Jau per pirmąjį kėlinį klubo dvidešimtmetį minėjusius uteniškius svečiai pasiuntė į nokdauną 38:11. Nors antrame kėlinyje „Juventus“ kiek atsitiesė, intrigos sugrąžinti nebepavyko.

Utenos ekipos treneris Žydrūnas Urbonas pripažino, kad mačą jo auklėtiniai pralaimėjo per vieną kėlinį ir juokavo, kad „Žalgiris“ puikiai moka „gadinti šventes“.

„Man patinka ambicijos, bet ambicijų žaidžiant prieš „Žalgirį“ neužtenka. Rungtynes pradėjome įsitempę, nepadėjo keitimai, niekas nepadėjo. Būtume pataikę, būtų kitaip. Žalgiriečiai pradėjo rungtynes rizikuodami prieš Shannoną Scottą, jis metė visiškai laisvas, galėjo net koja užsibrėžti liniją, kaip tai darydavo Kurtinaitis. Iš esmės jis pataiko, bet ta įtampėlė kišo koją ir šį kartą viskas buvo kitaip.

Viskas tuo ir pasakyta, mes pralaimėjome pirmą kėlinį, o vėliau sumažinome atsilikimą iki 16 taškų, bet išeikvojome tiek jėgų, kad jų paprasčiausiai nebeliko. Žaisdamas su „Žalgiriu“ tokioje atkarpoje išnaudoji tiek jėgų, kaip per mėnesį žaisdamas su kitom LKL komandomis.

Žiūrovų buvo daug, užgriuvo atsakomybė, keista buvo žiūrėti į tokią savo komandą. Pirmą kartą žaidėme tokioje pilnoje arenoje ir, matyt, tai prislėgė žaidėjus. Badėm badėm tuos tritaškius laisvus, nepataikėme.

„Žalgiris“ moka gadinti šventes. Sugadino šventę Prienuose, kai buvo Virginijaus Šeškaus marškinėliai keliami į arenos palubes (žalgiriečiai šeimininkus įveikė 105:77, – red past. ), dabar jie tą patį padarė čia. Ir tai yra normalu – tai čempioniškas mentalitetas, kuris mane žavi. Apskritai „Žalgiris“ dabar jau daro progresą, sutriuškino Prienus, vėliau laimėjo Miunchene“, – dėstė Ž. Urbonas, kurio pasisakymą keletą kartų pertraukė šventinių fejerverkų poškėjimas.

Kauniečiai į Uteną atvyko be keturių traumuotų žaidėjų – Mariaus Grigonio, Roko Jokubaičio, Edgaro Ulanovo ir Jocko Landale'o. Anot Ž. Urbono, „Žalgirio“ komandai tai netgi išėjo į naudą.

„Gal jiems padėjo susitelkti faktas, kad komandoje nėra grupės žaidėjų. Čia tarsi patarimas Šarui, kad kiti žaidėjai tokiais atvejais gali tapti lyderiais. Buvo klausimas, kodėl „Žalgiryje“ nėra lyderių? Todėl, kad visi žaidžia po 15 minučių. O dabar kai LeDay žaidžia 25 minutes, jis atsipalaiduoja. Žino, kad jo niekas nepakeis ir rungtyniauja patikimiau. Taigi, kartais tokie dalykai išeina į naudą.
Apskritai, ačiū „Žalgiriui“ už tokią pamoką, chebrytė pamatė, kaip reikia judėti ir dirbti“, – dėstė Ž. Urbonas.

Savo ruožtu „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius aikštėje pamatytu vaizdu buvo itin patenkintas.

„Turime būti labai patenkinti rungtynėmis. Prieš jas turėjome problemų dėl sudėties, bet susitikimą pradėjome labai agresyviai. Pataikymas pridėjo malonumo žaisti, viskas apskritai yra geriau. Nors antrame kėlinyje atsipalaidavome, trečiame galutinai perlaužėme rungtynių eigą. Smagiai žiūrėjosi rungtynės. Mes gynyboje rizikuodavome, jie nepataikė, o kai jie rizikuodavome, mes pataikydavome. Tai ir nulėmė rungtynių baigtį“, – dėstė jis.

Ar J. Landale'as ir E. Ulanovas galės žaisti sausio 2-osios Eurolygos rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi“, treneris dar nežino.

„Negaliu atsakyti. Apskritai gruodis buvo įtemptas, bet sausį tvarkaraštis bus dar įtemptesnis. Bandome koreguoti treniruočių grafiką, bet vyrai „Žalgiryje“ žino, kas čia jų laukia“, – pažymėjo jis.

Treneris pasidžiaugė ir sėkmingu retai tiek daug žaidimo laiko komandos gretose gaunančio Eriko Venskaus pasirodymu –19-metis aukštaūgis per 20 min. pelnė 12 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

„Jis sužaidė puolime nuostabiai. Gynyboje turėjo problemų su Vytautu Šulskiu, bet situacija tokia, kad dubleriuose jis dar labai daug laiko praleidžia žaisdamas „centru“, o čia teko žaisti „ketvirtu numeriu“. Jeigu Erikas nori turėti ateitį, jo pozicija turi būti „ketvirta“, jis šį kartą parodė, kad gali joje žaisti“, – konstatavo Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)