Krepšinis.lt žiniomis, FIBA sankcija 201 cm ūgio 31-erių klaipėdiečiui skirta dėl ginčo su buvusiu agentu.

Vienas tarptautinės „You First Sports“ agentūros vadovų Guillermo Bermejo praėjusį mėnesį laimėjo bylą Tarptautiniame krepšinio arbitražo teisme (BAT). Pastarasis ispanui priteisė beveik 30 tūkst. eurų, įskaitant teismo išlaidas.

D. Gailius dabar naudojasi kitos tarptautinės agentūros – „Octagon“ – paslaugomis.

Bylos detalių nekomentuoja nei viena, nei kita pusė.

FIBA sankcijos klubams ar žaidėjams skiriamos, kai šie delsia vykdyti BAT sprendimus. Krepšinis.lt žiniomis, D. Gailius ir po Ženevoje (Šveicarija) įsikūrusio arbitražo verdikto nesutinka su buvusio agento pretenzijomis.

Tarptautinio perėjimo draudimas atima iš krepšininko galimybę persikelti į kitos šalies klubą.

Tiesa, D. Gailiui tokia sankcija šiuo metu nėra ypač aktuali – 2015 metų Europos vicečempionas turi dar pusantrų metų galiosiančią sutartį su „Neptūnu“.

Iš viso tarptautinio perėjimo draudimas šiuo metu pritaikytas šešiems žaidėjams. Kartu su lietuviu ant „nubaustųjų suolelio“ atsidūrė penki amerikiečiai: Lee Bensonas, Adrianas Abramsas, Michaelas Efevberha, Donellis Cooperis ir Erlana Larkins.

Deividas Gailius

Įdomu, jog draudimas ne visuomet realiai sulaiko žaidėjus nuo persikėlimo į kitą šalį. Krepšinis.lt 2016 metais aprašė keistą amerikiečio Corey Fisherio istoriją, kuris kažkokiu būdu atvyko į Vilniaus „Rytą“ nepaisant galiojančios FIBA sankcijos.

Primename, kad D. Gailius į gimtojo miesto klubą grįžo praėjusio sezono viduryje po trumpo karjeros etapo Izmiro „Pinar Karšiyaka“ (Turkija) gretose.

Prieš tai puolėjas legionieriaus duoną krimto Ispanijoje, Slovėnijoje ir Italijoje. 2015-2017 metais jis vilkėjo „Ryto“ marškinėlius ir žaidė petys petin su jau minėtu C. Fisheriu.

Šiame FIBA Čempionų lygos sezone D. Gailius yra rezultatyviausias ekipos krepšininkas ir vidutiniškai per rungtynes renka po 13,8 taško, 3 atkovotus kamuolius bei 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Rezultatyvumu „Neptūne“ D. Gailius išsiskiria ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) arenose, tiesa, jo statistika šiame turnyre kiek kuklesnė: 11,9 taško, 1,8 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)