Vilniečiams reikėjo pergalės bent 11 taškų persvara, kad taptų nepriklausomi nuo kitų rezultatų kovoje dėl vietos kitame etape ir šeimininkai darbų ėmėsi nuo pirmų susitikimo minučių.

Pirmame kėlinyje tritaškių salve (6/6) svečius pasveikinęs „Rytas“ tik tolo nuo varžovų ir įpusėjus antram ketvirčiui pirmavo net 40:20.

Nepadėjo ir „Tofaš“ stratego Orhuno Ene minutės pertraukėlė, „Rytas“ triuškino varžovus 47:22. Du iš eilės tolimi Pako Cruzo ir Deivido Sirvydžio šūviai pakėlė iš savo vietų beveik pirmą „Siemens“ aukštą užpildžiusius žiūrovus: „Rytas“ po pirmosios rungtynių pusės vertė stebėtis – 57:31.

Po pertraukos beveik įpusėjus trečiam kėliniui „Rytas“ dar nebuvo sukrapštęs nei taško, o 17:0 atkarpa smogę svečiai iš milžiniško deficito paliko kovinį 9 taškų skirtumą.

D. Sirvydžio, E. Bendžiaus ir M. Girdžiūno tritaškiai taisė situaciją – „Rytas“ prieš lemiamą ketvirtį vėl atitrūko 77:55. Svečiai ginklų nesudėjo ir likus 4 min. vėl lipo ant kulnų (85:75). Visgi tiksliai paskutines minutes sužaidęs „Rytas“ pasiekė gyvybiškai svarbią pergalę 99:83.

„Rytas“ taikliau metė dvitaškius (19/33, 57,6 prc.), net 18 tritaškių pataikę vilniečiai pasiekė komandos pataikytų tritaškių rekordą Europos taurėje (18/33, 54,5 proc.), minimaliai nusileido kovoje „po lenta“ (33-34), tačiau kur kas geriau dalinosi kamuoliu, net 23 rezultatyvūs perdavimai (varžovų – 14).

„Pagarba žaidėjams šioje situacijoje, kurioje buvome atsidurę, komanda išėjo su reikiama energija. Žinojome, kad tai labai svarbi data, jai ruošėmės ir treniruotes planavome šiai kovai.

Jei ne pirmos trys trečio kėlinio minutės, tą tempą, energiją išlaikėme beveik visą mačą, pavyko juos išvarginti, nes rungtyniavome prieš veteranų komandą. Kitą vertus, nieko kažko per daug nenutiko, žiūrime toliau“, – po mačo kalbėjo „Ryto“ vedlys Dainius Adomaitis.

Kitą vertus, pirmiausia sužaidėme fantastines rungtynes prieš labai gerą komandą, kurioje žaidėjai dar pernai varžėsi Eurolygoje.
Dainius Adomaitis

Tiesa, strategas prisiminė sekmadienio mūšį su „Žalgiriu“ ir džiaugėsi, kad antradienį komanda finišavo sėkmingai.

„Suprantate, ką reiškia žaisti su „Žalgiriu“ ir kaip tu jautiesi kitą dieną? Kiekviena užtvara yra vienas arba du kontaktai. Šiandien išlaviravome labai gerai, bet žiūrint į ateitį tokia situacija yra negera, kai artėjant svarbioms Europos taurės rungtynėms dvi dienos prieš tu kovoji su „Žalgiriu“, – teigė D. Adomaitis.

Anot jo, LKL prioritetas turėtų būti tos komandos, kurios kovoja tarptautiniame fronte.

„Kiekvienas tarptautinis mačas yra svarbus, manau, turėtų tvarkaraštį kitaip paderinti, kad prieš tokį mačą turėtum bent jau dvi dienas poilsio ir, manau, tą sprendimą galima surasti, klubai gali tą susitarti. Suprantu, kad tai yra verslas, rungtynes transliuoja TV, pinigai. Bet kitoje pusėje yra krepšininkų sveikata ir klubo tarptautiniai rezultatai. Manau, į tai turi būti atsižvelgiama.

Pirmadienį žaidėjai atrodė tikrai blogai, atlikome atstatomąją treniruotę, galima sakyti, tik prasivaikščiojo krepšininkai“, – teigė D. Adomaitis, užsiminęs, kad komandai patekus į kitą etapą, sės prie stalo su klubo vadovais kalbėti dėl galimo ekipos pastiprinimo.

– Arnas Butkevičius teigė, kad ekipa seniai aikštėje taip darniai ir smagiai atrodė, ar jūs kažką panašaus pastebėjote?

– Kai dieną prieš sužinai, kad nežais vienas komandos draugas, o rungtynių dieną ekipa netenka dar kito krepšininko, nes Terrellas Holloway pasigavo virusą, naktį leido tualete ir vėmė, žaidėjai žinojo, kad tik jie atsakingi, nieko už nugaros daugiau nėra.

Tokia tunelio vizija, viskas labai susiaurėja. Vienas dalykas, krepšininkai žinojo, kad žais daug minučių, kitas dalykas, jie suprato tą atsakomybę, priėmė ją. Labai džiaugiuosi už juos, jie puikiai vykdė nurodymus, sėkmingai dalinosi kamuoliu, jie savo darbu nusipelnė šios pergalės.

– „Rytas“ pasiekė Europos taurės turnyro tritaškių rekordą.

– Galima sakyti, daug dirbome, bet faktas, su tuo turėjome daug problemų, treniruotėse skyrėme daugiau dėmesio, bet rungtynėse mūsų sprendimus diktavo priešininkų gynyba. Jų rizika aikštės kampuose paliko daug erdvės, tą mes išnaudojome. Be to, faktas, kad reikia pataikyti tuos metimus, nėra lengva. 18 tritaškių – įspūdingas skaičius.

– Po ilgosios pertraukos varžovai spurtavo 17:0, kas tai lėmė?

– Mūsų gynyba. Jei vienas žaidėjas pataiko du tritaškius iš eilės, ką toliau jis gali padaryti? Driblingą ir išprovokuoti pražangą. Jis pataikė (DJ White’as) pataikė trečią tritaškį. Akcentavavome per pertrauką, kad per pirmas 3 minutes negalime prarasti koncentracijos, reikiamu laiku varžovus stabdyti pražangomis ir panašiai. Mes padarėme viską atvirkščiai, be to, ir puolime pradėjome klysti.

Kitą vertus, pirmiausia sužaidėme fantastines rungtynes prieš labai gerą komandą, kurioje žaidėjai dar pernai varžėsi Eurolygoje. Tad mūsų krepšininkai dar labiau nusipelno pagyrų.

– Kiek ilgai iš rikiuotės iškrito Cameronas Bairstow?

– Išsisuko koją, medikas sakė, jog tai – antro laipsnio čiurnos raiščių patempimas. Kasdien daro procedūras, žiūrėsime, kaip bus.

– Jeigu komanda patektų į kitą etapą, ar ekipoje gali būti naujokų?

– Negaliu jums atsakyti į šitą klausimą. Šitas pokalbis, manau, bus po paskutinių rungtynių.

B grupės rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti, praleisti taškai, taškų santykis):

1.Umana Reyer (q)7268363944
2.Partizan (q)6261458133
3.Rytas (q)45726735-9
4.Tofaš45712732-20
5.Lokomotiv3562461212
6.Limoges27690750-60

Paskutiniame pirmo etapo ture gruodžio 18 dieną „Rytas“ svečiuose susitiks su Venecijos „Umana Reyer“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)