Nors svečiai Kaune pralaimėjo 70:78, dėl to jiems galvos pernelyg neskauda.

Dar mačui nesibaigus „Ryto“ stovyklos mintys ėmė krypti į antradienį laukiančias rungtynes, galinčias palaidoti arba išgelbėti sezoną Europos taurės turnyre.

Vilniečiai (3/5) paskutinėje reguliaraus sezono dvikovoje namuose priims Bursos „Tofaš“ (4/4).

Tiesa, antrame rate Lietuvos vicečempionai pataisė savo reikalus tiek, kad dabar turi ir atsarginių atsitraukimo kelių.

Teoriškai „Rytui“ gali pakakti ir turimų trijų pergalių – jei likusius du mačus pralaimės įkandin žengiantis Krasnodaro „Lokomotiv“ (3/5), o grupės autsaideris „Limoges“ (2/6) suklups bent kartą.

Rusijos klubas užbaigs pirmą etapą namuose susitikdamas su Belgrado „Partizan“ (6/2) bei svečiuose – su „Tofaš“. Prancūzai savoje aikštėje grumsis su Venecijos „Umana Reyer“ (6/2), išvykoje – su „Partizan“.

Be to, „Rytas“ gali jau antradienį užsitikrinti vietą kitame etape, jei revanšą prieš „Tofaš“ pasieks bent 11 taškų skirtumu. Pirmo rato komandų akistatą Turkijoje šeimininkai laimėjo 91:81.

Jeigu vilniečiai laimėtų 10 ar mažesne taškų persvara, visiškai nepriklausomi nuo kitų rezultatų jie būtų tik po savaitės įveikę dar ir „Umana Reyer“.

Savo ruožtu, turkams pergalė Vilniuje be jokių papildomų matematinių skaičiavimų garantuotų vietą tarp 16 geriausių turnyro komandų.

Rungtynės „Siemens“ arenoje tarp „Ryto“ ir „Tofaš“ vyks antradienį, nuo 19 val.

Vienintelis nerimo signalas dvikovos išvakarėse – Camerono Bairstow kojos būklė. Australas buvo priverstas iš šalies stebėti komandos treniruotę.

– Rungtynių pradžioje jūsų mintyse rezultatas bus lygus, o gal iš karto galvosite apie 11 taškų skirtumą, kurį likvidavus vieta kitame etape būtų garantuota jau antradienį? – Krepšinis.lt paklausė D. Adomaičio

– Rezultatas mintyse bus 0:0. Suprantame, kokia yra situacija, kokie yra variantai, visus juos žinome. Bet pirmiausia norime pergalės, o jei bus galimybė – ir reikiamu skirtumu. Tikrai nebūtų nieko blogo, jei laimėtume mažesne persvara. Negalime išeiti į aikštę galvodami toliau į priekį nei kita ataka. Turime nuo pat pradžių dirbti taip, kaip sekmadienį pirmame kėlinyje Kaune. Manau, tada pademonstravome geriausią koncentraciją šiame sezone, turėjome labai aiškias idėjas ir jų laikėmės. Taip pat reikės nusiteikti ir antradienį.

– Kokias pamokas reikėjo išmokti po pirmųjų tarpusavio rungtynių Bursoje?

– Labai paprastas. Žaidžiame prieš patyrusią komandą, baudžiančią už kiekvieną klaidą. „Tofaš“ laimėjo visas rungtynes, kai varžovai leisdavo jiems pelnyti daug „lengvų“ taškų. Žaisdami su mumis vien po mūsų klaidų greitame puolime jie surinko 28 taškus. Jei sumažinsime šį skaičių bent iki 4-6 taškų, o viską kitką darysime taip, kaip reikia, to gali ir užtekti.

– Ar sekmadienį Kaune vykusi LKL lyderių dvikova gali atsiliepti fiziškai?

– Ne, manau, niekas tikrai neatsilieps. Šįvakar turime vieną treniruotę, kuri skirta ir atsigavimui, ir pasiruošimui. Ji bus truputį ilgesnė nei įprasta, bet tik tiek. Faktas, kad sekmadienio rungtynėse sekėme žaidėjų minutes aikštėje, ribojome jas. Niekas nežaidė daugiau 26 minučių, manau, tai yra normalu.

– Kurio iš „Tofaš“ žaidėjų pirmiausia reikėtų pasisaugoti?

– Manau, kad Devino Williamso. Jis daro didžiausią skirtumą, taip pat ir pastarosiose rungtynėse, kurias „Tofaš“ žaidė su Turkijos pirmenybių lydere Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ir laimėjo, būtent jis užbaigdavo atakas lemiamu metu. Turime idėjų, kaip prieš jį žaisti, svarbiausia jas įgyvendinti.

– „Rytas“ gali iškopti į antrą etapą net ir pralaimėjęs likusias rungtynes. Ar dabartinė komandos situacija – geresnė nei galėjote įsivaizduoti po pirmojo rato?

– Kas buvo, jau buvo, o dabar negalvojame apie nieką daugiau nei kitas rungtynes. Faktas, kad mūsų, kaip komandos, progresas nėra toks, kokio norime. Aišku, turime bėdų su traumomis ir ligomis, nors, kita vertus, visi jų turi.

Bet norisi stabilaus žaidimo, ko mums trūksta visą sezoną. Nereikia nė 40 – užtenka susikoncentravus sužaisti 35-36 minutes, ir paprastai to užtenka pergalei. To labiausiai ir norisi. Esame patenkinti visų žaidėjų darbu treniruotėse, bet rungtynės – kas kita. Aišku, gal tai tik trenerio iliuzija, bet vis tiek norisi, kad komandos žaidimo kreivė eitų progresyvia kreive į viršų.

– Ar šiuo metu yra kokių nors klaustukų dėl žaidėjų sveikatos?

– Klausimas, ar C. Bairstow ryt galės žaisti. Jis rungtynėse su „Žalgiriu“ gana stipriai pasisuko koją.

– Ar jaučiate spaudimą prieš svarbiausią sezono mačą?

– Aš manau, kad širdį operuojantis chirurgas jaučia didesnį spaudimą. Žaidėjams stengiuosi išaiškinti: mūsų darbas – vienas geriausių. Žaidi žaidimą, už tai gauni gerus pinigus. Darbas, kurį myli, mėgsti – kas gali būti geriau? O spaudimas mūsų darbe tiesiog palydovas. Manau, jūsų darbe irgi negali „nusirašyti“, nes iškart gauni pastabų. Juk taip yra visur.

B grupės rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti, praleisti taškai, taškų santykis):

1.Umana Reyer (q)6260556837
2.Partizan (q)6261458133
3.Tofaš44629633-4
4.Rytas35627652-25
5.Lokomotiv3562461212
6.Limožo CSP26619672-53



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)