Pirmąsias antrojo etapo rungtynes su Kazanės UNIKS sostinės komanda „Siemens“ arenoje pradės trečiadienį 19 val.

Mačo išvakarėse D. Adomaitis žurnalistams pripažino, kad artėjant antrajam Europos taurės etapui su klubo vadovybe kalbėjosi apie galimą ekipos sudėties pastiprinimą, bet žalios šviesos dairytis naujų žaidėjų negavo.

„Diskutavome ir atsakymas buvo toks, kad negalime to daryti. Norai yra norai, bet reali situacija yra tokia. Liekame ta pati komanda – manau, tokia sudėtimi liksime iki pat sezono pabaigos. Dar kartą pakartosiu, kad esu labai patenkintas vyrų darbu, jų atsidavimu. Pasitikime visais žaidėjais ir tikimės sulaukti sirgalių palaikymo“, – tvirtino D. Adomaitis.

Be UNIKS, G grupėje „Ryto“ komandos laukia susitikimai su Stambulo „Galatasaray“ ir „Monaco“ krepšininkais. Paklaustas, ar rytdienos varžovai iš Rusijos yra patys grėsmingiausi, D. Adomaitis purtė galvą.

„Čia nėra silpnų komandų. Tiek UNIKS, tiek „Galatasaray“, tiek „Monaco“ yra solidžios ekipos. Matėme rezultatą praėjusį savaitgalį, kai „Monaco“ Prancūzijos čempionate 20 taškų persvara įveikė ASVEL. Taigi, gali būti visko. Tai yra vienos rungtynės, kur tu išeini pasiruošęs arba ne. Viskas priklauso ar visi žaidėjai sveiki, ir tu turi 40 minučių įrodyti savo pranašumą. Mūsų gretose visi yra sveiki“, – dėstė D. Adomaitis.

UNIKS komanda pirmąjį Europos taurės etapą užbaigė pirmoje C grupės vietoje, tačiau surinko mažiausiai pergalių iš visų keturių grupių laimėtojų – per 10 rungtynių laimėjo 6 kartus.

Pirmaisiais smuikais Rusijos ekipos gretose griežė gynėjai amerikiečiai. Errickas McCollumas vidutiniškai pelnė po 16,2 taško ir atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo, Jamaras Smithas rinko po 16,8 taško ir 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Neseniai UNIKS pasipildė dar vienu gynėju iš JAV – į Tatarstaną atvyko patyręs įžaidėjas Jordanas Theodore'as, kuriam rungtynės su „Rytu“ taps debiutu Europos taurės sezone.

„UNIKS žaidžia protingą ir greitą krepšinį. Tai labai gerai į greitą puolimą bėganti komanda, už kiekvieną klaidą galinti nubausti taškais.

Faktas, kad pagrindinis mūsų akcentas – perimetro žaidėjai McCollumas ir Smithas, tačiau svarbiu turėtų tapti ir Tehodore'as. Tai žmogus, kuris yra tipinis įžaidėjas, bet ir pats gali pelnyti taškus. Svarbus yra ir Alexas Tyusas, kuris, mano nuomone, yra Eurolygos lygio vidurio puolėjas – ypač gerai žaidžia gynyboje“, – vardijo treneris.

Tiesa, anot D. Adomaičio, UNIKS turi ir silpnųjų vietų.

„Faktas, kad UNIKS nėra geriausia komanda gynyboje. Kai sugebi atakuoti jų silpnesnes vietas ir jeigu pataikai iš distancijos, kur jie prisiima daug rizikų, tu turi šansų laimėti. Kai kurios komandos taip ir padarė. Pavyzdžiui, Krasnojarsko „Jenisej“ VTB lygoje į UNIKS krepšį sumetė 95 taškus ir laimėjo“, – pažymėjo D. Adomaitis.

Europos taurės G grupė prieš antrojo etapo startą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)