Nors pirmadienį vakare visi jau žinojo, jog „Crvena Zvezda“ Juodkalnijoje nepasirodys, mačui buvo ruošiamasi pagal standartines procedūras.

Į „Morača“ areną atėjo ne tik aktyviausių šeimininkų sirgaliai iš „Varvari“ grupuotės, bet ir keli šimtai vietos krepšinio gerbėjų, kaip įprasta prasidėjo mačo transliacija.

Tik rodyti nebuvo ko: „Budučnost“ starto penketui išėjus į aikštę, teisėjai palaukė 15 minučių ir tuomet oficialiai užfiksavo „Crvena Zvezda“ neatvykimą.

Serbijos klubui turėtų būti įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:20, tiesa, ABA lyga oficialiai dar nepatvirtino ir šio rezultato.

Nenorą vykti į kaimyninę šalį „Crvena Zvezda“ motyvavo neramumais, kuriuos Balkanuose sukėlė Juodkalnijoje priimtos religijos laisvę reglamentuojančio įstatymo pataisos.

Pastarosios sumenkino Serbijos ortodoksų bažnyčios įtaką, teisiškai įtvirtindama vietinės bažnyčios reikšmę Juodkalnijoje.

Savo nuogąstavimus dėl saugumo „Crvena Zvezda“ parėmė dar „šviežia“ patirtimi iš praėjusio sezono ABA lygos finalo serijos, kurioje serbai įveikė juodkalniečius 3-2 ir susigrąžino vietą Eurolygoje. Belgrado klubas nurodė konsultavęsis ir su Serbijos saugumo tarnybomis, kurios esą rekomendavo likti namuose.

Savo ruožtu, „Budučnost“ skelbė esantis pasiruošęs užtikrinti visišką svečių saugumą Podgoricoje.

ABA lygai patvirtinus techninį pralaimėjimą, „Crvena Zvezda“ turnyro lentelėje nukris į septintą vietą (7/6), o „Budučnost“ (10/3) įsiterps į lyderių trejetą, kuriame taip pat yra Liublianos „Cedevita-Olimpija“ (Slovėnija) ir Belgrado „Partizan“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)