Deja, jokiu progresu šį sezoną kol kas negali pasigirti Kauno „Žalgiris“ (3/9). Eurolygoje ilgiau nei mėnesį nelaimintys žalgiriečiai suklupo jau šešis kartus iš eilės ir, jeigu reguliarusis sezonas finišuotų šią savaitę, jie liktų patys paskutiniai, 18-i, nes yra nusileidę tiek pat pergalių turinčiam Sankt Peterburgo „Zenit“.

Nors laiko pataisyti reikalus – dar daugiau nei pakankamai, preliminariais skaičiavimais, „Žalgirio“ vyrams norint trečius metus iš eilės žaisti atkrintamosiose reikia laimėti 15 iš likusių 22-iejų susitikimų. Tokiu atveju kauniečių pergalių ir pralaimėjimų balansas taptų 18/16 ir jo turėtų užtekti vėl atsidurti TOP-8.

Vis dėlto su dabartiniu žaidimu ir pataikymu suorganizuoti tokią sėkmingą seriją žalgiriečiams bus itin sudėtinga: sezonui persiritus į antrąjį trečdalį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai yra patys paskutiniai lygoje pagal tritaškius (apskritai pataikytus ir jų taiklumą), priešpaskutiniai pagal rezultatyvių perdavimų ir klaidų santykį bei treti nuo galo pagal puolimą.

Mūsiškiai per paskutinius tris turus nė karto nesurinko nė 70 taškų per 40 minučių, o su tokiu stringančiu puolimu šiuolaikiniame krepšinyje nelabai ką ir nuveiksi.

„Kažkoks siaubas. Mokyklinukų krepšinis“, – tiesioginiame eteryje rėžė CSKA legendos Sergejus Panovas ir Sergejus Tarakanovas po to, kai žalgiriečiai susidūrė su sena savo problema ir nepataikė nė vieno iš pirmų 11 tritaškių, o galiausiai pramušė tik trečio kėlinio pabaigoje, kai iššovė Artūras Milaknis.

Rusų komentatoriai ironizavo, kad tritaškiai Europos krepšinyje įvesti jau prieš 35-erius metus, 1984-aisiais, bet gal „Žalgiriui“ apie tai dar niekas nepranešė...

Kodėl „Žalgiriui“ ir vėl pritrūko jėgų per pratęsimą? Ar kauniečiai gali laimėti rungtynes „taškas į tašką“ neturėdami Mariaus Grigonio? Kada pagaliau įsimėtys K. C. Riversas? Kur yra prapuolęs Edgaras Ulanovas? Ir ar viena-kita pergalė galėtų užauginti sparnus?

Pokalbis apie tai – DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“ su dukart LKL čempionu Vaidu Jurgilu bei komentatoriumi Vaidu Čeponiu.



– Vaidai, „Žalgiris“ šiemet pralaimėjo jau antrą pratęsimą. Prieš tai „Zenitui“ (8:20), dabar CSKA (13:16). Ar žalgiriečiams per tas papildomas penkias minutes jau pristinga jėgų?

– Sunku taip sakyti. Aišku, toks Thomas Walkupas žaidžia tikrai daug minučių, bet manau, kad labiau pritrūksta sėkmės. Šį kartą ji vėl mums nenusišypsojo. Gal kitą savaitę ji pagaliau jau atsisuks? Nes jeigu pažiūrėtume į bendrą įmestų ir praleistų taškų skirtumą, „Žalgirio“ jis tik minus 12, tai pagal tai dabar būtume net septintoje vietoje.

– V. Čeponi, kauniečiai beveik tris kėlinius negalėjo pataikyti nė vieno tritaškio ir prametė visus pirmus 11, tačiau tuomet pramušė A. Milaknis ir per likusį laiką taiklūs buvo net 6 mūsiškių tolimi šūviai iš 7. Galbūt su šia serija nuo pečių nukris ta psichologinė našta, slėgusi pastaruoju metu?

– Na, tikėkimės. Matome, kad LKL čempionate „Žalgiris“ prieš silpnesnes komandas labai gerai atakuoja iš toli. Čia – tik psichologija. Eurolygoje žaidėjai su įtampa nesusitvarkė, bet galbūt dabar tie ledai jau pralaužti, nors ir ne visiems žaidėjams.

Niekaip nepramuša K. C. Riversas. Krinta į akis jo silpnoka fizinė kondicija – jam ir kvapo pritrūksta, jis ir pats prašosi keitimo. Su tuo susijęs ir tas nepataikymas.

Nors žinome, kaip Šaras moka prikelti iš numirusių įvairius žaidėjus, aš stebuklų iš K. C. Riverso nesitikiu. Tegul jis bent vieną mačą iš trijų sužaidžia normaliai ir tai jau bus labai gerai.

– Vaidai, atrodo, kad šiemet žalgiriečiai prieš favoritus dažnai pasirodo netgi geriau nei prieš savo lygio varžovus, kodėl taip yra?

– Šį sezoną Eurolyga yra labai įdomi ir visos komandos yra tikrai stiprios. Manau, kad net po pusės sezono bus visiškai neaišku, kad pateks į TOP-4, jau nekalbant apie TOP-8.

Tikėkime „Žalgiriu“ ir tuo, kad jis atsigaus. Gaila, kad kartais tas žaidimas būna banguotas, bet tai kažkiek normalu, nes išvyko keturi pagrindiniai žaidėjai ir reikia vėl viską lipdyti iš naujo. Šarui visada sekasi sezono pabaigos, kai komanda pripranta prie jo ir sistemos bei pradeda eiti į priekį.

– V. Čeponi, iki pirmojo rato likus penkiems turams ir „Žalgiriui“ dalinantis paskutinę vietą su „Zenit“ klubu, ko tikiesi iš likusio sezono ir kokia galutinė vieta tau atrodytų gera?

– Dar anksti apie tai kalbėti. Prisimenu praėjusį sezoną, kai „Žalgiris“ buvo 13-oje vietoje, bet tada laimėjo šešerias rungtynes iš eilės ir įšoko į atkrintamųjų traukinį. Dabar liko dar labai daug turų, net 22, tad aš dar tikrai nelaidočiau sezono. Tačiau bus sunku, nes yra daug sustiprėjusių komandų.

Kita vertus, ši savaitė nuteikė optimistiškai. Galbūt po tokių rungtynių įvyks lūžis, nes žaidimas, agresija ir gynyba buvo labai geri. Manau, kad tai turėtų tapti lūžio tašku „Žalgirio“ žaidime ir į Kauną grįš pergalės.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)