Trečiadienį vėlai vakare žalgiriečiai pradėjo pratybas „WiZink Center“ arenoje, keliančioje smagių prisiminimų kalbant apie praėjusio sezono balandžio mėnesio išvyką į Madridą.

Balandį Brandono Davieso vedamas „Žalgiris“ pirmą kartą modernios Eurolygos istorijoje 93:86 paėmė Los Blancos tvirtovę ir išplėšė bilietą į atkrintamąsias varžybas.

„Patys geriausi prisiminimai, nelabai daug kas tikėjo, kad čia taip galime sužaisti ir išsivežti mums svarbią pergalę, tuo labai džiaugėmės, bet tai buvo praėjusiais metais, tai jau istorija“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Rudenį akistata su „Real“ „Žalgirio“ sirgaliams taip pat primena ypač džiugias emocijas, tuomet sezono starte trečiame ture šeimininkai svečius įveikė 86:73 ir Eurolygoje iškovojo pirmąją pergalę.

Zachas LeDay

Tuo metu Madrido klubas po tų rungtynių pralaimėjo dar dukart paeiliui bei po 5 turų smigo į 13-ą vietą.

Tačiau nuo lapkričio 1-osios „Real“ Eurolygoje šuoliuoja įspūdingu 12 pergalių iš eilės tempu.

„Kitos komandos, pavyzdžiui, „Barcelona“, yra įrodžiusi, kad Madridą galima įveikti. Neabejoju, neegzistuoja idealios komandos. Reikia žinoti, kur galima bausti, ką galima atiduoti, kur rizikuoti.

Rudy Fernandezas, pakeisdamas S. Llullą, taip pat žaidžia labai gerą atkarpą.
Šarūnas Jasikevičius

Kalbant apie varžovus, tik sustabdžius greito puolimo taškus, tritaškius, galima tikėtis palankaus rezultato“, – krepšinis.lt paklaustas apie įspūdingą varžovų pergalių seriją, kalbėjo Š. Jasikevičius.

– Madride startuos antrasis ratas, kokiomis mintimis pasitinkate antrąją Eurolygos pusę?

– Nėra taip, kad mes tokiu principu dalintume sezoną ir pasitiktume likusias 17 rungtynių. Galvojame apie artimiausią mačą, mąstome, kaip įveikti Madridą. Kitaip ir būti negali.

Mums reikia gerinti žaidimą ir artėti to link, kuo mes galime būti.

– Pirmame susitikime Zachas LeDay baudė varžovus žaisdamas arti krepšio, kokios gynybinės reakcijos tikitės iš „Real“ pusės?

– Komanda labai protinga su puikiu treneriu, kažką pritaikys. Vilerbane kažkiek taikė zoninę gynybą, pradėjo mačą su labai dideliu penketu. Nežinau, ar tai dėl to, kad turi problemų su traumomis, ar kažkokį vaizdą norėjo pasiekti.

Per pastaruosius 2-3 metus iš jų pusės matydavome ir zoninės gynybos elementų. Viskas priklausys nuo mūsų žaidimo. Strategas Pablo Laso turi aiškią žaidimo filosofiją, užkimšti baudos aikštelę aukštaūgiu Walteriu Tavaresu, iš ten neištraukti jo.

– Ko komanda netenka be trijų svarbių žaidėjų, Sergio Llullo, Anthony Randolpho bei Gabrielio Decko, ir kas gali kompensuoti jų netektis?

– Trey Thompkinsas, pakeisdamas Randolphą, žaidžia puikią atkarpą. Galbūt deriniai kažkiek keičiasi, bet idėja yra labai panaši su A. Randolphu. Mače su ASVEL mačas pradėtas su Thompkinsu trečioje pozicijoje, tai kažkiek mane nustebino. Rudy Fernandezas, pakeisdamas S. Llullą, taip pat žaidžia labai gerą atkarpą.

Vis vien, daug žaidimas priklauso nuo Facundo Campazzo. Kaune sumažinus jo žaidimo minutes buvo vienas pergalės faktorių. Jis veda ekipą į priekį.

– Ar visi žalgiriečiai pasiruošę ketvirtadienio kovai ir kokia po traumos sveikstančio Mariaus Grigonio situacija?

– Taip, visi atvykę krepšininkai sveiki. Dėl Mariaus, jam prieš kelias dienas nuėmė langetę.

Dabar viskas priklauso nuo reabilitacijos. Tačiau kiek žinau, tai nėra greitas procesas. Galėčiau tik spėlioti, ar M. Grigonis dar reguliariame sezone spės sugrįžti į rikiuotę.

Rungtynės Madride – ketvirtadienį 22 val.

Eurolygos rikiuotė po 17 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Anadolu Efes143148
2.Real143146
3.Barcelona134122
4.Maccabi116130
5.CSKA116117
6.Panathinaikos10738
7.AX Armani98-24
8.Crvena Zvezda89-7
9.Chimki89-15
10.Valencia89-18
11.ASVEL89-98
12.Baskonia710-90
13.Olympiacos611-44
14.Fenerbahče611-49
15.Bayern611-144
16.Žalgiris512-1
17.ALBA512-76
18.Zenit413-135

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)