Likus žaisti minutę „Olympiakos“ atsiliko 87:96, tačiau po tritaškį pataikę Georgias Printezis, Brandonas Paulas ir Vassilis Spanoulis išplėšė pratęsimą. Užsivedę K. Kemzūros auklėtiniai per papildomas penkias minutes dominavo aikštėje ir įveikė „Chimki“ 109:98.

„Galiu pasakyti tik „vau“. Didesnę rungtynių dalį žaidėme pirmaudami ir to nusipelnėme. Laikėmės numatyto plano. Tačiau šiuolaikiniame krepšinyje, prieš tokias komandas, jei nesusikalbi, prarandi koncentraciją akimirkai – praleidi 2-3 tritaškius ir prarandi kontrolę, nesvarbu, kaip gerai žaidei iki tol“, – po sunkios pergalės kalbėjo K. Kemzūra.

Jis teigė, kad keitė gynybos sistemas, ypač žaisdami prieš Aleksejų Švedą, kad varžovų lyderiui „apsunkintų“ gyvenimą.

„Gerai, A. Švedas pelnė 36 taškus, ji puikus žaidėjas ir daug metė, tačiau atlikome gerą darbą. Kai atrodė, kad jau pralaimėjome dvikovą, žaidėjai aikštėje pademonstravo charakterį, kovingumą ir širdį.

Be tų pataikytų svarbių tritaškių, norėčiau paminėti kitus dalykus – mes nepasidavėme ir žaidėme agresyviai. Sugebėjome priversti varžovus priimti prastus sprendimus ir perėmėme kamuolius, išnaudojome atsiradusius šansus“, – kalbėjo „Olympiakos“ vedlys.

Lietuvio nuomone, pratęsime jo auklėtiniai buvo neprilygstami gynyboje: „Kai žengi į pratęsimą, praverčia anksčiau atliktas darbas – tikiu, kad A. Švedas buvo pavargęs. Prieš jį gynėsi skirtingi žaidėjai, ne vienas. Manau, kad tai puiki pergalė. Esu labai laimingas, nes tai duoda mums motyvacijos ir tikėjimo tuo, ką darome. Dar prieš rungtynes sakiau, kad klaidos ir atkovoti kamuoliai bus labai svarbūs. Padarėme tik 12 klaidų, galėjo būti ir 10, ir tai pabaigoje mums davė naudos“.

K. Kemzūra teigė, kad nori kalbėti apie visą komandą, tačiau turi išskirti Vassilį Spanoulį, pataikiusį svarbų tritaškį, atlikusį 10 rezultatyvių perdavimų ir sėkmingai žaidusį lemiamais momentais.

„Taip pat Georgios Printezis puikiai pasirodė, o Kostui Papanikolaou, kurį pagyriau už energiją, po rungtynių pasakiau: „Jei žaisi su tokiu nusiteikimu, „Olympiakos“ komandai bus sunku pralaimėti“.

„Sveikinu „Olympiakos“ su tikrai gražia pergale. Turėjome galimybę laimėti rungtynes, tačiau praradome kontrolę per pratęsimą, per paskutinę minutę pagrindinio laiko. Tai ir buvo pagrindinė mūsų problema, – kalbėjo po pralaimėjimo R. Kurtinaitis. – Jei nori laimėti Eurolygos rungtynes išvykoje, negali sau leisti padaryti 17 klaidų ir septyniais pralaimėti kovą dėl atšokusių kamuolių. Tai skaičiai, kurie mums nėra geri“.

Anot trenerio, sudėtinga žaisti dvejas rungtynes per savaitę, tačiau reikia važiuoti ir žaisti: „Grįšime namo ir iš karto turėsime žaisti prieš „Žalgirį“. Žinoma, kad tai labai sudėtinga. Po pralaimėjimo emocijos komandoje nėra geros, tačiau esame profesionalai ir turime atsistoti ant kojų, pamiršti, kas nutiko Pirėjuje ir pasiruošti kitai kovai. Bus sudėtinga“.

Penktadienį „Olympiakos“ dvigubą Eurolygos savaitę pabaigs rungtynėmis išvykoje su Belgrado „Crvena Zvezda“, o Maskvos srities „Chimki“ savo aikštėje priims Kauno „Žalgirį“.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)