Nežinia, ką pirmoje eilėje emocingai savo žmonai dėstė „Bayern“ futbolo komandos žvaigždė Thomas Mulleris, tačiau už jo nugaros įpusėjus trečiam kėliniui garsiai skambanti „žalia balta“ bylojo apie liūdnus šeimininkų popierius.

Aukščiausia pavara mačą pradėję svečiai iš Kauno tempo nemažino viso susitikimo metu, o gerą impulsą pirmomis minutėmis suteikė tolimi žalgiriečių tritaškiai.

Vien Artūras Milaknis pirmoje rungtynių pusėje pataikė 4 tritaškius iš 5-ių ir įpusėjus rungtynėms buvo pelnęs 14 taškų, o švieslentė per ilgąją pertrauką fiksavo „Žalgirio“ 8-ių taškų persvarą (43:35).

Trečio kėlinio pradžioje Thomas Walkupas po išprovokuotos varžovų klaidos emocingai riktelėjo, A. Milaknis pasinaudojo miegančio Grego Monroe gynyba, o po kapitono perdavimo T. Walkupas prasiveržimu sudraskė varžovų gynybą – pranašumas šoktelėjo iki 14-os taškų (38:52).

Bet ta padėtis vis dar sudėtinga, tas taškas Miunchene turi duoti impulsą, jei esame protingi.
Turime tuo pasinaudoti.
Šarūnas Jasikevičius

Rungtynių pranešėjas prašė žiūrovų paramos sunkiu „Bayern“ metu, tačiau Lukas Lekavičius perėmė kamuolį, pakabino kamuolį virš krepšio ir Z. LeDay tildė tribūnas didindamas svečių persvarą jau iki 19-os taškų. Prieš lemiamą kėlinį žalgiriečiai pirmavo 68:50.

Ketvirtame kėlinyje arenoje aidėjo kelių šimtų „Žalgirio“ sirgalių skanduotės – likus paskutinėms 5 minutėms ekipas skyrė 23 taškai (59:82).

Paskutinės mačo minutės abejonių nekėlė – svečiai iš Kauno pagaliau laimėjo ir tą padarė varžovams nepalikę jokių vilčių – 98:73.

Kaip to galite klausti? Nėra jokio plano, tiesiog ką duoda, tą turi pasiimti.
Šarūnas Jasikevičius

A. Milaknis (19 t.) ir KC Riversas (18) sužaidė geriausias savo rungtynes šį sezoną, o Z. LeDay kone per 2 kėlinius surinko 19 taškų. „Žalgiris“ privertė suklysti varžovus net 18 kartų, o patys klydo tik 7 kartus.

Po pergalės „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius dėkojo savo auklėtiniams už pastangas, o sirgaliams – už puikų palaikymą Miunchene.

„Atrodo save ramini, nes komanda gana gerai žaidžia, ta komanda stengiasi, kovoja, gerai ginasi, daug išpildo, ką suplanuojame, tik nepataiko.

O tai dalykai, kurių tu negali kontroliuoti. Tai tempia į apačią. Tikime tuo, ką darome, bet tie devyni pralaimėjimai labai nemaloniai nuteikė.

Kai pamačiau komandą Prienuose, o ten buvo penktosios rungtynės per 9 dienas, buvo kažkas fantastiško. Reikia eiti toliau. Mūsų situacija pagerėjo vien dėl to, kad pagaliau paėmėme tą pergalę.

Bet ta padėtis vis dar sudėtinga, jei esame protingi, tas taškas Miunchene turi duoti impulsą.

Turime tuo pasinaudoti, tikime tuo, ką darome, problemų neturime kalbant apie žaidėjų pastangas, nusiteikimą, bet faktas – visada yra smagiau laimėti“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

– Kas jau Prienuose buvo kitaip kalbant apie „Žalgirio“ žaidimą, ką ten pastebėjote komandoje?, – po mačo žurnalistų buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Nieko nesimatė. Iš tiesų mūsų treniruotės prastėja, taip yra todėl, kad prisijungė labai daug jaunimo.

O su juo – papildomas darbas. Reikia daug ką aiškinti, vis vien tai yra jaunimas. Tokiose treniruotėse sunku suprasti, ar mes geriname žaidimą, kokioje mes esame vietoje.

Kai pagrindinėje komandoje yra 12-13 lygiaverčių žaidėjų, jie „kapojasi“. O kai pratybose – jaunimas iš dublerių, nelegva, kai kurie apstulbę nuo buvimo pagrindinėje komandoje ir nelabai žino tą mūsų sistemą. Bijojau, kad treniruočių kokybė neturėtų įtakos žaidimui Eurolygoje.

– Kalbant apie pirmą kėlinį, penki pataikyti tritaškiai iš 8-ių, toks buvo planas – bausti varžovus tolimais metimais?

– Koks dar planas, kaip to galite klausti? Nėra jokio plano, tiesiog ką duoda, turi tą pasiimti. Meti, arba pataikai, arba ne.

Mes visą laiką susikuriame progas metimams, tik nepataikydavome. Koks dar planas... Negali būti plano, eini, žaidi agresyviai, vieną kartą išsimesi 30 tritaškių, kitą kartą – 10. Planas – žaisti agresyviai.

– Be tų taiklių metimų turėjo tenkinti kapitono P. Jankūno, Edgaro Ulanovo agresija, anksti iš žaidimo iškrito Vladimiras Lučičius. Kas uždavė toną geroms rungtynėms?

– Aš manau, kad visi po truputį. Aš jaučiu tą komandą gerai, bet kai pralaimi 9 kartus iš eilės, jausk nejautęs, yra žiauriai sunku.

– Ką komanda gynyboje darė, kad vienas lyderių Gregas Monroe liko šešėlyje, 5 kartus suklydo bei pelnė vos 2 taškus?

– Turime jauną komandą, yra problemų sudėtyje dėl traumų, stengiamės apginti kai kuriuos žaidėjus, stengiamės momentais dvigubinti gynyboje, spaustis, kas dar...

Sugrįžtame prie to pačio fakto. Mes pataikėme tritaškius, čia nereikia daug klausimų, mes pagaliau pataikėme. Kad ir kaip paprastai skambėtų, kas blogo mūsų žaidime buvo per tą 9 pralaimėjimų seriją be pramestų tritaškių?

Mes gynėmės visai padoriai, likdavome rungtynėse, bet kai taip pataikai, iškart atrodo žaidėjai geresni, treneris – protingesnis. Bet taip nėra.

– T. Walkupas mačą baigė su dvigubu dubliu sąskaitoje, 13 taškų, 11 perdavimų, kaip komanda atrodė su jo puikiu kamuolių skirstymu?

– Esmė ne Walkupo rezultatyvūs perdavimai, bet jo laiku padarytos baudos prieš „bonusą“. Kalbant apie antro kėlinio pabaigą, joje per kelias minutes lengvai praleidome 11 taškų, o tam galėjome užkirsti kelią darydami pražangas. Tai parodo, kad T. Walkupas galvoja ne tik apie save, bet ir apie komandą.

– „Žalgiris“ Miunchene vėl sulaukė solidžios sirgalių paramos, nors prieš mačą komanda skaičiavo slegiančią nesėkmių seriją.

– Taip, ačiū, kad priminei. Tai kažkoks fenomenas ir tikrai nesustosiu dėkoti. Žinojome, kad jų bus daug, tikrai jie girdėjosi. Galiu pasakyti, kad mes ir toliau žiauriai stengsimės.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)