Čempionų titulą ginantis „Žalgiris“ yra taikliausiai iš toli atakuojanti LKL komanda (42 proc.) ir šį faktą dar kartą paliudijo sekmadienio akistatoje su vicečempionais iš sostinės.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pataikė 10 iš 22 tritaškių (46 proc.) ir namuose įveikė Vilniaus „Rytą“ rezultatu 78:72.

Regis, net žaisdami su pagrindiniais konkurentais LKL žalgiriečiai patiria kur kas mažiau spaudimo nei Eurolygoje, kur situacija yra radikaliai priešinga: Kauno ekipa iš trijų taškų zonos atakuoja visu dešimčia procentų prasčiau nei LKL (32 proc.) ir pagal šį rodiklį yra paskutinė.

„Aš nežinau. Kalbu atvirai, aš tikrai nežinau“, – Krepšinis.lt paklaustas apie tokį skirtingą pasirodymą vietiniame ir tarptautiniame frontuose, galvą ilgai purtė Nigelis Hayesas, mače su vilniečiais pataikęs 2/5 tritaškių ir iš viso pelnęs 10 taškų.

A. Milaknis LKL ir A. Milaknis Eurolygoje – taip pat tarsi du skirtingi žmonės.

Sekmadienį iš dvikovai neregistruoto Pauliaus Jankūno kapitono funkcijas perėmęs gynėjas į „Ryto“ krepšį susodino visus keturis savo mestus tritaškius.

„Nenoriu leistis į diskusijas apie pataikymą, nes kuo daugiau apie tai galvosime, tuo blogiau bus. Tiesiog tokios šįkart buvo rungtynės. Kiekvieną kartą galvojame, kad pataikysime atakuodami laisvi, tik LKL varžovai galbūt kažkiek silpnesni nei Eurolygoje, ir susikūriamų progų metimams selekcija yra kitokia“, – lygino be klaidų atakavęs „Žalgirio“ senbuvis, viso surinkęs 14 taškų ir tapęs rezultatyviausiu nugalėtojų gretose.

Lietuvos pirmenybėse kauniečiai toliau žengia be nesėkmių (13/0), įskaitant ir dvi pergales prieš „Rytą“.

Eurolygoje jų pralaimėjimų serija tęsiasi jau šešis turus.


Prieš 10 dienų A. Milaknis teigė, jog komandai reikia kaip nors pagaliau išplėšti vieną pergalę, ir reikalai ims taisytis.

Vis dėlto snaiperis nemano, jog „Žalgirį“ šitaip atgaivintų laimėjimas prieš „Rytą“.

„Savame kieme pergales susirinkti privalome, nes jeigu dar ir čia imsime praradinėti taškus, bus visapusiškai labai sunku. Bet vis dėlto tai – ne Eurolyga, tos pergalės, apie kurią kalbėjau, mes vis dar neturime ir mums vis dar jos reikia“, – sakė A. Milaknis.

Su juo sutiko ir N. Hayesas – jo nuomone, žaidėjams tiesiog reikia susigaudyti Š. Jasikevičiaus schemose, o tuomet ateis ir pergalės, ir dvasinis pakylėjimas.

„Juk šešis kartus iš eilės Eurolygoje pralaimėjome ne dėl to, kad nepataikome tritaškių. Pirmiausia, mes galėtume žaisti protingiau, geriau išpildyti taktines detales. Niekada nežaisime tobulai, bet sumanymų realizavimo procentą galėtume pakelti nuo dabartinių 80-85 iki, tarkime, 95. Tai mums neabejotinai sukurtų geresnes galimybes laimėti. O tuomet – tarsi sniego gniūžtė. Reikia ją stumtelėti nuo viršaus, paskui ji jau riedės pati ir vis augs. Mums tik reikia išvalyti savo žaidimą nuo taktinių klaidų“, – dėstė puolėjas.


Panašu, kad Kauno publika dvikovų su „Rytu“ taip pat nevertina kaip Eurolygos – bent jau kol vyksta reguliariarusis sezonas.

Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje susirinko 9,7 tūkst. žiūrovų – gerokai mažiau nei įprasta Eurolygoje, ir išvyką boikotavę aktyviausi „Ryto“ sirgaliai šiam skaičiui lemiamos įtakos taip pat neturėjo.

Etatiniai čempionai vilniečius LKL nugalėjo jau septintą kartą iš eilės, tad galbūt žmonės „Žalgirio“ pergales laiko savaime suprantamu reiškiniu?

Paklaustas, ar mūšiai su „Rytu“ nepraranda savo reikšmės, A. Milaknis susimąstė.

„Mano nuomone, situacija LKL žmones skatina galvoti, kad tas derbis nebėra toks svarbus kaip anksčiau. Ir jūs, žurnalistai, dažnai tą klausimą keliate, žmonėms ima atrodyti, kad taip ir yra. Bet aš manau, kad šio mačo dvasia išlikusi, ir visos rungtynės su „Rytu“ bus įdomios, jei tik nusiteiksime, kaip priklauso“, – svarstė A. Milaknis.

Sekmadienio pasimatymo Kaune pernelyg nesureikšmino ir priešinga barikadų pusė.


Mat antradienį „Rytas“ žais galbūt lemiamas rungtynes Europos taurės turnyre – jei namuose nepasieks revanšo prieš Bursos „Tofaš“ (Turkija), tarptautinėje arenoje vietos Lietuvos vicečempionams gali nebelikti.

„Patys suprantate, kad mums tai bus tarsi sezono rungtynės. Žaidėme galvodami apie antradienį, iš anksto ruošdamiesi. Gaila, kad toks tvarkaraštis, kad privalome žaisti dvejas rungtynes per tris dienas“, – pažymėjo ekipos vairininkas Dainius Adomaitis.

O „Ryto“ krepšininkai – lygiai kaip ir jų oponentai iš „Žalgirio“ rūbinės – nemanė, jog LKL lyderių kaktomuša kaip nors atsilieps komandos pasirodymui Europos taurės varžybose.

„Jėgų negali pritrūkti. Rytoj turėsime tam tikras treniruotes, procedūras, viskas bus gerai“, – optimizmo po nesėkmės Kaune neprarado ekipos kapitonas Eimantas Bendžius.

Primename, kad komandų tarpusavio susitikimą pirmame rate Vilniuje „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 88:70.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)