Trečiame kėlinyje Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai atsiliko dviženkliu skirtumu (42:52), tuomet spurtavo 13:2 ir išsiveržė į priekį.

Nors svečių lyderis Adamas Smithas nėrėsi iš kailio bandydamas gelbėti savo komandą, nesnaudė ir Lietuvos ekipos vedliai: Deividas Gailius ir Tomas Delininkaitis draskė varžovų krepšio tinklelį, Simas Galdikas cementavo gynybą.

Užvirė grumtynės taškas į tašką, kol įsibėgėjus lemiamam ketvirčiui pasinaudojęs varžovų klaidomis „Neptūnas“ nutolo 75:64.

Bet PAOK žaibiškai grąžino pusiausvyrą – 77:77.

Pabaiga buvo nervinga: techninėmis pražangomis ramintas ir Žygimantas Janavičius, ir Graikijos ekipos vairininkas Charalampas Karaiskas.

D. Gailius nepataikė abiejų baudų metimų, „Neptūnas“ nesugebėjo atsitverti oponentų po savo krepšiu, ir prasidėjus paskutinei minutei PAOK pirmavo 81:80.

O tuomet mirtiną šūvį per Gyčio Masiulio rankas paleido Bobby Brownas – tik praėjusią savaitę Salonikų klubą papildęs 35-erių veteranas, praeityje žaidęs įvairiuose NBA ir Eurolygos klubuose.

Gynėjas iš JAV tris kėlinius pyškino tuščiais šoviniais, tačiau lemiamu metu pataikė visus 5 baudų metimus, o galiausiai ir pergalingą tritaškį likus žaisti 17 sek.

Šeimininkams antradienį vis dar nepadėjo po traumos atsigaunantis Darrinas Dorsey.

Primename, kad pirmojo rato dvikovą Salonikuose klaipėdiečiai laimėjo 94:72.

Kitas D grupės rungtynes „Neptūnas“ po savaitės žais išvykoje su Saragosos „Casademont“ (Ispanija) klubu.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 16, Tomas Delininkaitis 15, Gytis Masiulis 13 (7 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 11 (9 rez. perd.), Simas Galdikas 9 (7 atk. kam.);

PAOK: Adamas Smithas 18, Aaronas Bestas 14, Antwaine'as Wigginsas 13 (9 atk. kam.), Bobby Brownas 11, Shannonas Shorteris 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)