„Ir mes šventiniu laikotarpiu gavome dovanų“, – nusišypsojo geriausias rungtynes šiame sezone sužaidęs Artūras Milaknis, pelnęs 19 taškų (2/2 dvit., 5/8 trit.) bei surinkęs 20 naudingumo balų.

Per metimą nuo dviejų nulių zonos likęs „Žalgiris“ Miunchene puikiu stiliumi 98:73 sutriuškino „Bayern“ ekipą bei nutraukė ilgą 9 nesėkmių seriją.

Mačą galingai pradėję svečiai iš Kauno visų rungtynių metu išlaikė fantastišką tempą ir „Bayern“ futbolo žvaigždės Thomo Mullerio akivaizdoje negailestingai turtingus šeimininkus paliko sau toli už nugaros.

Tai nebuvo mikrodvikova tarp manęs ir jo, taip nežiūrėjome, o siekėme kaip komanda sėkmingai prieš Monroe apsiginti.
Martinas Gebeas

Žalgiriečiai pagaliau taikliais tolimais metimais lengvino savo užduotis rungtynėse, pataikė 13 tritaškių iš 28-ių bandymų, taikliau už oponentus atakavo iš 2 taškų zonos (22/37, 59,5 proc., varžovai – 10/25, 40 proc.), žymiai rečiau klydo (7 – 18) bei kur kas sėkmingiau dalinosi kamuoliu (29 rezultatyvūs perdavimai, varžovų – 16).

Tylūs liko „Bayern“ lyderiai Vladimiras Lučičius ir naujokas Gregas Monroe. Ypač slogias rungtynes sužaidęs garsiausias bavarų klubo vasaros pirkinys nepriminė to tvirto ir patyrusio bokšto, kuris per 9 NBA sezonus buvų fiksavęs 13,2 taško ir 8,3 atkovotų kamuolių statistiką.

„Bayern“ plakatus puošiantį naujoką G. Monroe stabdęs Martinas Gebenas akcentavo komandines pastangas gynyboje prieš jį.

„Tai geras, NBA patirties turintis krepšininkas, nežinau, šiandien jis neatakavo taip agresyviai, gal gynyboje mūsų dvigubinimas prieš jį puikiai veikė ir pristabdė Monroe.

Tai nebuvo mikrodvikova tarp manęs ir jo, taip nežiūrėjome, o siekėme kaip komanda sėkmingai prieš jį apsiginti ir iškovoti tą pergalę, kurios taip mes norėjome.

Jau prieš rungtynes buvo aišku, kad laimėsime, bet šioje vietoje neišsiplėsiu.
Artūras Milaknis

Kalbant apie planą gynyboje, tiesiog siekėme neleisti pelnyti varžovams lengvų taškų, kuo labiau uždaryti jiems kelius krepšio lik ir šįkart gal tiesiog geriau tą įgyvendinome nei ankstesnėse devyneriose rungtynėse“, – kalbėjo ilgiausiai šiame sezone – 14 minučių – aikštėje praleidęs aukštaūgis, kuris mačą baigė sąskaitoje turėdamas 4 taškus (2/4 dvit.).

„Emocijos – pačios geriausios, du mėnesius Eurolygoje kovojome be pergalių, labai smagu tokia nata užbaigti šiuos kaledorinius metus“, – džiaugėsi M. Gebenas, kuriam atsirado kur kas daugiau progų Š. Jasikevičiaus taktinėse schemose, kai traumą patyrė Jockas Landale'as.

13 taškų pelnęs ir net 11 rezultatyvių perdavimų atlikęs Thomas Walkupas mačą baigė sąskaitoje turėdamas net 26 naudingumo balus.

„Sveikinu komandos sirgalius, komandos draugus, visą klubo organizaciją, esu labai laimingas. Manau, gerai gynėmės, išvengėme duobių, laikėmės rungtynių plano. Tai leido pataikyti metimus ir laimėti.

Kalbant apie mano asmeninį pasirodymą, manau, tai lėmė geri namų darbai. Žinojome, kaip žaisti du prieš du situacijose, man tereikėjo laikytis to plano, o ekipos draugai patys atsirasdavo tinkamose vietose, belikdavo tik atlikti perdavimus“, – šypsojosi T. Walkupas, Miunchene pasiekęs asmeninius rezultatyvių perdavimų, surinktų naudingumo balų rekordą.

