Rusijos klubo amerikiečiai pranoko vilniečius individualiu meistriškumu, kuris nusvėrė pastarųjų pranašumą baudos aikštelėje.

Trauma smarkiai apribojo svečių aukštaūgio Alexo Tyuso žaidimo laiką, o R. Morganas rungtyniavo suleidus vaistų injekciją, ir tuo pasinaudojęs „Rytas“ kovą „po lenta“ laimėjo 36:21.

Tačiau gynėjų grandyje padėtis buvo priešinga. Dėl patempto raumens kurį laiką nesitreniravęs Pako Cruzas sužaidė prasčiausias sezono rungtynes (-6 naudingumo balai), o UNIKS perimetro žaidėjai lemiamu metu blizgėjo.

Įpusėjus paskutiniam ketvirčiui šeimininkai pirmavo 78:74, tačiau tuomet pasipylė liapsusai, UNIKS spurtavo 10:0, ir proga nustebinti gerokai turtingesnį varžovą buvo paleista.

„Ryto“ vairininkui D. Adomaičiui po mačo buvo pikta dėl to, kad žaidėjai chroniškai nesugebėdavo laiku stabdyti varžovų pražangomis.

„Už kovą komandą galiu pagirti, 17 puolime atkovotų kamuolių tai puikiai parodo. Blogiausia, kad pralaimėjome rungtynes nesugebėdami laiku prasižengti. Tie 14 taškų, kuriuos galėjome „nuimti“, galėjo lemti visai kitokį rezultatą. Gal reikės treniruotėse įvesti specialų pratimą, kaip prasižengti, bus naujovė krepšinyje. Nemanau, kad atsirastų trenerių, kurie šioje vietoje kažką daugiau padarytų.

Žaidėjams sakau, kad turimos komandinės pražangos – vienas iš trijų dalykų, kuriuos visada reikia sekti. Kiti du – varžovų turimos ir jų pačių asmeninės pražangos. Tai – jų, o ne mano darbo dalis, aš galiu tik priminti, bet į aikštę neiššoksiu ir neprasižengsiu. Visa tai susiveda į banalų dalyką – koncentraciją“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Tiesa, jis pripažino, jog daug vilčių prieš UNIKS „Rytas“ neturėjo, ir gynė rungtynių metu priimtą sprendimą keistis dengiamaisiais.

„E. McCollumas, J. Smithas – labai talentingi krepšininkai. Kartais prieš juos ginantis nebegali iš savo žaidėjo norėti dar daugiau, bet jie meta ir vis tiek pataiko. Nors pradžioje patys paleidome E. McCollumą, leidome jam žaisti į stipriąją pusę.

Susitikus su tokia komanda nori nenori kažkur reikia rizikuoti. UNIKS – gerai treniruojama ekipa, o talento atžvilgiu – stipriausia iš tų, su kuriomis teko žaisti šiame Europos taurės sezone. Jie išsprendė rungtynių baigtį individualiai – nutraukdami derinius, sumesdami sunkius metimus.

Neturiu žaidėjams pretenzijų dėl gynybos pabaigoje. Prieš tai varžovai labai gerai aplošinėjo mūsų gynybos sistemą, todėl nusprendėme keistis dengiamaisiais ir tris kartus iš eilės apsigynėme. Jeigu pačioje pabaigoje būtų atakavęs E. McCollumas ar J. Smithas, tuomet sakyčiau kitaip, bet šįkart mėtė J. Theodore'as, kurio pataikymo po driblingo procentas įprastai tikrai mažas“, – komentavo treneris.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas Dimitris Priftis džiaugėsi tuo, kaip komanda užglaistė problemas priekinėje linijoje.

„Rytas“ stipri komanda, Vilniuje sunku žaisti, čia arena labai triukšminga. Bet buvome kantrūs ir lemiamais momentais priėmėme gerus sprendimus. Turėjome problemų dėl atkovotų kamuolių, dėl Eimanto Bendžiaus pick and pop'o. Mums trūko aukštaūgių, bet kolektyvinėmis pastangomis tai išsprendėme, antroje pusėje kiek apsitvarkėme. Svarbi pergalė išvykoje, bet priekyje dar ilgas kelias“, – pažymėjo graikas.

Praėjusiame sezone vilniečių ir Tatarstano sostinės klubo keliai taip pat buvo susikirtę. Tuomet Kazanės krepšininkai nugalėjo abu kartus.

Primename, kad UNIKS pirmame etape laimėjo 6 mačus iš 10 ir savo grupėje užėmė pirmą vietą. „Rytas“ (4/6) pogrupyje liko ketvirtas.

Kitą savaitę „Rytas“ šturmuos Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) tvirtovę. G grupėje taip pat rungtyniauja „Monaco“ (Prancūzija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)