Lietuvė elitiniame turnyre debiutavo būdama 14 metų, mėnesio ir 3 dienų amžiaus.

J. Jocytė debiutavo rungtynių pabaigoje, kai ASVEL pergalė abejonių nebekėlė.

ASVEL laimėjo 84:59 (10:20, 27:12, 26:15, 21:12). Lietuvė žaidė 2:24 min., taškais pasižymėti nespėjo, padarė klaidą ir kartą prasižengė.

Moterų Eurolygoje ASVEL ekipa B grupėje užima paskutinę 8-ą vietą (3/5). „Dinamo“ (4/4) – 4-a.

***

Lietuvos moterų krepšinio pažiba J. Jocytė jau įrašė savo pavardę ir į Prancūzijos krepšinio metraščius.

Gruodžio 8 dieną lietuvė pirmą kartą išbėgo į aikštelę Prancūzijos moterų čempionate bei tapo jauniausia visų laikų debiutante profesionalių lygoje.

J. Jocytei buvo 14 metų ir 19 dienų.

Šį sezoną Justė pradėjo Moterų lygos Klaipėdos „Neptūno“ komandoje, kuriai atstovavo keturiuose mačuose ir rinko juose po beveik 12 taškų.

Prieš pat naują etapą Prancūzijoje Justė spėjo debiutuoti ir Lietuvos moterų rinktinėje.

Manto Šerniaus vadovaujamo trenerių štabo pasitikėjimo dvikovoje su Albanija sulaukusi J. Jocytė per pasižymėjo 4 taškais (2/3 dvitaškiai) ir 3 rezultatyviais perdavimais.

V. Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinė pastaraisiais metais MKL laimėjo U14 ir U16 mergaičių čempionatus, individualiai buvo pripažinta geriausia net septyniose apdovanojimų kategorijose, o vasarą vainikavo Lietuvai istorinis sidabras Europos jaunučių čempionate, kuriame šalies žvaigždutė taip pat pateko į simbolinį turnyro penketuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)