.SINTEK–DZŪKIJA611
8.ŠIAULIAI513
9.PIENO ŽVAIGŽDĖS513
10.NEVĖŽIS513

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)