Nors didžiąją rungtynių dalį „Chimki“ pirmavo nedidele 4-6 taškų persvara, neapleido jausmas, jog šeimininkai rungtyniauja „puse kojos“. Ir susiėmė jie tik tada, kai trečio kėlinio pabaigoje Lukas Lekavičius dvitaškiu išlygino rezultatą – 49:49.

Į tai „Chimki“ atkirto 8 taškais be atsako, o prasidėjus ketvirtam kėliniui taškų skirtumas tarp komandų pirmą kartą išaugo iki dviženklio (49:60).

Sukurti intrigos kauniečiams nebepavyko, o mačo pabaigoje „Chimki“ surengė visišką tritaškių fiestą ir priartėjo prie sau įprasto Eurolygoje 87 taškų vidurkio.

Kauniečiams koją ir vėl kišo tritaškių pataikymas. Šeimininkai Chimkų krepšininkai šiose rungtynėse iš toli metė 52 proc (12/23), o „Žalgiris“ – tik 23,8 proc. (5/21) taiklumu.

„Ir vėl nesugebėjome pasiimti mums suteiktų šansų. Už daug ką esu atsakingas „Žalgiryje“, esu atsakingas ir už žaidėjų pasirinkimą, sutarčių su jais pasirašyą. Jais tikiu, nors kai kurių reikia laukti ilgiau, nei planuota. Bet laukti tenka, nes kito kelio nėra. Tačiau jau reikia kalbėti apie nepataikytus metimus, jau kelintą gruodžio dieną apie juos nešneku, bet reikia kalbėti.

Nes tai yra absoliutus košmaras. Meta geri metikai, nepataiko nieko. Aš netikiu jokiomis sėkmėmis, karmomis. Meti laisvas, turi pataikyti 40 procentų arba daugiau. Ir mus tai baudžia visą sezoną“, – konstatavo Š. Jasikevičius, pripažinęs, kad su tokia bėda dėl visos komandos tolimų metimų taiklumo nebuvo susidūręs ir per visą ilgą savo profesionalaus krepšininko karjerą.

Žvelgiant į tolimų metimų statistiką skaičiai kalba patys už save. Chimkų ekipos gretose Aleksejus Švedas pataikė 6 iš 9, o netikėtai iššovęs Stefanas Jovičius – 5 iš 6 tritaškių.

Kauno komandoje žaidėjai, kurie iš esmės varžovus turėtų bausti iš toli, nepataikydami baudė patį „Žalgirį“. Nigelas Hayesas realizavo 1 iš 6 tritaškių, identiškai prastas buvo ir K.C. Riverso pataikymas. Taigi, kai du šeimininkų žaidėjai realizavo 11 iš 15, du daugiausiai metę žalgiriečiai – vos 2 iš 12 tolimų metimų.

„K.C. Riversas gerina fizinę kondiciją, ginasi gerai, bet reikia pataikyti. Lygiai taip pat, kaip reikia pataikyti ir Nigelui“, – apie abu žaidėjus nedaugžodžiavo treneris.

Anot Š. Jasikevičiaus, dabar tiek komandos trenerių štabui, tiek sirgaliams telieka apsišarvuoti kantrybe ir laukti.

„Daug apie taktikas nešnekėsiu, nes pirmoje rungtynių pusėje gynyboje nepadarėme nieko, ką buvome planavę. O antroje pusėje jau mums pataikė iš tų pozicijų, kur treneris rizikavo (S. Jovičiaus atvejis, – red. past.). Lauksim, aibė čia tų žaidėjų praėjo pro sistemą. Mes tais žaidėjais tikime, matome juos žymiai geresniais per treniruotes, bet trūksta vedlio ir lemiamais momentais sulūžtame, kur vedlys turėtų patempti. Susikuriame šansų, bet jų nepaimame“, – tęsė „Žalgirio“ treneris.

Kaip pagerinti komandos Achilo kulnu tapusį tritaškių pataikymą, Š. Jasikevičius atsakyti negali.

„Aš netikiu jokiomis psichologijomis. Eini ir mėtai. Mūsų žaidėjai, beveik esu įsitikinęs, per treniruotes meta daugiau nei kitų komandų žaidėjai. Bet reikia pataikyti per rungtynes“, – bandė aiškinti jis.

Pasak Š. Jasikevičiaus, nuo lapkričio 1 d. užsitęsusi 9 iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje serija negali neatsiliepti komandos dvasiai, tačiau per treniruotes krepšininkai stengiasi iš paskutiniųjų – daug priekaištų žaidėjams jis neturi.

„Per treniruotes turiu vienintelę problemą, kai reikia galvoti ir priimti taktikas. Nes žaidėjai jauni, dauguma jų jaunų. O apskritai jie labai labai stengiasi per treniruotes, dirba, priekaištų dėl to neturiu. Reikia laukti, nežinau ką daugiau ir pasakyti – burtų lazdelės čia nėra.

Paskutiniais metais mes perlipdavome per save dviem trimis aukštais. Kol kas to nepadarėme. Nors iš esmės mūsų žaidimas nėra toks jau prastas – reikia tik pataikyti. Galbūt šiemet stebuklų nebepadarysime, bet reikia laukti“, – panašiai, kaip ir po kitų Eurolygos rungtynių dėstė Š. Jasikevičius. – Viskas čia labai paprasta. Tu stengiesi, kovoji, bet ateina lemiamas laikas, tu savoje pusėje du kartus nepataikai laisvas, savoje pusėje du kartus nepakyli prie A. Švedo ir pats gauni tritaškius. Mes laisvi metam, jie – dengiami. Bet matyt tokie jau metai.“

„Žalgiriui“ tai buvo priešpaskutinės Eurolygos rungtynės šiais kalendoriniais metais. Paskutinį mačą 2019-aisiais kauniečiai taip pat sužais išvykoje – gruodžio 27-ąją Miunchene su vietos „Bayern“.

Šiuo metu žalgiriečiai yra paskutinėje Eurolygos turnyro lentelės vietoje – 18-ti.

Eurolygos rikiuotė po 15 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Real123124
2.Barcelona123114
3.Anadolu Efes123109
4.Maccabi114155
5.CSKA105114
6.Panathinaikos9650
7.Chimki878
8.AX Armani87-22
9.ASVEL78-92
10.Olympiakos69-25
11.Valencia69-32
12.Crvena Zvezda69-44
13.Baskonia69-68
14.Bayern69-89
15.Fenerbahče510-58
16.ALBA411-86
17.Zenit411-127
18.Žalgiris312-31

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (357)