207 cm ūgio krepšininkas buvo užpultas gruodžio 26-ąją, apie 4 val. ryto, išėjęs iš baro Žvejų gatvėje. Vaikinui lūžo akiduobė, žandikaulis.

„Jis dar ligoninėje, atliekami išsamesni tyrimai, gali prireikti antros operacijos. Kitą savaitę galbūt žinosime daugiau, bet faktas, kad artimiausią mėnesį jis bus intensyviai stebimas, o po to jau viskas priklausys nuo gijimo“, – pirmadienį Krepšinis.lt paklaustas, kada tikisi išvysti auklėtinį rikiuotėje, sakė Vilniaus „Perlo“ ekipos vyriausiasis treneris Edvinas Justa.

Žinių klubas laukia tiek iš ligoninės, tiek iš uostamiesčio policijos.

Pastaroji kol kas nėra nustačiusi įtariamųjų. Krepšininkas pareigūnams pasakojo nežinantis, kas ir kodėl jį užpuolė.

O „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis Krepšinis.lt teigė negalintis pasakyti, ar žaidėjas per incidentą buvo blaivus.

Kol neaiškios visos aplinkybės, vienas klubo vadovų nesiima vertinti fakto, jog jaunas krepšininkas naktinėjo bare.

„Pasakysiu sąžiningai, kol kas turiu labai mažai informacijos. Tyrėjai sakė, kad gavę kokios nors medžiagos informuos klubą. Einaras mums tikrai labai rūpi, jis turi visišką klubo palaikymą, kadangi yra mūsų žaidėjas. Nei kokių nors priekaištų, nei skubotų sprendimų dabar visai nereikia, geriau nepriskaldyti malkų. Taip, visokių niuansų čia yra, bet išvadas darysime, kai bus surinkta visa medžiaga. Dabar svarbiausia – žaidėjo sveikata“, – kalbėjo R. Jarutis.

E. Tubutis iš Klaipėdos į Vilnių persikėlė 2015 metais. Šiame sezone jis buvo tvirtas Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) penktą vietą užimančios dukterinės „Ryto“ ekipos lyderis, o pastarasis mėnuo sunkiajam krašto puolėjui buvo geriausias karjeroje.

Prieš pat Kalėdas rungtynėse su Mažeikių „Ereliais“ E. Tubutis pagerino šio sezono NKL rekordą, surinkdamas 51 naudingumo balą. Jis įmetė 22 taškus, atkovojo 15 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 metimus ir išprovokavo 8 pražangas.

Tą pačią dieną, kai buvo užpultas, E. Tubutis pripažintas naudingiausiu gruodžio NKL krepšininku.

„Labai džiaugėmės jo tobulėjimu pastarąjį mėnesį. Einaras ypatingai stengėsi treniruotėse, laikėsi mūsų sistemos ir užduočių, užtat tokie ir rezultatai. Statistika atskleidžia jo universalumą – tiek ginantis, tiek puolant jis yra labai svarbus žaidėjas“, – 15,8 taško ir 8,4 atkovoto kamuolio vidurkius šiame sezone rinkusio auklėtinio progresą komentavo E. Justa.

Palankiai treneris apibūdino ir aukštaūgio charakterio bruožus.

„Ramus, darbštus žaidėjas. Gal ne tiek komunikabilus, bet labai draugiškas su komandos draugais. Einaras buvo vyriausias mūsų žaidėjas, kaip ramstis, tikrai mums reikalingas ir naudingas. Niekada dėl jo nebuvo kilę jokių problemų“, – pažymėjo 30-metis specialistas.

2016 metais su Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktine Europos vicečempionu tapęs krepšininkas praėjusiame sezone epizodiškai jau šmėkščiojo ir pagrindinėje klubo komandoje.

E. Justa viliasi, kad gatvėje patirtos traumos ilgam neatidės jaunuolio žingsnio į vyrų krepšinį.

„Jis tobulėjo ir, tikėkimės, tobulės. Aišku, dabar pirmiausia reikia pasveikti, tačiau visas galimybes prisijungti prie pagrindinės „Ryto“ komandos Einaras turi kad ir kitame sezone“, – teigė „Perlo“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)