72-ejų juodkalnietis sukritikavo Eurolygą dėl sportinio principo nepaisymo formuojant dalyvių gretas.

Specialistas, per karjerą vadovavęs Jugoslavijos, Italijos, Turkijos ir Juodkalnijos rinktinėms, įsitikinęs, kad turnyro vadovybė pernelyg įsitraukė į komercinių siekių vaikymąsi, nors esą ir čia negali pasigirti sėkme.

„2018 metų Eurolygos čempionas Madrido „Real“ pranešė per sezoną patyręs 29,5 mln. eurų nuostolių. Jie išleido 45 milijonus, o pajamos sudarė tik 15 milijonų. „Barcelona“ nuostoliai – 37 mln. eurų. Pagal rinkos ekonomikos dėsnius, tai turėtų vesti į bankrotą. Taigi, Eurolygos ponai, jūs nesate NBA, toli gražu.

Didžiausia Eurolygos televizijos auditorija yra Ispanijoje – galbūt kokie 3 mln. žiūrovų. Italijoje – tik 250 tūkstančių. Jeigu nesate populiarus televizijoje, negalite pritraukti didelių rėmėjų, negalite uždirbti iš transliacijų tiek, kiek uždirbama kitoje Atlanto pusėje. Bet Eurolyga vis tiek elgiasi taip, tarsi valdytų tobulą verslą ir visiškai negerbia sportinio principo bei vertybių. Nesąžininga, kad dalis komandų čia yra vien dėl to, jog turi ilgalaikes licencijas, o ne dėl savo rezultatų. Ši lyga tapo paslėptos įtakos varžybomis“, – „Sportski Zurnal“ kalbėjo B. Tanjevičius.

Europos čempionu ir pasaulio vicečempionu praeityje tapęs treneris neabejoja, kad Eurolyga turėtų paklusti Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) ir sudaryti sąlygas žaidėjams ginti rinktinių garbę atrankos varžybose, kurias vadina gera idėja.

Dėl tarptautinio kalendoriaus nepaisymo B. Tanjevičius smerkia ir NBA.

„Talentus nulipdėme savo bazėse, savų trenerių rankomis, savo klubų ir federacijų investicijomis. O tada prieina NBA ir juos pasiima. Jie tarsi sako: oho, jūsų žmona labai graži, vesiu ją! Lyg būtų kažkokie aukštesnės rasės ateiviai. Bet jie tokie nėra, NBA – viso labo geras sporto verslas, nieko daugiau. Net ir jie turėtų išleisti žaidėjus į nacionalines rinktines“, – dėstė krepšinio veteranas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)