Kauno „Žalgiris“ „Bayern“ futbolo komandos žvaigždės Thomo Mullerio akivaizdoje net 98:73 sutriuškino to paties klubo krepšinio sekcijos atstovus.

Po mačo 5 tritaškius iš 8-ių pataikęs Artūras Milaknis rūbinėje jį apsupusiems žurnalistams siūlė pergalę antraštėse vadinti istorine ir tam tikra prasme snaiperis yra teisus.

Paskutinį kartą daugiau nei 97 taškus svečiuose „Žalgiris“ buvo pelnęs 2012/2013 sezone. 2012-ųjų lapkričio viduryje Zagrebe žalgiriečiai buvo pelnę 106 taškus, bet tame mače su „Cedevita“ prireikė dviejų pratęsimų, o kova pralaimėta 106:108.

Svečiuose rezultatyvesnė nei Miunchene pergalė buvo pasiekta Barselonoje, dar 2004 m. lapkričio 25-osios vakarą Vido Ginevičiaus vedama komanda 102:98 įveikė Katalonijos klubą.

„Žalgiris“ pretendavo dulkes nupūsti nuo keliolikos metų senumo košmariškos serijos, kurios žaliai balti tikrai nenori prisiminti: pralaimėjimo Bavarijoje atveju būtų pakartotas ilgiausias klubo nesėkmių ruožas Eurolygoje – 10 iš eilės.

Iki šiol mus lupo, lupo, lupo, o mes juk esame sportininkai, kovotojai, tas ambicijas užgauna.
Paulius Jankūnas

Sezono pradžioje į nesėkmių seriją su „Olympiakos“ papuolęs Kęstutis Kemzūra po pergalės prieš „Žalgirį“ vaizdžiai palygino būseną, kurią teko išgyventi.

„Buvome priremti prie sienos. Kaip klausia mano geras draugas Robertas Kuncaitis: kiek tu gali išbūti po vandeniu? Jau trūko to oro, o čia buvo jo gurkšnis“, – tąkart lapkričio viduryje kalbėjo OLY strategas.

„Žalgiris“ Eurolygoje strigo beveik du mėnesius.

„Nežinau, kokią „Olympiakos“ seriją turėjo, bet mes buvome dar giliau po vandeniu panardinti, per juos taip pat negalėjome išnerti iš to nesėkmių dugno.

Jei rimtai, be abejo sudėtinga. Daugelis krepšininkų yra patyrę vienokių ar kitokių serijų, bet kai toks ilgas nesėkmių ruožas, tikrai sunku. Komanda visada dirba gerai, treniruojasi, bet kai užklumpa tokia serija, dar daugiau dedame pastangų. Nebūna taip, kad per dieną imi ir išsprendi visas savo problemas.

Buvo išties sunku, atrodo, maksimaliai stengiesi treniruotėse, o vis vien žaidžiam prastai. Reikėjo dar labiau susikaupti, viską kartoti papildomai pratybose, net ir tuos dalykus, kurie atrodytų, nestrigdavo anksčiau“, – rūbinėje po pergalės prieš „Bayern“ kalbėjo kapitonas, prie pergalės penktadienį vakare per 18 min. prisidėjęs 2 taškais (1/3 dvit.), 5 atkovotais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais bei perimtu kamuoliu.

Tai ir mano atsakomybė, ir kitų vyresnių žaidėjų, kurie yra buvę tokiose situacijose ir turi tokios patirties. Rūbinė tikrai „nesulūžo“, buvome kaip vienas kumštis.
Paulius Jankūnas

A. Milaknis po mačo užsiminė apie ryte vyravusią gerą nuojautą, jog Miunchene pagaliau bus laimėta. P. Jankūnas komandos draugui turėjo vieną retorinį klausimą.

„Na ką reiškia tas žinojimas. Dabar lengva po mūšio mojuoti kardais. Rimtai kalbant, kas čia taip prieš rungtynes galėjo tvirtai pasakyti, kad laimėsime ar pralaimėsime?“, – klausė P. Jankūnas.

„Aš žinojau! Sakiau komandos draugams tuo momentu, kai Pauliaus šalia nebuvo“, – šalia rūbinėje iš dešinės atšovė kapitono interviu klausęs A. Milaknis.

„Tai kur anksčiau buvo tas tavo žinojimas, kodėl prieš mėnesį neaplankė tavęs ta nuojauta?“, – komandos draugui priekaištavo P. Jankūnas.

„Ketvirtadienį dar buvome kitokios nuotaikos, o dabar situacija geresnė“, – toliau žurnalistams dėstė P. Jankūnas.

„Kitą vertus nieko čia stipraus neįvyko, juk mūsų padėtis kardinaliai nepasikeitė, toje turnyro lentelėje tik viena pergale daugiau. Bet ją turėtume įvertinti iš psichologinės pusės, iš atsispyrimo taško“, – tęsė P. Jankūnas.

„Žalgiris“ atsiliko tik pirmas dvi minutes, maksimalią pavarą įjungę svečiai toli nurūko į priekį ir nesidairė atgal.

„Tai lėmė mūsų nusiteikimas. Iki šiol mus lupo, lupo, lupo, o mes juk esame sportininkai, kovotojai, tas ambicijas užgauna.

Pirmoje pusėje mūsų gynyba buvo pavyzdinė, tik prieš pertrauką paleidome porą metimų. Artūras, KC Riversas pradėjo pataikyti tritaškius, o tada ir viskas atsirišo.

Varžovai gal daugiau ėmė dėmesio skirti jiems, o tuo metu atsivėrė erdvės po krepšiu, laisvesni tapo kiti komandos draugai. Kai krenta tritaškiai tampa lengviau žaisti“, – pergalės priežastis dėstė ekipos kapitonas, „Žalgirio“ nesėkmių periodu turėjęs komandos rūbinėje išlaikyti drausmę ir pasitikėjimą vienas kitu.

„Tai ir mano atsakomybė, ir kitų vyresnių žaidėjų, kurie yra buvę tokiose situacijose ir turi tokios patirties. Rūbinė tikrai „nesulūžo“, buvome kaip vienas kumštis, turėjome patys iš tos duobės išlipti“, – kalbėjo P. Jankūnas.


Kitas rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais jau kitų metų sausio 2 dieną – namie susigrums su 4-ą vietą turnyro lentelėje užimančia Tel Avivo „Maccabi“ (11-5) komanda.

Eurolygos rikiuotė po 16 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Real133136
2.Anadolu Efes133129
3.Barcelona133124
4.Maccabi115135
5.CSKA115117
6.Panathinaikos9738
7.Chimki884
8.AX Armani88-25
9.ASVEL88-88
10.Valencia79-32
11.Crvena Zvezda79-37
12.Olympiakos610-35
13.Baskonia610-92
14.FC Bayern610-114
15.Fenerbahče511-58
16.ALBA511-62
17.Žalgiris412-6
18.Zenit412-134
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)