Vasario pradžioje tiek Jonas, tiek G. Monroe pateko į „Raptors“ klubo mainų karuselę, po kurios lietuvis persikėlė į Memfį, G. Monroe atsidūrė Bruklino „Nets“ sąrašuose, o Kanados ekipą papildė iš „Grizzlies“ atvykęs Marco Gasolis.

G. Monroe Brukline įsikurti nespėjo, „Nets“ ekipai nereikalingas aukštaūgis iškart buvo atleistas. Vidurio puolėjas pagal 10 dienų trukmės kontraktą dar spėjo užsivilkti Bostono „Celtics“ marškinėlius, čia neįsitvirtinęs krepšininkas papildė Filadelfijos „76ers“ ekipą, kuriame iš klubo į klubą blaškytas žaidėjas užbaigė ypač permainingą savo sezoną.

„Pistons“, „Bucks“, „Suns“, Celtics“ „Raptors“ ir „76ers“ klubams atstovavęs aukštaūgis, kurio žaidimo kreivė pastaraisiais metais stipriausioje krepšinio lygoje ėmė smigti žemyn, vasarą nebedomino nei vieno NBA klubo. Patyręs krepšininkas darbą rado Senajame žemyne.

Į Bavariją

Apie 23 milijonų eurų biudžetu disponuojantis Miuncheno „Bayern“ krepšinio klubas geba nustebinti ir turi savų kozirių viliojant krepšininkus iš NBA. Bavarams prieš metus pavyko pasikviesti Derricką Williamsą, o pastarąją vasarą jie įsigijo 29-erių metų 211 cm ūgio puolėją G. Monroe.

Kojas Eurolygoje apšilęs aukštaūgis tampa vis svarbesne „Bayern“ ekipos dalimi. Jis yra antras ekipoje pagal rezultatyvumą ir naudingumo balus, vidutiniškai pelno po 12,2 taško bei renka po 15,4 naud. balų. Be to, per mačą atkovoja po 6 kamuolius ir atlieka po 2,6 rezultatyvius perdavimus.

„Gregas jau turėjo puikių rungtynių Eurolygoje, tai jo pirmieji žingsniai šiame turnyre ir tikiuosi, kad jis mums duos to, ko reikia komandai“, – „Bayern“ naujoką gyrė ekipos strategas Dejanas Radonjičius.

„Čia smagu. Man tai naujas turnyras. Eurolygoje žaidimas kiek kitoks – gal lėtesnis, mažesni greičiai nei NBA, tačiau kovoja aibė talentingų krepšininkų, turiu pažymėti, kad tai labai konkurencinga lyga. Kiekviename ture laukia naujas iššūkis.

Norėdamas pasiekti pergalę privalai kovoti aukščiausiu lygiu“, – pirmaisiais įspūdžiais apie krepšinį Senajame žemyne dalinosi amerikietis, kuris į Bavariją atvyko gerai pasiruošęs.

„Prieš kelionę į Miuncheną žinojau, ko tikėtis ir kas manęs laukia. Konsultavausi su keliais bičiuliais, tai man labai padėjo, tad atvykus nebuvo didelių problemų ir staigmenų.

Ne vienas minėjo kalbos barjerą, bet Miunchene daugelis kalba angliškai, nėra jokių problemų. Jei ir kyla kokių klausimų, šalia yra komandos draugai, kurie visada pasiruošę padėti, patarti“, – teigė G. Monroe.

Tąkart dar rungtynių metu iš ALBA namų arenos išvestas 18-metis, kuris iš pirmųjų eilių siuntė rasistines replikas G. Monroe.

„Rungtynių metu to aš negirdėjau, bet žinau, kad tai buvo nukreipta į mane. Kiti žiūrovai užkirto tam kelią. Žinau, kad dar rungtynių metu suimtas vienas sirgalių, kuris taip elgėsi.

Po rungtynių rašiau pranešimą policijai. Ne tik sporte, bet ir visuomenėje to negali būti. Sportas turi vienyti žmones, teikti džiaugsmą. Manęs niekas nebestebina ir nešokiruoja. Mes, sportininkai varžomės garbingoje kovoje, gerbiame savo oponentus, sporte ir eina kalba apie pagarbą. Sportas turi savo misiją ir turi keisti žmonių požiūrį“, – apie nemalonų incidentą prisiminė G. Monroe.

Nuo konflikto iki bičiulio rūbinėje

„Bayern“ naujokas nusišypsojo paklaustas apie J. Valančiūną – buvusį komandos draugą „Raptors“ klube. Jį ir lietuvį sieja ne tik Kanados klubas, bet ir 2017-aisiais nuskambėjęs konfliktas tarp abiejų aukštaūgių.

Atstovaudamas Milvokio „Bucks“ ekipai, 2017-ųjų balandį G. Monroe rimtai susistumdė su J. Valančiūnu. Tąsyk aikštėje kilo nemenkos aistros, o malšinti lietuvio ir amerikiečio emocijas teko abiejų žaidėjų bendraklubiams ir teisėjams.

Taikaus būdo amerikietis dabar apie Joną turi tik gerus prisiminimus.

„Jis – puikus vaikinas. Jonas kasdien sunkiai dirbdavo ir buvo svarbi „Raptors“ komandos dalis. Tai puikus krepšininkas, o kaip komandos draugas, Jonas smagus, šaunus vyrukas, nors ir per daug nekalbėdavo. Smagu jį prisiminti“, – apie lietuvį atsiliepė G. Monroe.

Gyrė „Žalgirį“

Anot aukštaūgio, penktadienį laukia sunkus mūšis su svečiais iš Kauno.

„Žinau, kad visų pirma tai gera komanda. Jie kartu žaidžia labai gerai. Tai viena pirmaujančių ekipų pagal atkovotus kamuolius Eurolygoje. Turėsime į tai atkreipti dėmesį ir pasiruošti kietai kovai dėl kamuolių. Žaisime namuose, turime apginti namų pranašumą, mūsų laukia rimtas iššūkis“, – apie būsimus varžovus iš Kauno kalbėjo G. Monroe.

Pasak „Žalgirio“ stratego Šarūno Jasikevičiaus, „Bayern“ naujokas pavojingas ne tik baudos aikštelėje.

„Gregas – didžiulė jėga po krepšiu, iš kitos pusės jo žaidimas paremtas perdavimais, kartais iš penkių metrų, yra Vladimiras Lučičius, Paulas Zipseris, jie puikiai įkerta į baudos aikštelę, kur sulaukia perdavimų iš vidurio puolėjo.

2,6 rezultatyvaus perdavimo per mačą – skambus skaičius kaip iš centro puolėjo“, – apie svarbų bavarų ginklą kalbėjo Š. Jasikevičius.

Svečių iš Kauno užduotis Miunchene apsunkino Jocko Landale'o trauma: savaitės pradžioje australas pasisuko koją ir traumuotas aukštaūgis liko Kaune.

Rungtynių penktadienį Miunchene pradžia – 21:30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)