„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius prieš ketvirtadienio treniruotę atskleidė, kad Miunchene ekipai nepadės australas Jockas Landale'as, be to, yra klaustukų dėl blauzdos raumenį pasitempusio Edgaro Ulanovo.

„Landale'as užvakar treniruotėje pasisuko koją, pažiūrėsime E. Ulanovo situaciją, kuris jaučia blauzdos skausmus.

Yra netekčių, bet kiti turės pasitempti“, – prieš ketvirtadienio pratybas Miunchene kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Reikia suprasti, ką galime atiduoti, ko ne, kad neprasileistume taškų už dyką ir reikės kovoti dėl pergalės.
Šarūnas Jasikevičius

Šiame sezone J. Landale'as sužaidė 15 rungtynių, vidutiniškai pelnydavo po 11,5 taško, atkovodavo po 3,4 kamuolio ir rinkdavo po 10,1 naudingumo balą. Geriausias sezono rungtynes Eurolygoje australas sužaidė prieš savaitę Rusijoje, kai mače su „Chimki“ pelnė 24 taškus bei surinko 30 naudingumo balų.

– Kiek rimta australo trauma?, – prieš treniruotę žurnalistų buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Sunku atsakyti. Šventiniu laikotarpiu negalėjome atlikti papildomų tyrimų, dar nėra aiški diagnozė, bet neatrodo, kad tai R. Jokubaičio lygio trauma (patyrė gruodžio 11 d.). Bet gal aš geriau nekalbėsiu, nes rizikuoju prisišnekėti.

– Kokia E. Ulanovo situacija?

– Edgaras šiomis dienomis ėmė jausti blauzdos skausmus, vakar atliko nedidelę treniruotės dalį, matysime, ką šiandien galės padaryti.

– Kiek per tą nedidelę pauzę pavyko atsistatyti, pailsėti?

– Prienuose sužaidėme geras rungtynes, po jų davėme laisvą dieną, o per šventes dirbome. Kito kelio nėra. Nematau kitų galimybių išeiti iš tos situacijos. Treniravomės kiekvieną dieną, pažiūrėsime, ar tai atneš rezultatų penktadienį.

– Rungtynės su „Bayern“, kokie esminiai akcentai būtų šioje kovoje?

– Tai komanda, kuri remiasi kietu, fizine kova paremtu žaidimu. Nesakyčiau, kad jie labai greiti, bet jie aukšti visose pozicijose. Pradedant nuo trečios pozicijos, jų ūgis yra išties įspūdingas.

Labai baudžia po varžovų klaidų, po jų įmeta daug savo taškų.

O mums, kaip visada, reikia viską daryti kuo paprasčiau, vengti taktinių klaidų ir detalės, detalės, detalės. Turėjome tris dienas treniruočių, jose akcentavome detales, kad kuo mažiau dalintume dykai taškų.

– Kokį įspūdį palieka skambiausias „Bayern“ pirkinys Gregas Monroe?

– Jis įneša savo dalykų. Gregas – didžiulė jėga po krepšiu, iš kitos pusės jo žaidimas paremtas perdavimais, kartais iš penkių metrų, yra Vladimiras Lučičius, Paulas Zipseris, jie puikiai įkerta į baudos aikštelę, kur sulaukia perdavimų iš vidurio puolėjo. Grego 3,5 rezultatyvaus perdavimo per mačą – skambus skaičius kaip iš centro puolėjo.

Reikės suprasti, ką galime atiduoti, ko ne, kad neprasileistume taškų už dyką ir reikės eiti iškovoti pergalę.

Gregas Monroe

– Kokį įspūdį palieka „Bayern“ tokie senbūviai kaip V. Lučičius, Maodo Lo?

– Maodo Lo tapo pagrindiniu įžaidėju, jo vaidmuo ekipoje išaugo. Lučičius pagerino metimą iš toli, yra žymiai brandesnis krepšininkas nei buvo anksčiau.

– Rengiate vakare treniruotę, tai susiję su šventine savaite?

– Taip, kažkiek dėl švenčių, bet ir norime daugiau pabūti varžovų arenose siekiant gerinti pataikymą iš toli. Gal tai atneš kažkokių vaisių.

***

Vietiniame fronte be nuostolių žengianti bavarų ekipa Eurolygoje, atrodytų, gali ir bet ką įveikti, ir pralaimėti bet kam.

„Bayern“ sezono starte nustebino pergale prieš Milano klubą, vėliau prieš bavarus kepurę turėjo nukelti ir Madrido „Real“. Tačiau Miuncheno ekipa taip pat klupo ne prieš aukščiausio kalibro „Valencia“, „Baskonia“ ekipas.

Faktas tas, kad „Bayern“ daug geriau žaidžia namie nei svečiuose. Bavarai savo aikštėje triumfavo penkiuose mačuose. Naudingiausi Miuncheno komandos žaidėjai – lengvasis puolėjas Vladimiras Lučičius ir praėjusiame sezone dar NBA lygoje žaidęs vidurio puolėjas Gregas Monroe.

Serbas vidutiniškai pelno 12,3 taško, atkovoja 4,3 kamuolio, realizuoja 69,6 proc. dvitaškių, 46,9 proc. tritaškių, surenka 16,9 naudingumo balo. Eurolygos naujokas įmeta 12,2 taško, sugriebia po 6 kamuolius, sukaupia 15,4 naudingumo balo.

Rungtynių penktadienį Miunchene pradžia – 21:30 val.

Eurolygos turnyro lentelė prieš 16-tą turą (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Real123124
2.Barcelona123114
3.Anadolu Efes123109
4.Maccabi114155
5.CSKA105114
6.Panathinaikos9650
7.Chimki878
8.AX Armani87-22
9.ASVEL78-92
10.Olympiakos69-25
11.Basket69-32
12.Crvena Zvezda69-44
13.Baskonia69-68
14.Bayern69-89
15.Fenerbahče510-58
16.ALBA411-86
17.Zenit411-127
18.Žalgiris312-31



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)