Antrame Europos taurės etape Vilniaus „Rytas“ startavo pralaimėjimu 86:91.

Lietuvos vicečempionų vidurio puolėjas Martynas Echodas nesėkmės priežastimi įvardijo pirmais smuikais UNIKS gretose griežiančių amerikiečių individualų pajėgumą.

„Žaidėme namuose, manau, buvome nusiteikę ir pasiruošę tikrai gerai. Rungtynių pradžia šiek tiek nepavyko, bet šiaip žaidimas pirmoje pusėje buvo užtikrintas. Deja, neišlaikėme.

Leidome imtis iniciatyvos tiems UNIKS žaidėjams, kurie tai daro visada. Errickas McCollumas, Jamaras Smithas, Raymaras Morganas – tikrai akcentavome gynybą prieš juos, bet tai – elitiniai krepšininkai, nerealiai žaidžia vienas prieš vieną. Antroje pusėje jie įmetė per 50 taškų – sunku laimėti, kai toks rezultatyvumas. Gali būti, kad individualaus meistriškumo skirtumas šiandien buvo lemiamas. Mes visada bandome žaisdami kaip komanda jį kompensuoti, bet šįkart neišėjo“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt, komentavo 22-ejų aukštaūgis.

Tiesa, UNIKS Vilniuje turėjo silpnų vietų – trauma smarkiai apribojo svečių vidurio puolėjo Alexo Tyuso žaidimo laiką, R. Morganas ant parketo žengė suleidus vaistų injekciją.

Dėl to „Rytas“ dominavo po krepšiais, laimėdamas kovą dėl atšokusių kamuolių 36:21, o labiausiai šia linkme pasidarbavo būtent M. Echodas.

„Centras“ sugriebė 14 kamuolių, užfiksuodamas karjeros rekordą Europos taurės turnyre. Daugiau kamuolių atkovojęs jis iki šiol nebuvo ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Dar įspūdingesnis skaičius – 8 puolime atkovoti kamuoliai, kuris taip pat yra M. Echodo karjeros rekordas.

„Kiekvieną kartą maksimaliai stengiuosi eiti ant kamuolių. Šįkart gal šiek tiek sekėsi, gal ir varžovai truputį atsipalaidavo“, – savo pasiekimą įvertino pats krepšininkas, pridėjęs 9 taškus, tačiau suklydęs 4 kartus ir iš viso surinkęs 22 naudingumo balus.

Beje, trečiadienį pagerintas dar vienas sezono rekordas: į „Siemens“ areną susirinko 5,5 tūkst. žiūrovų.

„Visada malonu, kai salė pilnesnė. Kai yra geras palaikymas, kai jauti užnugarį, žaisti lengviau, atsiranda papildomų jėgų. Norėčiau padėkoti sirgaliams, kad ateina ir palaiko. Tikėkimės, kad kitose rungtynėse sumušime dar vieną rekordą“, – sakė puolėjas Arnas Butkevičius.

Vis dėlto dabar kliautis sava publika „Rytas“ nebegalės – norint bent jau pakartoti praėjusio sezono žygį ir iškopti į ketvirtfinalį, pergalių žūtbūt reikės ir svetimose arenose.

„Dabar turime pralaimėjimą namuose, vadinasi, reikės jį kompensuoti pergale išvykoje. Pirmas etapas parodė, kad tai įmanoma“, – prisiminęs prastą startą turnyre, kai pirmame rate „Rytas“ laimėjo vos vieną mačą iš penkių, drąsinosi M. Echodas.

Primename, kad UNIKS pirmame etape laimėjo 6 mačus iš 10 ir savo grupėje užėmė pirmą vietą. „Rytas“ (4/6) pogrupyje liko ketvirtas.

Kitą savaitę „Rytas“ šturmuos Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) tvirtovę. G grupėje taip pat rungtyniauja „Monaco“ (Prancūzija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)