„Basket“ treniruojantis Jaume Ponsarnau, kalbėdamas su lasprovincias.es, apgailestavo dėl, jo nuomone, nesąžiningo vienos iš ryškiausių Ispanijos krepšinio žvaigždžių Eurolygoje – Sergio Rodriguezo – elgesio.

Anot jo, 33-ejų gynėjas su savo agentu vasarą gudravo, į kvailių vietą pastatydamas ne tik Valensijos, bet ir kai kurių kitų Europos klubų vadovybes ir trenerius.

„Aš esu nusivylęs žaidėju ir jo aplinka, – neslėpė J. Ponsarnau. – Kaip komanda, mes nusivylę, nes buvome apsukti aplink pirštą. Mes jau manėme, kad esame susitarę su Sergio agentu dėl sutarties su juo pasirašymo, tačiau netrukus viskas apsivertė aukštyn kojomis. Tai buvo labai liūdinantis momentas.“

Kaip atskleidė J. Ponsarnau, po žinios, kad S. Rodriguezas palieka Maskvos CSKA, žaidėją aktyviai ėmė vilioti Valensijos klubas – netgi buvo pasiektas susitarimas. Tačiau tuomet paaiškėjo, kad ispanas karjerą tęs ne Valensijoje, o Milano „Olimpia Armani“ klube, su kuriuo oficialiai sudarė trejų metų trukmės kontraktą.

„Basket“ trenerio žiniomis, fiktyvius „susitarimus“ S. Rodriguezo aplinka buvo pasiekusi ir su dar keliais klubais, kurie taip pat jaučiasi apgauti.

„Mes gyvename pasaulyje, kuriame netrūksta spekuliacijų – vasaros metu agentai tokiu būdu bando išspausti kuo didesnius atlyginimus savo klientams. Specifiniu S. Rodriguezo atveju mes tikrai tikėjome, kad esame susitarę, tačiau staiga paaiškėjo, kad susitarimo nėra. Ir man keisčiausia, kad tokių apgautų komandų buvo ir daugiau“, – neslėpė 48-erių ispanas.

S. Rodriguezas šį sezoną yra neginčytinas Milano ekipos lyderis. Eurolygoje per rungtynes ispanas vidutiniškai pelno po 15 taškų, atlieka po 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 16,3 efektyvumo balo.

Pažymėtina, kad siekdamas geriau pasirengti klubiniam sezonui, S. Rodriguezas praleido pasaulio krepšinio čempionatą, kuriame aukso medalius iškovojo būtent Ispanijos rinktinė.

Pačiam J. Ponsarnau šio sezono pradžia nėra lengva. Sudėjus Ispanijos čempionato ir Eurolygos rungtynės, Valensijos ekipos startas yra prastas – iš 24 rungtynių laimėta tik 10 mačų. Prieš porą savaičių netgi pasklido kalbos, kad J. Ponsarnau gali būti atleistas, o jį pakeisti pretenduoja Xavi Pascualis, tačiau kėdę treneriui kol kas išsaugoti pavyko.

„Tikrai nesitikėjome, kad sezono pradžia bus tokia sunki, bet reikia suprasti, prieš kokio lygio varžovus žaidžiame – tiek Ispanijoje, tiek Eurolygoje. Vasarą mums nepavyko surinkti tokios sudėties, kokią planavome – tai turi įtakos. Bet aš manau, kad komandos žaidimas gerėja, nors kol kas atskleidžiame tik 60 proc. savo galimybių. Manau, artimiausiu metu pradėsime žaisti kur kas geriau“, – pažymėjo jis.

Eurolygos turnyro lentelėje Valensijos komanda (4/8) užima 15-ąją vietą, Ispanijos ACB lygoje (6/6) ji dalijasi 8-11 vietas tarp 18 ekipų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)