Praėjusią savaitę net 9-ių iš eilės nesėkmių seriją Bavarijoje įspūdingai nutraukę žalgiriečiai sieks pratęsti gerą bangą ir prieš kur kas galingesnį varžovą.

Trečiadienio vakarą su žurnalistais bendravęs vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius atskleidė, kad jeigu viskas bus gerai, susitikime su „Maccabi“ jau turėtų žaisti ir Edgaras Ulanovas bei Jockas Landale'as, pastaruoju metu gydęsi savo sužeidimus.

„Esu patenkintas komandos forma ir žaidimu labai ilgą laiką, bet jie ir rezultatai yra du skirtingi dalykai. Mums nepavyksta nubausti varžovų, tik tiek. Galbūt to tobulėjimo norėtųsi greičiau, bet nelabai išeina“, – paklaustas apie dabartinę „Žalgirio“ formą sakė Šaras.

Pasiteiravus apie ketvirtadienio oponentus, strategas gyrė tiek jų sudėtį, tiek ir mikroklimatą.

„Toks vaizdas, kad „Maccabi“ komandoje labai geras mikroklimatas ir žaidėjų charakteris, nes jie išsitraukė labai daug rungtynių, kurios, atrodė, buvo niekieno. Pavyzdžiui, mes tokias pralaimėdavome, o jie – laimėdavo.

„Maccabi“ įspūdingai bėga į greitą puolimą ir įmeta daug lengvų taškų. Jų įkirtimai – vieni geriausių Eurolygoje. Svarbiais momentais jie turi aiškų lyderį, kuris gali patraukti komandą. Viskas sukasi aplink Scottie Wilbekiną ir kitus gynėjus“, – pastebėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Jis neskubėjo nuvertinti varžovų dėl to, kad „Maccabį“ kankina traumos ir Kaune jiems veikiausiai nepadės net keli pagrindinės sudėties žaidėjai.

„Jie tikrai labai gerai ginasi. Manau, turime būti pasiruošę negražioms rungtynėms. Jų aukštaūgiai labai šoklūs, bet kai kuriose pozicijose mes net esame fiziškesni. Tą reikia tiktai įrodyti“, – pabrėžė Š. Jasikevičius.

Primename, kad „Žalgirio“ ir „Maccabi“ rungtynių pradžia – ketvirtadienį 20 val., o antrąjį Eurolygos ratą kauniečiai pradės sausio 9 d. svečiuodamiesi pas Madrido „Real“ klubą.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)