Stipriausią Izraelio komandą žalgiriečiai nugalėjo ketvirtą kartą iš eilės, nors įpusėjus rungtynėms dar srėbė rūgščią vargo vakarienę.

„Maccabi“ atsarginių suolas ketvirtadienį atrodė pustuštis kaip dažnas biuras tarpušvenčiu: metų sandūroje smarkiai nukraujavę svečiai mačui registravo tik dešimt žaidėjų.

Bet net sužeista viena geriausių pirmos Eurolygos reguliaraus sezono dalies komandų buvo pavojinga. Nors neišvengiamai atėjęs keitimų metas išderino Tel Avivo ekipos veiksmus, „Žalgiris“ tuo pasinaudoti nesugebėjo, nes jo paties žaidimas pernelyg dažnai virsdavo palaida bala.

Antrame kėlinyje žydai spurtavo 11:0, iškart po pertraukos – 10:0. Kauniečiai 23-ią min. atsiliko 29:44 ir klaidų (10) buvo padarę beveik dvigubai daugiau nei rezultatyvių perdavimų (6), o jų pataikymas „iš žaidimo“ nesiekė 30 proc.

Vis dėlto nematomas laikrodis tiksėjo ne „Maccabi“ naudai: vos svečių kojos ir galvos apsunko, o pražangų grafoje prisirinko taškelių, „Žalgiris“ smogė visa jėga.

Per kitas 10 min. Lietuvos čempionai sumetė 32 taškus, liuoktelėjo pirmyn 19:0 ir ketvirtame kėlinyje susikrautą nedidelę persvarą išlaikė iki finalinės sirenos.

„Labai keistos rungtynės. Keista, kad pradžioje visur vėlavome, pažeidinėjome komandines taisykles, pralaimėdavome kiekvieną lygią mikrodvikovą. O paskui užsikabinome už šanso, kurį mums davė „Maccabi“.

Rūbinėje po rungtynių Tomas Masiulis pasakė, kad dėl savo pačių gynybos klaidų praleidome 51 tašką iš 68. Čia kažkokia nesąmonė, vienos blogiausių rungtynių nuo to laiko, kai fiksuojame tokią statistiką. Diskutavome, kad Eurolygoje laimėti su tokiais skaičiais – nerealu.

Bet galbūt gerai, kad viskas taip susiklostė. Kaip matėte, nebuvo gero krepšinio, bet svarbu tokias „niekieno“ rungtynes laimėti. Labai smagu, kad jauna komanda gali nugalėti žaisdama blogai, tai – labai pozityvus ženklas“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Vertindamas rungtynių lūžio priežastis, treneris pirmiausia išskyrė komandos puolime. Savo ruožtu, pastarajame spindėjo Lukas Lekavičius.

Iki pertraukos vos 2 taškus pelnęs ir ties klaidos riba nuolat žaidęs gynėjas vėliau pridėjo 21 tašką ir sužaidė geriausias sezono rungtynes.

„Atradome ramybę puolime, lyderį, kuris pataikė ir pradėjo organizuoti žaidimą. Manau, toks Luko kėlinys įžiebė mums viltį.

Prieš tai nesupratome, kad „Maccabi“ keičiasi dengiamaisiais pirmoje atakos fazėje, kad reikia nutraukti derinius ir eiti arčiau krepšio. Visi žaidė neagresyviai, buvo daug klaidų, įžaidėjai neįvesdavo kamuolių į baudos aikštelę. O antroje pusėje suradome ir įžaidėją, ir lyderį. Mums trūko tokio, ant kurio treneris galėtų užsikabinti, kuriam galėtų šaukti derinius, kuris „karštas“. Smagu, kad atsirado Lukas“, – pagyrė Š. Jasikevičius.

Tačiau ir L. Lekavičiaus taškų fejerverkai, ir pergalės „Žalgirio“ stovykloje atsirado vėlokai – kol kas Kauno klubas pasiekė tik tiek, kad atitrūko nuo Eurolygos turnyro lentelės dugno, užimdamas 17-ą vietą.

Paprašytas apibendrinti pirmą reguliaraus sezono pusę, Š. Jasikevičius matė komandą, „kylančią iš purvo“.

„Tai buvo neišnaudotų galimybių ratas. Galėjome lentelėje būti labai aukštai, iš kitos pusės, esame jauna komanda, momentais – labai vaikiška. Šiandien – taip pat. Tai į viršų, tai į apačią, labai sudėtinga šitai kontroliuoti. Tokį bangavimą galima suprasti, bet lengviau nuo to niekam nėra.

Norėčiau, kad visi toliau gerintų žaidimą, kad kaskart kovotume iki rungtynių pabaigos ir taip suteiktume sau daugiau tokių šansų išplėšti pergales. Manau, kiekvienos rungtynės augina mūsų charakterį – mums reikia šitai praeiti, mums reikia išlipti iš didelio purvo“, – kalbėjo specialistas.

Šeimininkai ketvirtadienį vertėsi be traumuoto Mariaus Grigonio, bet po trumpos pauzės sugrįžo Edgaras Ulanovas ir Jockas Landale'as.

„Maccabi“ trūko net šešių krepšininkų: prie anksčiau traumuotų Nate‘o Wolterso, Johno DiBartolomeo, Omri Casspi ir Tariko Blacko užribyje prisijungė vieni lyderių Scottie Wilbekinas ir Othello Hunteris. Skyles kamšyti bandė naujokai gynėjas Aaronas Jacksonas ir vidurio puolėjas Jalenas Reynoldsas, Izraelio klubo gretose debiutavę būtent Kaune.

Įdomu, jog „Maccabi“ treniruojantį graiką Ioannį Sfairopoulą, prieš tai dirbusį Pirėjo „Olympiakos“ klube, asmeninėse dvikovose Š. Jasikevičius įveikė aštuntą kartą per devynis pastaruosius susidūrimus.

Vis dėlto I. Sfairopoulas, nors rungtynių metu ir buvo nubaustas technine pražanga už netramdomas emocijas, spaudos konferencijoje jau pasirodė nurimęs.

„Parodėme didelį charakterį. Kol kontroliavome ritmą, buvome priekyje, pelnėme „lengvų“ taškų. Bet paskui pirmaudami 15 taškų kelioms minutėms praradome koncentraciją, o „Žalgiris“ žaidė taip, kaip įpratęs – spaudė, perėmė kamuolius, ėmė geriau pataikyti.

Man labai svarbu, kad ketvirtame kėlinyje atsilikę 7 taškais kovėmės iki pabaigos ir dar turėjome šansų, deja, nepataikėme kelių patogių metimų. Dėl to, kaip kovėmės, esu laimingas, pagarba žaidėjams. Nenoriu teisintis traumomis, reikia kalbėti apie tuos, kurie žaidė“, – sakė „Maccabi“ strategas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ keliaus į Ispaniją ir ten susitiks su revanšo sieksiančiu Madrido „Real“.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)