„Istorinė pergalė, galėsite taip ir parašyti antraštėje. Geros emocijos, iškovojome ilgai lauktą pergalę, buvo daug niuansų. Jau prieš rungtynes buvo aišku, kad laimėsime, bet šioje vietoje neišsiplėsiu, šiaip – viskas tikrai gerai“, – po mačo rūbinėje kalbėjo jau vien per pirmą kėlinį 4 iš 5-ių tritaškių pataikęs A. Milaknis.

– Ką turite omeny, kad jau prieš rungtynes jautėte artėjančią pergalę?, – rūbinėje buvo paklaustas A. Milaknis.

– Susirinkome visi į krūvą ir nusprendėme, kad reikia laimėti, viskas buvo nuspręsta.

– Beveik du mėnesiai be pergalių, koks tas jausmas išgyvenant tą nesėkmių ruožą?

– Sunkus tas jausmas, iš tikrųjų labai sunkus. Jauti, kad esi arti tikslo, tie nepataikytų metimų procentai kirsdavo iš peties: atrodo, esi labai arti, bet vis tiek lieki tuščiomis.

Bet daug dirbome, analizavome žaidimą, treniravomės, švenčių neturėjome. Tai kažkiek truputį atsiperka, nors stipriai vėluoja. Visi įpratę prie rezultatų, nori jų greitai, o reikia kantriai to laukti, dirbti. Treneris kažkada minėjo, kad rungtynės po rungtynių galima kiekvieną varžovą įveikti. Dabar reikia tik toliau gerinti tą žaidimą, kabintis į tą pozityvią kovą.

Man atrodo, dar po mačo su Milanu sakiau, kad reikia tvirtos pergalės, jog rastume savo ritmą. Reikia tikėtis, kad tai ta pergalė, po kurios galėsime kabintis toliau.

– Kas šį vakarą Miunchene buvo kitaip su „Žalgiriu“, kas suteikė tokį pozityvų toną nuo pirmų minučių?

– Iš taktinės pusės viskas buvo supaprastinta iki minimumo, gynyba buvo aiški, be jokių susikeitimų. Išvengta tų klaidų, išskyrus antro kėlinio antroje pusėje, kuomet klydome ne kartą.

Ta ypač gera energija nuo pat rungtynių pradžios davė gerą toną. Galiausiai pataikėme, o tai atriša visiems rankas ir viskas lengviau sprendžiasi. O su gynyba, manau, niekada neturėjome jokių bėdų. Gal kokios dvejos rungtynės gynyboje buvo silpnesnės, o visose kitose strigome tik puolant.

Šiandien metėme tiek pat tritaškių kaip ir visada, tik šįkart įkrito, o prieš tai nepataikydavome. Treneris pabraižo tuos derinius metimams, o kai pataikai, atsiriša rankos ir kitiems. Išlaikėme balansą tiek atakuojant iš toli, tiek ir iš po krepšio.

– Iš viso 29 rezultatyvūs perdavimai, iš jų net 11 – Tomo Walkupo. Jūsų akimis, kaip atrodė komanda taip vadovaujama Walkupo?

– Neseniai mačiau, kad Milošas Teodosičius ir Stefanas Markovičius Bolonijos „Virtus“ mače atliko po 10 rezultatyvių perdavimų, kalbėjome, kad jei komandoje tokius du turėtume, būtų visai kitaip.

Pasirodo, kai norime, galime gerai sujudėti ir padalinti tų perdavimų, o su tais mūsų įžaidėjais – viskas gerai ir nereikia ieškoti problemos.

Kitas rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais jau kitų metų sausio 2 dieną – namie susigrums su 4-ą vietą turnyro lentelėje užimančia Tel Avivo „Maccabi“ (11-5) komanda.


Eurolygos rikiuotė po 16 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Real133136
2.Anadolu Efes133129
3.Barcelona133124
4.Maccabi115135
5.CSKA115117
6.Panathinaikos9738
7.Chimki884
8.AX Armani88-25
9.ASVEL88-88
10.Valencia79-32
11.Crvena Zvezda79-37
12.Olympiakos610-35
13.Baskonia610-92
14.FC Bayern610-114
15.Fenerbahče511-58
16.ALBA511-62
17.Žalgiris412-6
18.Zenit412-134


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)