Banguotas Chimkų komandos sezonas tęsiasi. Prieš keletą dienų VTB lygoje sudorojusi Maskvos CSKA, Eurolygoje „Chimki“ ekipa toliau neranda rakto į pergalę.

Gruodžio 20 d. įveikusi Kauno „Žalgirį“, vėliau Rimo Kurtinaičio treniruojama ekipa elitiniame turnyre savo sąskaitą pildė tik pralaimėjimais.

Trečias paeiliui patirtas pirmąją antrojo turnyro rato dieną. Penktadienio vakarą „Сhimki“ subyrėjo trečiajame kėlinyje, kurį savoje Mytiščių arenoje svečiams iš Sankt Peterburgo pralaimėjo 14 taškų skirtumu.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Chimki“ deficitas pasiekė jau 16 taškų (48:64), ir, kai atrodė, jog šeimininkai galutinai subyrės, jie spurtavo 16:3 ir sumažino atsilikimą iki 64:67.

Visgi galutinai pasivyti svečių jie taip ir nesugebėjo, o paskutinę vinį į savo komandos karstą įkalė Chrisas Krameris, prasidėjus paskutinei minutei kamuolį praradęs pačiame aikštės viduryje. Už tai „Zenit“ šeimininkus iš karto nubaudė dėjimu į niekieno nedengiamą krepšį.

Iki 2 taškų skirtumas sumažėjo tik likus 2 sek., kai desperatišką metimą iš toli pataikė Jonas Jerebko.

Šeimininkų neišgelbėjo nė dar vienas itin rezultatyvus Aleksejaus Švedo pasirodymas. Rusas per 32 min. pelnė 30 taškų (7/8 dvit., 4/11 trit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 efektyvumo balus.

Dar 17 taškų „Chimki“ surinko Janis Timma.

„Zenit“ komandai, kuri pagal pergalių skaičių pasivijo „Žalgirį“, 20 taškų pelnė Willas Thomasas, 15 taškų pridėjo Austinas Hollinsas, 12 – Mateuszas Ponitka.

Pagal atkovotus kamuolius „Zenit“ varžovus pranoko 35-26.

Apskritai per paskutines 9 rungtynes „Chimki“ laimėjo vos 2 sykius.

Kitose rungtynėse Vokietijoje prie Miuncheno „Bayern“ pralaimėjimu debiutavo Oliveris Kostičius. Jo vadovaujama „Bayern“ (6/12) ekipa namie 77:84 (10:18, 15:23, 27:18, 25:25) nusileido čempionų titulą ginantiems Maskvos CSKA (12/6) krepšininkus.

Maskviečių gretose rezultatyviausias buvo 27 taškus pelnęs ir 7 rezultatyvius perdavimus atlikęs Mike'as Jamesas. 20 taškų prie pergalės pridėjo Darrunas Hilliardas.

Miuncheno komandoje išsiskyrė 20 taškų surinkęs ir 10 kamuolių atkovojęs Gregas Monroe, po 17 taškų pelnė Joshua Huestis ir Vladimiras Lučičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)