Rimo Kurtinaičio treniruojamas Rusijos klubas svečiuose Stambulo „Anadolu Efes“ komandai nusileido 82:101 (19:21, 24:26, 18:30, 21:24) bei patyręs devintąjį pralaimėjimą turnyrinėje lentelėje nukrito į devintąją vietą.

„Chimki“ pirmajame Eurolygos rate buvo rezultatyviausias turnyro klubas – per rungtynes rusai vidutiniškai metė po 87 taškus. „Anadolu Efes“ ekipa (85,9 tšk. per rungtynes) yra antra, tačiau penktadienį savo vidurkį pasiekė tik ji.

Prie to svariai prisidėjo turkiškas tritaškių lietus. Šeimininkai įmetė 16 tolimų metimų iš 30 (53 proc. taiklumas), kuomet svečiai iš Pamaskvio – 10 iš 26 (39 proc. taiklumas).

R. Kurtinaitis po rungtynių pripažino varžovų pranašumą ir pareiškė, kad geriausiai puolanti Eurolygos ekipa yra būtent „Anadolu Efes“, kuri po pirmojo rato su 14 pergalių ir 3 pralaimėjimais turnyrinėje lentelėje yra pirma.

„Sveikinu „Anadolu Efes“ sužaidus geras rungtynes, ypatingai puolime. Manau, kad šį sezoną jie demonstruoja geriausią puolimą Eurolygoje. Porą kėlinių mes gynyboje žaidėme neblogai, bet trečiajame kėlinyje jie mus tiesiog nužudė.

Net negalėčiau išskirti vieno žaidėjo. Jie puikiai žaidė kaip komanda ir nuostabiai gerai pataikė iš toli“, – sakė R. Kurtinaitis.

Stambulo komanda per pirmąjį ratą surinko po vienodą pergalių skaičių su būsimuoju Kauno „Žalgirio“ varžovu Madrido „Real“, tačiau turkai yra viršūnėje dėl geresnio įmestų/praleistų taškų santykio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)