Pirmadienio vakarą „Lokomotiv-Kuban“ išvykoje 94:89 nugalėjo Rimo Kurtinaičio treniruojamus Maskvos srities „Chimki“ krepšininkus.

Lietuviai tame susitikime buvo vieni iš pagrindinių personažų aikštėje – Mantas pelnė 12 taškų, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir pataikė vieną svarbiausių mačo tritaškių rungtynių pabaigoje, o Mindaugas susitikimą baigė surinkęs 18 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius.

Jau sugrįžusį į Krasnodarą M. Kalnietį pakalbino „Lokomotiv“ klubo atstovai – krepšininkas iš karto perdavė sveikinimus visiems, Lietuvoje švenčiantiems šv. Kalėdas.

„Vakarieniausime su Mindaugu, prie mūsų galbūt prisijungs Ginas Rutkauskas. Vėliau vyksiu namo ir iš karto skambinsiu šeimai, vaikams, kurie labai laukia tėčio ir kurių aš pats labai pasiilgau“, – apie savo planus prieš Kūčių vakarą pasakojo M. Kalnietis.

„Apskritai ši pergalė mums buvo labai reikalinga – ir visai komandai, ir kiekvienam asmeniškai. Po nesėkmės Europos taurėje buvo būtina susigrąžinti pasitikėjimą savomis jėgomis ir laimėjimas prieš stiprius varžovus gerokai pagerino visą komandos nuotaiką", – tvirtino M. Kalnietis, kartu su „Loko“ Chimkų ekipai „išrašęs“ pirmąjį pralaimėjimą šiame VTB lygos sezone.

Paklaustas, kodėl į „Lokomotiv“ atvykus treneriui Jevgenijui Pašutinui jo asmeniniai rezultatai iš karto pagerėjo, gynėjas buvo konkretus: „Viskas paprasta. Mes su J. Pašutinu esame dirbę ir anksčiau. Jis žino mano stipriąsias puses, o aš žinau sistemą, kurią jis bando įdiegti treniruodamas. Jevgenijus man paskyrė tą vaidmenį, kuriame jaučiuosi komfortabiliausiai – tikro pirmojo numerio, įžaidėjo. Štai jums ir atsakymas.“

Per rungtynes su „Chimki“ vaizdo kameros ne kartą pritraukė M. Kalnietį, aikštėje emocingai diskutuojantį su varžovų lyderiu Aleksejumi Švedu. Žurnalistui pajuokavus, jog pokalbis greičiausiai sukosi ne apie Kalėdas ir Naujuosius metus, krepšininkas nusijuokė.

„Mes su Aleksejumi pažįstami seniai ir labai gerai. Pasikalbėti yra apie ką, tačiau tiesa, kad kalba sukosi ne apie tai. Švedas – labai pajėgus žaidėjas, ir be asmeninės gynybos aš bandžiau sukurti jam dar ir papildomą emocinį spaudimą. Pavyko ar ne – nežinau, bet rezultatas švieslentėje“ , – teigė jis.

A. Švedas rungtynėse Chimkuose buvo rezultatyviausias – pelnė 22 taškus, tačiau tikslą pasiekė tik 6 iš 16 metimų iš žaidimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)